Államtitkár: vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfat Budapesten

Népszava2020. január 15. 16:00

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani a kedvezményes lakásáfát Fürjes Balázs szerint. Az államtitkár ugyanakkor elismerte, a javaslatáról biztosan lesz vita a kormányban. A kabinet korábban kijelentette, hogy a kedvezményes áfakulcs visszaállításáank nincsen realitása.

Bizonyos városrészekben vissza kellene állítani az 5 százalékos lakásáfát - mondta Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A Népszavának adott interjújában azonban hozzátette, hogy erről bitzosan lesznek vitái a kormányban. A kabinet ugyanis korábban kijelentette, hogy az alacsony áfa visszaállításának nincs realitása.

Az interjúban az államtitkár azzól is beszélt, programot indítana a rozsdaövezeti, lepusztult állami-önkormányzati területek felhasználására, és lengyel példára indítana egy bérlakásprogramot az átlagjövedelem körül keresők számára. Ugyanakkor szerinte még nagyon messze van, hogy ebből bármi is megvalósuljon, így első körben Fürjes csak javasolja, hogy mérjék fel a budapesti lakhatási helyzetet.

Címkék:
hitel, lakás, interjú, lakásáfa, lakások, fürjes balázs,