2020. július 6. hétfő Csaba

Ez már a jövő: hamarosan számítógép fogja behajtani a tartozásokat


Küszöbön van az a korszak, amikor már a mesterséges intelligencia végzi a behajtást majd. Továbbra is elengedhetetlen lesz ugyanakkor a humánerőforrás a szegmensben.


Nagy kérdés, hogy miért beszélünk ügyfélélményről a behajtásban. Milyen ügyfélélmény van abban, ha valaki felhív, hogy fizessünk? - tette fel a kérdést Erni Tamás, a Loxon Solutions vezérigazgatója a Portfolio Hitelezés 2019 konferenciáján. Vannak ugyanakkor olyan megoldások, ahol a mesterséges intelligencia felhasználható a behajtásban.

Egy csomó területen fel lehet használni a mesterséges intelligenciát a behajtásban, a legtriviálisabb talán a döntési mechanizmusok meghozása. Az MI döntheti például el, hogy egy ügyfélre induljon-e végrehajtás. Az ügyfélkommunikációban például elő lehet jelezni az ügyfél viselkedését - hogy ő mennyire lesz együttműködő.

Biztonságos hitelfelvételhez használd a Pénzcentrum kalkulátorát.

Az is modellezhetővé válik majd Erni szerint, hogy milyen ügyfélhez milyen munkatársat küldjenek ki, ezzel javítva a hatékonyságot. A szegmentációhoz például nagy mértékben felhasználható a mesterséges intelligencia segítsége: ezzel le lehet modellezni, hogy egy ügyfél miképp viselkedik majd.

Az együttműködő és nem együttműködő ügyfelek eltérően állnak a behajtásokhoz, ezért fontos a vezérigazgató szerint, hogy meg tudják ezt különböztetni. Ennek alapján a behajtási tevékenységet akár ügyfelekre is testre lehet szabni.

Azt fontos hozzátenni, hogy a mesterséges intelligencia sem minden. Van néhány alapvető lépés, ahol továbbra is elengedhetetlen az emberi szaktudás. Olyan szakemberek kellenek, akik a mesterséges intelligenciához és a behajtáshoz is értenek. Az emberi tőke így az adatok előkészítéséhez, a megfelelő algoritmus kiválasztásához és az eredmények értelmezéséhez kell majd a jövőben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS