2020. október 26. hétfő Dömötör

Ezek a bankok küzdhetnek tovább a devizaperben

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. szeptember 19. péntek 15:27

Egy héten belül lezárulnak a bankok devizahiteles perei az állammal szemben, már csak néhány olyan pénzintézet van, amiről még nem született ítélet első fokon. Vannak olyan hitelezők, akik kiharcolták, hogy elfogadja a bíróság a keresetüket, de kik ők, és mit értek el?


Augusztus végén kezdődtek a bakok perei a magyar állam ellen, amelyben a devizahitelek egyoldalú kamatemelésének tisztességességét kellett a pénzintézeteknek bebizonyítani. A legtöbb hitelintézet esetében első fokon már megszületett döntés, jövő hétvégéig még a maradék perek is lezárulnak. Megnéztük, hogy melyik bank vette fel sikerrel a harcot az állam ellen.

Ez még csak első fokú döntés

Jövő hét végéig csupán az első fokú bíróság döntései zárulnak le, ez azt jelenti, hogy másodfokon és harmadfokon még tovább folytatódhatnak a perek, így az ügyek elhúzódására is fel kell készülni. Plusz csavart adhat a végleges döntésnek, hogy van olyan bank (és a későbbiekben még több ilyen akadhat), amelyik az Alkotmánybírósághoz (AB) fordult a keresete felülvizsgálatának érdekében.

Nekik mégis sikerült

Ugyan még messze van az ítélet, de azt láthatjuk, hogy hat olyan hitelintézet volt, akik sikeresen tudtak fellépni. Három pénzintézet az OTP csoporthoz tartozik, ők az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak keresetükkel. A másik három hitelintézet a Cetelem, az UCB és a K&H Bank. A siker titkáról azonban nem nyilatkoznak a pénzintézetek. Azonban a K&H esetében a bíróság kimondta, hogy a pénzintézet 95 százalékban pervesztes, csak bizonyos idén kötött szerződések esetében járt el tisztességesen.

Infografikánkon ellenőrizheted, hogy a te bankod sikeres volt vagy sem:

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó