2021. február 25. csütörtök Géza

Átmeneti visszaesésre számít a magyar bank az "aktuális helyzet" miatt


Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót a ma hajnalban megjelent gyorsjelentés kapcsán. Kiderült babahitel fronton tarolnak, de visszaesésre számít az egyik legnagyobb magyar bank.

Az OTP Bank szerződéses összegből számított piaci részesedése a babaváró hiteleknél 44,4 százalék volt a tavalyi negyedik negyedévben, a szerződéses összeg a teljes piacon 191 milliárd forint volt, az OTP-nél ez az összeg 85 milliárd forintot tett ki. A negyedik negyedévben a megkötött szerződések száma 9 ezer darab, az átlagos igényelt összeg 9,5 millió forint volt, az átlagos futamidő 19,7 év.

Az aktuális eseményekkel kapcsolatban (koronavírus) Bencsik elmondta, hogy változatlan az aktivitás, a hitelkereslet, az ügyfelek viselkedésén nem látszik változás, de az aktuális eseményeknek lehetnek olyan hatásai, amik a második negyedévben a hitelezési aktivitás csökkenésével járnak, de az csak átmeneti, rövidtávú változás lehet, az év második felében visszatérhet 10 százalék feletti hitelbővülés.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Lakásfelújítási támogatás: 10 gyakori élethelyzet, amikor bukhatod a milliókat
Nem mindig egyértelmű az elvárt Tb-jogviszony megléte.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked