2017. december 16. szombat Etelka, Aletta

Ész nélkül veszi fel a hitelt a magyar: százmilliárdokról van szó

Jelentősen megugrott a személyi kölcsönök piaca a tavalyi évhez képest - írja a Világgazdaság. Az év első tíz hónapjában 33 százalékkal több személyi hitelt helyeztek ki, mint egy évvel korábban.

Idén január-október között több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján ez a mennyiség 33,5 százalékkal haladja meg a tavalyit, a 2015-ös mennyiségnek pedig csaknem a duplája.

A fogyasztási hitelek piacán belül egyértelműen a személyi kölcsönöké a vezető szerep: ezekből 256,3 milliárd forintot vettek fel a magyar háztartások október végéig. Ezzel az új szerződéseknek már nagyjából a 70 százalékát teszik ki ezek a hitelek.

Arányaiban jelentősen bővült a gépjárműhitelek kihelyezése is, viszont visszaesés volt tapasztalható a folyószámlahiteleknél az új szerződések mennyiségében.

Látványosan zsugorodott viszont a szabad felhasználású jelzáloghitelek állománya: októberig nagyjából az ötödével. Az állomány így 1232,2 milliárd forintot ért el. Az erős csökkenést leginkább a pénzügyi szolgáltatók portfóliótisztítási törekvései magyarázzák.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nem kell úgy megijedni, ha hazai repülőre ülsz

A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya?...
 

Karácsonyi lapra egy forintot se költs: ezek a tuti módszerek

Horrorárakon lehet kapni a kreatívabb, szebb karácsonyi lapokat a papír-írószer boltokban, úgyhogy itt az ideje otthon készíteni őket, fillérekből. Ehhez mutatok egy videót.  
NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk