2020. július 4. szombat Ulrik

Adósságban úszik Szilágyi István özvegye: kétmilliós csekket kapott


Rengeteg a felhalmozott adóssága Szilágyi István özvegyének, Jolika néni sorra kapja a csekkeket. Legutóbb kétmillió forintos tartozással szembesült. Az idős asszonynak fogalma sem volt arról, hogy ekkora tartozásaik vannak, azt gondolta, fia mindent kézben tart. Ám férje halála óta folyamatosan érkeznek a csekkek közüzemi számlákról, ráadásul a ház hitelére is még 40 milliót ki kell fizetnie. 

Nem rég egy 430 ezer forintos csekket kapott, majd egy 60 ezres NAV tartozásról szerzett tudomást, ezeket azonban sikerült rendeznie adományokból. Ám most ennél jóval nagyobb adósággal kell szembenéznie: 2 millió forintos számla érkezett. Az összeg a vízművek, a csatornázási művek és az egyik behajtó cég tartozásaiból gyűlt össze, ugyanis 2016 óta nem fizettek semmit - írja a life.hu.

Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról-napra elkeserítőbb a helyzet... Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak

- mondta el Baricz Dezső, a Baptista Szeretszolgálat munkatársa. Próbálnak segíteni az özvegynek, de egyre kilátástalanabb a helyzet.

Címlapképünk csak illusztráció.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk