2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Bedőlt hitelesek, figyelem: aki nem lép ma, nem szerezheti vissza ingatlanát


Már csak szerdán lehet ingatlant felajánlani a Nemzeti Eszközkezelőnek megvételre. A határidő lejárta után már egyetlen hiteles ingatlanát sem fogja megvenni az állami cég, és így a tulajdonos nem fogja tudni kedvezményesen visszavásárolni azt.

Már csak szerdán lehet ingatlant felajánlani a Nemzeti Eszközkezelőnek megvételre: módosul ugyanis a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló, 2011-es hozott törvény. Ennek értelmében az eszközkezelő már csak azokat az ingatlanokat vásárolhatja meg, melyeket az adós vagy zálogkötelezett a 20-i Magyar Közlönyben megjelent rendelet hatályba lépésének napjáig, azaz november 21-ig beadja a szükséges papírokat. A határidő lejárta után már egyetlen bedőlt hiteles ingatlanát sem fogja megvenni az eszközkezelő.

A dolog előzménye, hogy kedden benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely szerint visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak.

Az eszközkezelő az Otthonvédelmi Akcióterv keretében hozta létre a kormány 2011-ben: ez az állami vállalat vásárolta meg a bajba került hiteladósok ingatlanait, majd pedig bérbe adta nekik őket.

Így az említett javaslatot vélhetően el is fogja fogadni az Országgyűlés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS