15 °C Budapest

Biztonságban a bankfiókban - tanácsok személyes ügyintézéshez (x)

Pénzcentrum
2020. június 22. 05:00

MNB: sikeresen vizsgázott a pénzügyi szektor.

A koronavírus-járvány ideje alatti korlátozások a bankfiókok működési rendjét is befolyásolták. A pénzügyeink biztonságára viszont mindig számíthatunk. De vajon az enyhítések után ismét ugyanúgy bankolhatunk, mint régen? Nézzük, hogy mire érdemes figyelni a személyes ügyintézéskor és hogyan ajánlott most bankszámláinkat kezelni.

Koronavírus: helytállnak a bankok

A vírusveszély ideje alatt az Magyar Nemzeti Bank mindvégig elvárta, hogy a pénzügyi intézmények lehetőséget biztosítsanak a személyes ügyfélfogadásra is. A legtöbb bank rövidített nyitva tartást vezetett be, a szokásostól eltérő ügyintézési rendekről pedig folyamatos tájékoztatást nyújtottak. A bankszektor sikeresen oldotta meg az elmúlt időszak rendkívüli kihívásait, az ügyfelek és a dolgozók biztonsága érdekében bevezetett óvintézkedésekkel, telefonos és széleskörű digitális megoldásokkal tették lehetővé a zavartalan bankolást.

Ügyintézés a bankfiókokban
A járványhelyzet kedvező alakulásával a pénzintézetek működési rendje is javarészt visszatért a korábbiakhoz, nyitva tartanak a bankfiókok. A legtöbb helyen plexi fal választja el az ügyfeleket a tanácsadóktól, így a személyes ügyintézés sem jár fizikai kontaktussal. Ugyanakkor továbbra is érdemes körültekintőnek lennünk ottlétünkkor.
• Várakozás során és tanácsadás közben lehetőség szerint viseljünk arcvédő maszkot és tartsunk legalább másfél méteres távolságot!
• Használjuk az ügyféltérben kihelyezett érintésmentes fertőtlenítő-adagoló készülékeket!
• Továbbra is tartsuk be, hogy betegség esetén, vagy ha az elmúlt 14 napban külföldön jártunk, ne menjünk közösségbe és ne látogassunk bankfiókunkat sem!
Az egyes bankfiókok aktuális nyitva tartásáról az adott intézmény honlapján és telefonos ügyfélszolgálatán, illetve az MNB fiók és ATM-kereső alkalmazása segítségével tájékozódhatunk.

Online megoldásokkal a legkényelmesebb
Az MNB változatlanul szorgalmazza, hogy az ügyfelek minél nagyobb arányban vegyék igénybe a személyes ügyintézés helyett az egyszerű, kényelmes, gyors elektronikus csatornákat. Az internetbanki, mobilbanki szolgáltatások további nagy előnye, hogy jelentős részük nemcsak hétköznap, de hétvégén és ünnepnap is, éjjel-nappal folyamatosan elérhető. A digitális eszközökön a banki szolgáltatások legtöbbjéhez hozzáférhetünk, többek között utalásokat indíthatunk, nyomon követhetjük számlatörténetünket, hitelinformációkhoz juthatunk, sőt több banknál számlát is nyithatunk és hitelt is igényelhetünk online.

Verseny a jobb ügyfélélményért
A koronavírus-járvány szülte pénzpiaci megoldások a jövőben sem tűnnek el nyomtalanul. Ügyfélként javunkra váló helyzetet teremt, hiszen a bankok jóval erősebb versenyt folytatnak elégedettségünk elnyeréséért. Egyre inkább ügyfélbarát és színvonalas szolgáltatások közül választhatunk a bankfiókokban és az online térben egyaránt. Gyors és kényelmes ügyintézéssel, szakszerű tanácsadással a bankunk továbbra is megbízható partnerünk pénzügyeink kezelésében.

 

 


(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem