2017. szeptember 26. kedd Jusztina

Elárulta Aradszky László, mennyiért vette Balaton parti villáját

Kamatmentes baráti kölcsönből vásárolta meg balatonfűzfői telkét Aradszky László.

"43 éve vásároltam az üres telket, egy barátom tudta meg, hogy parcelláznak" - mondta Aradszky László a Story magazinnak. Mivel épp akkor kapták meg a lakásukat, amire a banktól 100 ezer forint hitelt vettek fel, ezért nem volt pénzük a nyaralóra. Viszont Kabos László kölcsön adta nekik a szükséges 40 ezer forintot.

"Szerencsére munkám mindig volt, annyit menten életemben, akár egy kalauz, és a közönség mindenütt szeretettel fogadott, ahogy manapság" - jegyezte meg arra utalva, nem okozott gondot visszafizetni a kölcsönt, és a telek megvásárlása után építkezni kezdett. Mostanában leginkább unokáival múlatja az időt Balatonfűzfőn, ahol van egy gyönyörű kertje és egy hatalmas medencéje is.

Jó befektetés a balatoni nyaraló

A lakáspiaci pörgéssel párhuzamosan a nyaralók, hétvégi házak piaca is egyre élénkebb. A nyaralók iránti kereslet az elmúlt években felélénkült, ez részben a belföldi turizmus élénkülésének is köszönhető. A hivatalos adatok szerint tavaly a belföldi vendégek 7 százalékkal több napot töltöttek a különböző szálláshelyeken.

A legnépszerűbb balatoni településeken az átlagos négyzetméterárak idén elérték a budapesti szintet. Egy májusi felmérés szerint a legnépszerűbb Siófok, balatoni ingatlanok iránt érdeklődők 10 százaléka kereste az itt található ingatlanokat. A második helyen az északi parton lévő Balatonfüred áll 4 százalékkal. A harmadik pedig a szintén északi parti Balatonalmádi lett 3 százalékkal. Jelentős még az érdeklődés a Keszthelyen, valamint Zamárdiban, Balatonkenesén és Fonyódon található nyaralók iránt is.

A Balatonalmáditól mindössze néhány kilométerre található Balatonfűzfőn most egy jobb állapotú, panorámás, 100 négyzetméteres nyaralót 21,7 millióért árulnak , de ebben például nincs medence. Az ingatlan.comon találtunk eladó nyaralót 58 millióért is, a 140 m2 alapterületű épületben nappali szoba, 7 hálószoba 5 fürdőszoba, konyha, étkező, WC, közlekedő gardrób helyiségek és garázs találhatók. Medence itt sincs.

Egy 4 szobás, közepes állapotú nyaralót egyébként 10-13 millióért lehet megvásárolni. Ha tehát valaha Aradszky László úgy döntene, megválik a balatoni telektől, akár ezerszeres lehet a haszna, ha 40 millióért adná el.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet
Nem a lottóról van szó, ez tényleg megvalósítható.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Itt a nagy népvándorlási körkép: közel 30 év tragédiái számokban

1990 óta sok olyan esemény történt, ami megrengette a világot. Ezek között pedig jócskán voltak olyanok, melyek hatására emberek tömegeinek kellett elhagyniuk otthonaikat. A lenti infografika az elmúlt...
 

Filléres csodaszer, amitől többet nem lesz herpeszed

Sok bölcsességet lehet tanulni a nagyszülőktől, tőlük lehet megszerezni a legfinomabb sütirecepteket is, és olyan házi praktikákat is el lehet tőlük lesni, ami nagyban megkönnyítheti a hétköznapjainkat....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos