2020. augusztus 12. szerda Klára

Ezek a családok napokon belül az utcára kerülhetnek: mi lesz velük?

  • 2016. március 3. csütörtök 10:06

A kilakoltatási moratórium lejáratával nemcsak a hiteltartozásukat nem fizető adósok, hanem az önkormányzati bérleményüket nem fizető családok is utcára kerülhetnek - írja a Heol.hu.


A kedden lejárt a kilakoltatási moratórium, azonban az önkormányzati lakások bérleti díját sem mindenki fizeti. Egerben 900 ilyen ingatlan van jelenleg, ebből 10 esetben nem fizetik a bérleti díjat a bent lakók, őket már a napokban kitehetik otthnukból, amennyiben sikerül megszerezni az erről szóló kilakoltatási végzést. Ezek az ügyek jellemzően nem jutnak el a karhatalmi kilakoltatásig, mert a felmondás után a bérlők jellemzően átadják az ingatlant a tulajdonosnak.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.