2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Áfacsökkentés: visszamenőlegesen is benyújthatunk számlákat


Visszamenőlegesen is benyújthatunk számlákat a lakásépítés esetén, a 27 százalékos áfát (5 millió forintig) folyamatban lévő intézkedésnél visszaigényelhetjük. Az otthonteremtési program részleteit tudtuk meg az EMMI szombati sajtótájékoztatóján.

10 ezernél többen is igényelték a CSOK támogatást

 - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrás minisztériumának államtitkára. A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) esetében az új szabályok szerint jelentősen kibővül a támogatás, három gyermek esetén 10 millió forinthoz is juthatunk, ráadásul 10 millió forintos, 3 százalékos fixált kamatozású, állami támogatott hitelt is kaphatunk.

A 10 millió forintos támogatott hitel feltételei megegyeznek a CSOK feltételeivel

- mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. Az otthonteremtés része az áfa csökkentése is házépítés, illetve új lakás vásárlásakor.

Lényeges, hogy a már folyamatban lévő építkezéseknél is igénybe vehető a visszatérítés, a számlák ebben az esetben bármeddig visszanyúlhatnak. Ehhez viszont a költségek legalább 70 százalékáról számlát kell benyújtani.

Mi az új lakás?

Új lakásnak a 2008 júliusa után kiadott építési engedélyű, két éven belüli használatba vételi engedélyű lakások számítanak.

Emelet ráépítésnél, illetve tetőtér beépítésnél új lakóegységnek kell létrejönnie

- mondta a Pénzcentrum kérdésére Hornung Ágnes.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Otthonteremtési támogatás 2021: akár gyermek nélkül is járhat 5 millió forint!
Új lakás építéséhez járhat az áfa-visszatérítés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked