2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

43 embertől csalt ki milliókat az álhitelező: 4,5 év börtönnel megúszhatja


Fedezet nélkül kínált kölcsönt egy 32 éves nő, aki a beígért összeggel sosem rendelkezett. Különböző ürügyekkel kérte az áldozatokat, hogy utaljanak neki különböző összegeket. Összesen 14 millió forintot szedett össze. Az ügyészség 4 és fél év börtönt és vagyonelkobzást kért a büntetett előéletű nőre arra az esetre,  ha már az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Sorozatosan elkövetett csalás és több rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a 32 éves nővel szemben, aki tényleges fedezet nélkül kínált kölcsönt a sértetteknek, az ajánlata hitelessé tételéhez pedig több alkalommal  is valótlan tartalmú szerződéseket készített.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nehéz anyagi körülmények között élő nő 2018 szeptemberétől kezdődően több mint egy éven keresztül internetes apróhirdetési oldalakon kínált álnéven hitelt annak ellenére, hogy az ajánlott összeggel sosem rendelkezett. A hirdetésre jelentkező személyektől a blanketta kölcsönszerződések aláírását követően a nő különböző valótlan indokokra - így a kölcsönösszeg "forintosítására", vagy a kamat előzetes törlesztésére - hivatkozva egy meghatározott összeg előre utalását kérte, azonban a hitelt ezek megérkezése után sem folyósította a sértetteknek.

A nő 43 személyt vert át 2019 novemberéig, mellyel nekik egyenként 49 ezer és 1 millió forint közötti kárt okozott. A bűncselekményekkel szerzett 14 millió forintot pedig a megélhetésére költötte. Az ügyészség 4 és fél év börtönt és vagyonelkobzást kért a büntetett előéletű nőre arra az esetre,  ha már az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked