2018. március 19. hétfő József, Bánk

Durva, hogy 2016-hoz képest mennyit vásárol a magyar: mutatjuk a számokat

Mind 2016 novemberéhez, mind pedig 2016 első 11 hónapjához képest emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss, előzetes adatai szerint.

2017. novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 10,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene - derült ki az KSH közleményéből.

2017. január-novemberben a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,7 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

A kiskereskedelemnek lökést adhattak a Fekete Péntek akciói, valamint a nyugdíjak korrekciója és nyugdíjprémium is. A tavaly várhatóan 10 százalék feletti reálbér növekedés, a tavaly decemberben 17 éves csúcsra ugró fogyasztói bizalom, a háztartások pénzügyi vagyonának meredek növekedése miatt a következő hónapokban fennmaradhat a kiskereskedelmi forgalom 6 százalék körüli bővülési üteme

- írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Suppan Gergely, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. közgazdasági elemzési osztályának vezetője.

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 14,49%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Provident, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is.

További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk