2020. július 6. hétfő Csaba

Erre költi a legtöbb magyar család a csok-ot: rengeteg pénzt vettek fel


 A kormány 2015-ben indította útjára a Családok Otthonteremtési Programját, mely indulása óta számos változtatáson esett át. 2019-ben útnak indították a Falusi CSOK-ot, hogy a vidéken élők ingatlanvásárlását is támogassák. A HelloVidék kíváncsi volt a CSOK-kal kapcsolatos változásokra és különbségekre, ezért megkereste a Takarékbanknál Kun Ildikó értékesítési menedzsert.

A Takarék Csoport a CSOK 2015.07.01-i indulásától több mint 20 ezer családdal kötött szerződést, közel 60 milliárd forint értékben - fejtette ki Kun Ildikó, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerződés később nem egészíthető ki, ha valaki 1-2 gyerekre veszi fel a támogatást, és közben vállalna mégegy gyerket, ezen sokan csak a bankban szembesülnek:

A meglévő gyermekek vonatkozásában megkötött támogatási szerződés utólagosan nem egészíthető ki. Ha még nem került folyósításra a támogatás, úgy a szerződés felbontható, de az egész kérelmet elölről kell indítani a megváltozott igényeknek megfelelően (új kérelem, új hatósági igazolások). Amennyiben pedig kiutalásra került a pénz, akkor már csak a folyósított támogatás összegének büntetőkamatokkal történő visszafizetése mellett igényelhető újabb támogatás

- mondta.

Az interjúból az is kiderül, hogy milyen ingatlanokra költik a családok a támogatást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS