2020. október 26. hétfő Dömötör

Devizahitelek: átvállalhatja az állam a bankoktól a terhek egy részét

  • Pénzcentrum.hu/InfoRádió
  • 2014. július 7. hétfő 14:04

Decemberben kell forintra váltaniuk a bankoknak a devizahiteleket és az ebből származó terheik egy részét átvállalhatja a magyar állam - mondta a Fidesz frakcióvezetője.


Rogán Antal a HírTV hétvégi műsorában arról beszélt, hogy a mostani és az ősszel várható törvényjavaslatoknak köszönhetően a devizahitelesek törlesztőrészlete és kamatterhe 25-40 százalékkal csökkenhet. Emellett a tőketartozásuk is kevesebb lehet.

Kattints! Még több pénz járhat a devizahiteleseknek, mint gondolták

Az Országgyűlés pénteken fogadta el a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt. A jogszabály egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem, és azokra sem, akik kölcsönszerződését az eszközkezelő rendezte. A jogszabályt méltánytalannak nevezte a Bankszövetség.

Kattints! A felvett autóhitelek egyharmada visszajárhat

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó