7 °C Budapest

Brutális akciórakétákat lőttek ki a bankok szeptemberben: ezzel muszáj élni

2019. szeptember 17. 14:29

Megnéztük, hogy mekkora akciókat kínálnak a bankok most szeptemberben a személyi hitelekre, ha vállaljuk, hogy a bank ügyfelévé válunk. Beigazolódott, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik hitelt választjuk. Van pénzintézet, aki egyformán olcsón kínálja a hitelt akkor is, ha bankot váltunk, akkor is, ha nem. Ezzel szemben a legtöbb bank jelentős, akár 10 százalékpontot is meghaladó kedvezményt kínál, ha a jövedelmünket a hitelfelvétel után hozzájuk utaljuk. Ezeket mutatjuk most be bankonként (a konkrét ajánlatokat kalkulátorunkból szemléztük).

Magyarországon relatíve sok bank van, amelyek lefedik a teljes hazai ügyfélkört. A magyarok általában ritkán váltanak bankot, többek között ennek is köszönhető, hogy a magyar bankok árazása európai viszonylatban is magas. Pedig kedvezmény nagyon sokféle van: ezek közül egyik a személyi hitelek kamataiban jelentkezik. Ha például a személyi hitelfelvételkor vállaljuk, hogy az adott bank ügyfelévé válunk, akkor jelentős kedvezményekhez juthatunk. Hogy érdemes-e ezekkel élni? Ezt mutatjuk be a cikkünkben.

Olcsó személyi hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

Nézzük meg előbb az átlagosnak tekinthető egymilliós hitelösszeget, hiszen az sem mindegy, hogy mennyi pénzt veszünk fel a banktól. A futamidő legyen 5 év. Az alábbi ajánlatokat a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorából szemléztük:

A Raiffeisen 8,97 százalékkal kínálja a kölcsönét, ha nem leszünk a bank ügyfelei. Ők nem adnak kamatkedvezményt a bankváltáshoz: ha folyószámlát nyitunk náluk, és hozzájuk utaltatjuk a bérünket, akkor is 8,97 százalékos a THM. Nem úgy a CIB, aki 8,17 százalékos THM-et kínál bankváltáskor, míg ha ezt nem vállaljuk, akkor a CIB ajánlata már be sem fért a kalkulátorunk szerinti legjobb 6-ba.

Kalkulátorunkban te is egy perc alatt megtalálod a legolcsóbb személyi hitelt!

A Cetelem szintén nem ad kamatkedvezményt, a THM náluk egységesen 15,05 százalék, akárcsak a K&H, ahol bár van némi kamatkedvezmény, de ez csak pár száz forintot jelent a törlesztőben. Az MKB közel 6 százalékos kedvezményt ad bankváltáshoz, a Budapest Bank pedig 4,9 százalékot.

A kis összegű ajánlatoknál is hasonló a helyzet. Kalkulátorunkban 500 ezer forintot néztünk meg 4 éves futamidővel. Ezt találtuk:

A CIB hasonlóképp 8,17 százalékos THM-et kínál ilyen összegnél is, ha nem váltunk bankot, akkor már sokkal kedvezőtlenebb a konstrukció - a TOP 6-be itt sem fért be. A Raiffeisen 13,58 százalékos THM-e magas, de ha nem váltunk bankot, ilyen kis összegnél még mindig ez tűnik az egyik legkedvezőbbnek. Az MKB bankváltáltás esetén ezútal kb. 4,5 százalékos kedvezményt nyújt. Érdemes megnézni, hogy a jövedelemátutalás nélküli ajánlatoknál a TOP6-ba az OTP fért be 20,73 százalékos THM-mel, míg a bankváltásos példáknál az Erste ajánlata "csak" 16,7 százalékos THM-et ígér. Szembetűnő a különbség.

KATT: A legtöbb személyi hitel egy helyen! Válogass a Pénzcentrum kalkulátorában!

Persze vannak olyan esetek, amikor sok pénzre van az embernek szüksége. Tipikusan ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Nézzük meg most kalkulátorunkban, hogy 3 millió forintra milyen banki ajánlatokat találunk.

Nem meglepő, hogy hasonló dolgot tapasztalhatunk itt is: a Raiffeisen nem kínál kamatkedvezményt bankváltáshoz. Az Erste szintén egységesen alacsonynak tekinthető, 11,98 százalékos THM-met kínál, és a Cetelem hitele is egyaránt 12,71 százalékkal vehető fel bankváltáskor és anélkül is. A Budapest Bank jelentős kedvezményt kínál a bankváltáshoz: személyi hitele ekkor 10,5 százalékos THM-mel vihető. A jövedelemátutalás nélküli ajánlatok között viszont a kalkulátorunk szerinti legjobb 6-ba sem fért be, ahol az OTP zárja a sort 16,06 százalékos THM-mel vihető termékével.

Válassz Te is személyre szabott kölcsönt a Pénzcentrum kalkulátorában!

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 19. 08:01
A lakásbiztosítás elsődleges célja, hogy anyagi védelmet nyújtson számunkra a lakásunkat és ingósága...
Holdblog  |  2024. március 19. 06:49
Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 202...
MEDIA1  |  2024. március 19. 00:16
Az Európai Parlament múlt héten elfogadott, az európai médiaszabadságról szóló rendelete (European M...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem