2019. április 26. péntek Ervin

Ez már a jövő: hamarosan számítógép fogja behajtani a tartozásokat


Küszöbön van az a korszak, amikor már a mesterséges intelligencia végzi a behajtást majd. Továbbra is elengedhetetlen lesz ugyanakkor a humánerőforrás a szegmensben.


Nagy kérdés, hogy miért beszélünk ügyfélélményről a behajtásban. Milyen ügyfélélmény van abban, ha valaki felhív, hogy fizessünk? - tette fel a kérdést Erni Tamás, a Loxon Solutions vezérigazgatója a Portfolio Hitelezés 2019 konferenciáján. Vannak ugyanakkor olyan megoldások, ahol a mesterséges intelligencia felhasználható a behajtásban.

Egy csomó területen fel lehet használni a mesterséges intelligenciát a behajtásban, a legtriviálisabb talán a döntési mechanizmusok meghozása. Az MI döntheti például el, hogy egy ügyfélre induljon-e végrehajtás. Az ügyfélkommunikációban például elő lehet jelezni az ügyfél viselkedését - hogy ő mennyire lesz együttműködő.

Biztonságos hitelfelvételhez használd a Pénzcentrum kalkulátorát.

Az is modellezhetővé válik majd Erni szerint, hogy milyen ügyfélhez milyen munkatársat küldjenek ki, ezzel javítva a hatékonyságot. A szegmentációhoz például nagy mértékben felhasználható a mesterséges intelligencia segítsége: ezzel le lehet modellezni, hogy egy ügyfél miképp viselkedik majd.

Az együttműködő és nem együttműködő ügyfelek eltérően állnak a behajtásokhoz, ezért fontos a vezérigazgató szerint, hogy meg tudják ezt különböztetni. Ennek alapján a behajtási tevékenységet akár ügyfelekre is testre lehet szabni.

Azt fontos hozzátenni, hogy a mesterséges intelligencia sem minden. Van néhány alapvető lépés, ahol továbbra is elengedhetetlen az emberi szaktudás. Olyan szakemberek kellenek, akik a mesterséges intelligenciához és a behajtáshoz is értenek. Az emberi tőke így az adatok előkészítéséhez, a megfelelő algoritmus kiválasztásához és az eredmények értelmezéséhez kell majd a jövőben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk