2021. január 26. kedd Vanda, Paula

4 ezer devizahiteles már megmenekült: így kapták vissza az otthonukat


Már több mint négyezer hiteladós vásárolta vissza egy összegben a nemzeti eszközkezelőtől annak az ingatlannak a tulajdonjogát, amelyet a hitelválságban vesztett el - írja a Magyar Nemzet.

Fónagy János államtitkár a lapnak elmondta, hogy 2011 óta több mint 154 ezer devizahiteles menekült meg többmilliós hiteltartozásától úgy, hogy bérlőként továbbra is az otthonában maradhatott.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a hitelkárosultak 2019 eleje óta egy összegben vagy részletfizetés útján visszavásárolhatják a bankok által korábban elvett ingatlanjaikat. Ezzel kapcsolatban azt látni, hogy napjainkig 2 és fél ezer érintett reagált a felkínált lehetőségre.

6 ezren úgy nyilatkoztak, hogy egy összegben róják le az árat, több mint 22 ezren a részletfizetést választották, három és fél ezren pedig úgy döntöttek, hogy továbbra is bérlők maradnak - írja a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked