2018. december 18. kedd Auguszta

Erre költik a magyarok az egyre népszerűbb személyi hitelt


Látványosan megemelkedett a személyi hitelek iránti kereslet, ahogy az igényelt összegek átlaga is - derül ki a Világgazdaság mai számából.


A lap által megkérdezett bankoknál az igényelt összeg átlaga eléri, sőt, meg is haladja az egymillió forintot, és ezzel párhuzamosan az igénylők száma is folyamatosan növekszik.

Jellemzően járművásárlára, lakásfelújításra, illetve nagyértékű háztartási berendezésekre fordítják az összeget, kisebb arányban már meglévő hiteleiket váltják ki vele. De nem ritka az iskolakezdésre, tanulással összefüggő kiadások fedezésére felvett kölcsön sem.

A jelenség részben annak is köszönhető, hogy a hitelfolyamat jelentősen gyorsult és egyszerűbbé vált az elmúlt évekhez képest.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 14 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 80 285 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az CIB Banknál például 75 747 forintos törlesztőt ígér a 2,76 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,39 százalékos THM is alacsony, 77 039 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk