14 °C Budapest

Behajtás indult a Barátok Közt sztárja ellen: a fizetése harmadát bukja

Pénzcentrum
2016. március 22. 16:59

Már tíz éve tart a vita arról, hogy Gubík Ágnes, a Barátok Közt sztárja valójában tartozik-e annak a vállalkozónak, aki annak idején a színésznő házát újította fel. Mostanra oda jutott az ügy, hogy a végrehajtó Gubík fizetéséből havi 134 ezer forintot von le, amivel a kivitelező 2017 év végéig megkapja a neki járó összeget. A behajtások egyébként ennél gördülékenyebben mennek, mára már ritkaságszámba megy, hogy ennyi időbe telik, hogy a jogos tartozásokat behajtsák.

Már tíz éve tart a Barátok Közt sztárjának, Gubík Ágnesnek az a tartozási ügye, ami miatt a színésznőtől havi 134 ezer forintot von le a behajtó a fizetéséből. Az adósságot még egykori férjével együtt halmozták fel, amikor házukat újították fel. Ugyan a munkát elvégezte a vállalkozó, azonban azt nem fizették ki neki. Ennek tetejébe a házaspár 2011-ben elvált, és a kivitelezőről teljesen megfeledkeztek. A végrehajtó azonban most már vonja a részleteket, így a tartozás (amely már 2006 óta esedékes) 2017 végéig rendeződhet - írja a Blikk.

Tényleg ennyi idő, míg behajtjuk a tartozásunkat?

A színésznő és a kivitelező esete elég szövevényes, ezért sokáig tart behajtani a tartozást, azonban az esetek többségében ennél sokkal gördülékenyebben hajtják be az adósságokat. Ez több lépcsőben történhet, kiadhatjuk azokat egy követeléskezelőnek, aki díj ellenében eljár helyettünk a bíróságon és a bírósági végrehajtókkal is felveszi a kapcsolatot, ha odáig fajul az ügy. Persze mi is eljárhatunk, ha van erre időnk és energiánk, így sok díjat megspórolhatunk, bárhogyan döntsünk is, az eljárás menete hasonló lesz.

A követeléskezelők először felkeresik az adóst, akinek részletfizetési lehetőséget ajánlanak, ha ezt nem fogadja el, de elismeri a tartozást, akkor fizetési meghagyást íratnak alá vele, amivel hivatalosan is elismeri a tartozást. Ha nem ismeri el a tarozást, akkor a követeléskezelő a bírósághoz fordul, aki (amennyiben valóban, bizonyíthatóan fennáll a tartozás) kiállítja a fizetési meghagyást.

Ezután a követeléskezelő felajánlhat egyéb részletfizetési megoldást is, azonban a bírósági végrehajtóhoz is fordulhat. A végrehajtók először az adós bankszámláit vizsgálják meg, ha ezen megfelelő összeg van, akkor azt levonják.

Ha nincs megfelelő összeg, de van rendszeres jövedelem, akkor a munkaadóhoz fordul, akitől közvetlenül a jövedelemből vonják le a tartozást, ahogy ezt Gubík Áginál is teszik.

Ilyenkor a behajtó ügyel arra, hogy az adós megélhetését ne veszélyeztesse, a színésznő esetében is csupán a bér harmadát vonják le.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Van, akinél nincs elég jövedelem

Ha az adósnak nincs elegendő jövedelme ahhoz, hogy részletekben vonják le a tartozást, akkor árverezésre kerül sor. Amennyiben az értékesebb ingóságok (ékszerek, műtárgyak, autó) fedezi az adósságot, akkor ennek az eladása az elsődleges szempont. Ha viszont ezek nem elegendőek a tartozás rendezéséhez, akkor az ingatlan(ok) árverezésére kerül sor.

Az árverezések egyébként online történnek, egy külön erre a célra fenntartott felületen, amit a bírósági végrehajtók kezelnek. Persze a folyamat bármikor megszakadhat, ha az adós rendezi a tartozást, így elkerülhető a kilakoltatás.

Lényeges, hogy amennyiben követeléskezelő vagy végrehajtó keres meg minket, akkor azonnal reagáljuk a megkeresésre.

Ezzel ugyanis csökkenthetjük a behajtás költségeit, amit egyébként szintén nekünk kell megfizetni. Ritkán ugyan, de az is előfordul, hogy nem is a ténylegesen tartozó ügyfelet keresik meg, ilyenkor pedig azért vegyük fel a kapcsolatot, mert ezzel tisztázhatjuk, hogy valójában nem is mi vagyunk a keresett adósok.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem