2019. május 22. szerda Júlia, Rita

Pénzcentrum fórum

Varga bejelentette: belép az állam a nyugdíjpiacra (9)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2018. november 16., péntek 18:47

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2018. november 24., szombat 20:04


Nos, a kérdésedre a válaszom: Mielőtt döntöttél kaptál írásbeli tájékoztatókat is, melyeket biztosan elolvastál és azzal mindenben egyetértve döntöttél, igaz? Vagy mégsem?
Az írásos dokumentációval a kezedben utána olvashattál volna a neten is, vagy kikérhetted volna mások véleményét akár a neten, akár az ismerőseid körében. (például https://www.gyakorikerdesek.hu/ )
Hogy az üzletkötő mit mondott el neked és mit nem az egy dolog, hogy valójában mit értettél meg belőle az meg egy másik dolog, de te az aláírásoddal nyugtáztad, hogy megértetted az elmondottakat és elfogadod az ajánlatot. Az aláírásod azt is jelenti, hogy nem az üzletkötő rábeszélésére vetted meg a terméket, hanem szabad akaratodból, mert neked arra volt szükséged. Az üzletkötő azért volt szemét veled, mert ő látta, hogy nem vagy tájékozott a terméket illetően és nem is érted annak sajátosságait, de az a te hibád, neked kellet volna mondanod, hogy ez neked kínai, ezért hagyjuk a dolgot.
A döntés a te jogod, de a felelősséget is neked kell érte vállalnod!
Egyébként meg fel a fejjel, szinte mindenkivel előfordul az élete során legalább egyszer, hogy belenyúl valami rossz dologba! Most tanultál belőle, ezzel is okosabb lettél.
Ha most kiszállsz belőle, akkor megúszhatod egy százas buktával, ha maradsz, lehet, hogy még többe fog fájni... Ha van időd még úgy 10-15 éved akkor lehet, hogy még nyereséget is elkönyvelhetsz, de ez innen most még nem látható...

Válasz erre | Előzmény

Christy, 2018. november 24., szombat 14:30

Már azt hittem nem tudsz olvasni, de látom majdnem egyszerre írtunk, valószínűnek tartom, hogy nem láttad a hozzászólásomat.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2018. november 24., szombat 11:56

Még annyit hozzátéve, hogy ha 4 év múlva vissza is vásárolhatod 300.000 Ft-ért az akkor is csak kb a fele lesz annak az összegnek, amennyit Te addig rá fogsz költeni!
Ugyanis, ha évi 120.000 Ft befizetést veszünk alapul, akkor (4 x 120.000 = 480.000) plusz az adójóváírás (4 x 24.000 = 96.000), ez összesen: 576 ezer Ft, amit Te beinvesztáltál és e helyett kapsz majd 300 ezer forintot kézhez! Szerinted ez jó üzlet?
Lehet jó üzlet akkor, ha olyan biztosításra volt szükséged, amit ez a biztosító kínált, vagyis szükséged volt arra a típusú biztosításra. Bár ezt én kétlem, hogy a célod a biztosítás vásárlása lett volna. Az általad leírt elvárásaid alapján szerintem kifejezetten rossz befektetést indítottál...

Válasz erre | Előzmény

Christy, 2018. november 24., szombat 11:49

"Nem érted, hogy mit is sóznak rád"
Áruld el légyszives, honnét kellett volna tudnom??
Hát nem az üzletkötőnek a dolga elmondani? Vagy ebben az országban mindenki profi üzletkötésben csak én nem??

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2018. november 23., péntek 23:55

Kedves Christy!
Azt kell hogy mondjam, Téged nagyon átvert az ismerősöd! Neked nem szabadott volna megvásárolnod, (megkötnöd) ezt a szerződést, mert nem érted hogy mit is sóztak rád! Vélelmezem, hogy egy befektetéshez kötött életbiztosítást vásároltál, mely egy kiemelten magas kockázatú életbiztosítás rövid és középtávon "...hogy 4 év mulva 300.000ft-ért vásárolhatom vissza..." Az általad leírtakból kitűnik, hogy fogalmad sincsen róla, hogyan is működik ez a termék. A kedves ismerősöd átverése abban áll, hogy ő tudta rólad, mennyire nem vagy képben úgy általában sem a befektetési alapok tekintetében. A kedves ismerősöd viszont jól járt veled, mert felvehette a szerződéskötés magas jutalékát és a főnöke előtt is jó pontot szerzett egy újabb eladott termék által.
Semmi garancia nincs arra, hogy 4 év múlva vissza tudod majd vásárolni 300 ezerért, mert az csak egy optimális kalkuláció lehet, ami ugyebár már most megdőlni látszik például a negatív hozamok által. Továbbá az sem biztos, hogy lesz majd a biztosításnak 300 ezer forint a visszavásárlási értéke, ugyanis a biztosításnak vannak költségei is, melyek kifejezetten az első 4-5 évben a legmagasabbak és ezt akkor is elvonják, ha neked negatívak a hozamok! Borítékolható az is, hogy különösen a tartam elején az általad befizetett összeg jelentős része megy el a biztosítás fedezetére és csak egy kisebb részét teszik be neked a befektetési alapokba. Szinte biztos, hogy a befizetett díj minimum 60-70 % megy a biztosítás fedezetére és csak a maradék megy magára a befektetésre! (Ez azonban részemről is csak egy sejtés, mert nem vagyok az adatok birtokában.)
Ami pedig a 130 ezres jóváírást illeti, ahhoz neked évente 650.000 Ft-ot kell befizetned esetiként és rendszeres díjként összesen a biztosításodra. Ugyanis jelenleg a befizetett összeg 20 %-a, a Te esetedben maximum évi 130.000 Ft lehet az adójóváírás összege abban az esetben, ha van ennyi, vagy ezt meghaladó befizetett (levont) éves adód a munkád után. (650.000 Ft 20 %-a = 130.000 Ft)
Értelem szerűen, ha például csak évi 120.000 Ft-ot teszel a biztosításodra a 650.000 Ft helyett, akkor a visszaigényelhető adód sem lehet 130.000 Ft, hanem csak 24.000 Ft. Továbbá, ha be is fizettél 650.000 Ft-ot, de nem dolgozol és nem keresel annyit, hogy keletkezzen legalább 130.000 Ft-nyi adód, akkor nem kapsz ám 130.000 Ft-ot az államtól, csak annyit utal az állam a biztosításodra, amennyire futja az általad befizetett adóból.

Válasz erre | Előzmény

Christy, 2018. november 23., péntek 15:06

Még annyit hozzá tett, hogy évente jóváírhatok 130.000ft-ot adójóváírásként, abból majd 5 év mulva megtérülnek a levonások. Mert, hogy 4 év mulva 300.000ft-ért vásárolhatom vissza...
Ha ezt az összeget a párnámba gyűjtöm, akkor 1Mft gyülne össze.

Válasz erre | Előzmény

Christy, 2018. november 23., péntek 14:34

Alibenkuka igazad van. Én 1 éve kötöttem, egy régi kedves ismerősöm keresett meg ezzel az ajanlattal. Mindent elmondott, szerinte...de sajnos a lényeget hagyta ki. 123.000ft-ot fizettem be, erre jön az elszámoló levél, hogy van 27.000ft-om. Ráadásul minuszos hozamú papirokba van fektetve.
Felhívtam, hogy ez akkor mi?
- Mondtam, hogy 27.000 ft-ért tudod vissza vásárolni!
- Nekem eszembe sincs visszavásárolni, tegyétek vissza nyugodtan azt a pénzt.
- De hát ennyi pénzed van, nem teszünk vissza semmit.
- És a hozam? Mennyit kaptam rá?
- Minusz 3500ft
- Meeennnnyyyyiiiiittt?
- Romlott az értéke. Miért nem raktad át másikba?
- Ééén? Azt sem tudom melyik jobb.
- Végül is mindegy, mindegyik minuszos...
Hát ennyit a nyugdíjamról. Szomorú, hogy gátlastalanul ilyet meg lehet tenni!

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. november 16., péntek 19:23

TSÓKOLOM. RÉSZBEN IGAZ! TEHÁT,MINDIG ÍGY VAN,HOGY VESZTESÉGGEL JUTOK A SAJÁT PÉNZEMHEZ. EGYÉBKÉNT PEDIG, A KÖLTSÉG,NINCS 1 SZÁZALÉK SEM. ARÁNYAIBAN,NEM ÖSSZEG. A HATEZER FORINT VESZTESÉG, AZ MÁR ÉRTELMEZHETŐ. EGYMILLIÓ MELLETT. LEGALÁBBIS,AZ EGYMILLIÓ,MEG A KILENCSZÁZ-KILENCVEN-NÉGYEZER,AZ NÁLAM EGY KATEGÓRIA. MEG KÖZBEN AZÉRT HOZAM IS VAN.IGAZ,INFLÁCIÓ IS. AZ SOKKAL FONTOSABB KÉRDÉS,HOGY A MINIMÁLBÉRES, MEG AZ ÁTLAG ALATTI JÖVEDELEMMEL RENDELKEZŐ,AZ MIBŐL TEGYEN FÉLRE? ÚGY ÁLTALÁBAN,MENNYI A BETETT ÖSSZEG,ILLETVE MENNYIT LEHET KIVENNI? KONKRÉTAN. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2018. november 16., péntek 18:47

A korom miatt én már nem indítok új nyugdíjcélú megtakarítást, viszont tapasztalataim miatt nem is javaslom egy fiatalnak sem, hogy hosszú távra pénzügyi megtakarításban gondolkozzon.
22-20-18 és 12 évvel ezelőtt tervezetten indítottam különféle nyugdíjcélú megtakarítást, melyek már egy kivételével mind lejártak, ezért aztán rendelkezem némi tapasztalattal.
A legfontosabb az, hogy hosszú távon semmi biztosíték nincsen a nehezen összekuporgatott pénzünk jövőbeni szabad felvételére, felhasználására.
Itt van például ez a zseniális találmány, a tranzakciós illeték (jelenleg 0,6 %), ami forint felvételénél ugyan rendelkezik egy maximális korláttal, azonban a deviza készpénz felvételnél már nincsen a kivétkor fizetendő illetéknek felső határa. Amikor én a megtakarításaim indítottam még nem létezett ilyen, hogy nekem azért kelljen fizetnem, mert ki akarom venni a saját pénzem a bankból! Vagyis a hosszútávú forint megtakarításokat csak veszteséggel, míg a deviza alapút horribilis buktával tudom csak kézhez kapni!
Semmi garancia nincsen arra, hogy 10-15-20 év múlva visszakapja-e az ügyfél egyáltalán a pénzét, és ha igen, milyen elvonásokat kell elszenvednie!
A Fidesz kormány megmutatta, hogy nem lehet bízni a politikusok törvényalkotásában, minden fölülírható és akár visszamenőlegesen is megváltoztatható, ami ma érték, az holnap eldobható, törvényileg átírható!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS