18 °C Budapest
Budapest, Hungary

Alig bírják már a magyar vendéglátósok: senki nem tudja, meddig tart még a pokol

2021. április 8. 10:15

Már most minden képzeletet felülmúló nehézségekkel küzdenek a vendéglátósok, és még messze nem látják a fényt az alagút végén.-írja az Index. 

Magyarországon elérte a 2,5 millió főt a legalább az első dózissal beoltottak száma, ezért  a korábbi terveknek megfelelően  életbe léptek a miniszterelnök által beígért lazítások.

A vendéglátóhelyeken azonban továbbra sincs változás, csak elvitelre vagy házhoz szállítással vásárolhatunk, és az éttermek teraszait sem lehet használatba venni. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke az Index kérdésére elmondta, nem tudja meddig bírják még, hiszen már most is borzasztó nehézségekkel küzdenek.

Az MVI elnöke hozzátette, hogy a vendéglátósok egyértelműen a járványhelyzet legnagyobb áldozatai közé sorolandók, embert próbáló feladat talpon maradniuk. Arra nem vállalkozik, hogy megjósolja, mikor indulhat újra a vendéglátóipar, mert minden a számokon és a járványügyi szakértők véleményén múlik, de az eddigiek alapján úgy gondolja, hogy május végére talán számíthatnak érdemi előrelépésre.

Korábban a húsvétban reménykedtünk, de teljesen világos, hogy ilyen helyzetben nem lehet kinyitni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

- mondta el a szakember. Ezen felül érdemes kiemelni, hogy a szerdai könnyítésből a szállodák is kimaradtak, a második lépésre Orbán Viktor korábbi bejelentése szerint 3-3,5 millió oltottig kell várni, de az egyelőre nem nyilvános, hogy a következő ütem milyen területeket és milyen részletszabályok mentén fog érinteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?