2019. február 24. vasárnap Mátyás

Pénzcentrum fórum

Tényleg drágább külföldön az élet? Leesik az állad, ha látod a számokat (13)

Tulajdonos: miserables, létrehozva: 2018. február 8., csütörtök 14:29

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. február 13., kedd 19:08

TSÓKOLOM,CSAK MAJDNEM. RÁADÁSUL, MINDÍG A TÉMÁVAL KAPCSOLTBAN ÍROK.A TÖBBIEK NEM FELTÉTLENÜL. TEHÁT VAGY BENNEM VAN A HIBA,VAGY BENNÜK. CSAKHOGY,HA BENNEM VAN A HIBA,HOGY A TÉMÁRA FÓKUSZÁLOK,AKKOR MINEK A TÉMA? EGYÉBKÉNT BENNE HAGYTAM AZT,HOGY MINDÍG. TEHÁT,HA VALAKIT NEM ÉRDEKEL AZ ADOTT FÓRUM,ANNAK IS LEGYEN TÉMÁJA.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2018. február 12., hétfő 15:56

Ez a batya mindenhez is ért...

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2018. február 12., hétfő 15:56

Ez a batya mindenhez is ért...

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. február 10., szombat 21:54

TSÓKOLOM,NEM VILÁGOS,HOGY MI NEM VILÁGOS? AZT ÍRTAM,HOGY JELENLEG NEM FELTÉTLENÜL ÉRDEMES KIMENNI. AZT IS ÍRTAM,HOGY A MAGYAR MINIMÁLBÉR,HA TOVÁBBA IS ÍGY EMELKEDIK,AKKOR MEG MAJD PLÁNE NEM FOGJA MEGÉRNI. KONKRÉTAN, A NÉMET MINIMÁL ÓRABÉR 8 EURÓ,A MAGYAR MEG 3 EURÓ. A MŰSZAKI CIKK,AUTÓ,ÉLELMISZER ÁRA MEGEGYEZIK,A KÖZLEKEDÉS,LAKHATÁS MEG DRÁGÁBB. TEHÁT,HA AZ ÁRAK AZONOSAK LESZNEK,DE A MAGYAR BÉREK ELÉRIK A NÉMET KÉTHARMADÁT,AKKOR NEM FOGJA MEGÉRNI,HOGY EGY MAGYAR KINT AUSZLANDER LEGYEN,CSAK A PÉNZÉRT. KONKRÉTAN TARTOM A LEÍRTAKAT. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

Julius62, 2018. február 9., péntek 19:53

Joe36, ha csak a közérzetem javult, már azért is érdemes volt több éven át az UK.-ban élni. A nyelvtudást és a megszerzett élettapasztalatot nem is veszem hozzá.Azt tudom hogy havi 300 fontért laktam egy 3 szoba nappalis lakásban másik két magyarral, majd néha csak egyedül. A szemétszállítást villany és gázszámlát vízdíjat a tulaj fizette.Tavasszal is 30 fokon volt a termosztát,csak én vettem le mert nem bírom a nagy meleget. Persze a szemétszállítás és a vízdíj az a council tax (helyi adó)-ba van beleépítve. A kerti kis halas medence (pond)alját valaki kilukasztotta, ezért hogy ne apadjon ki minden nap 2 órán át engedtük bele a vizet. A tulaj sem a víz sem a gázszámláért nem szólt soha. Persze a skótoknak is van tengeri fúrótornyuk bőven, és nekik olcsón van saját vezetékes gáz.

Válasz erre | Előzmény

Julius62, 2018. február 9., péntek 19:38

BATTYA64,Voltál már külföldön, de nem turistaútra gondolok hanem élni ott és dolgozni? A véleményed akkor lehet reális, konkrétumokkal alátámasztva esetleg.....

Válasz erre | Előzmény

Julius62, 2018. február 9., péntek 19:36

werinter: 100 %-ban egyetértek a leírtakkal!

Válasz erre | Előzmény

Julius62, 2018. február 9., péntek 19:36

Voltál már külföldön, de nem turistaútra gondolok hanem élni ott és dolgozni? A véleményed akkor lehet reális, konkrétumokkal alátámasztva esetleg.....

Válasz erre | Előzmény

kelemenjanos, 2018. február 9., péntek 10:31

Itt is 70%-a!

Válasz erre | Előzmény

werinter, 2018. február 9., péntek 9:40

Tökéletesen egyetértek. Ma a "magyar" (pontosabban a kormány) koncepciója az, hogy minél több alacsony hozzáadott értékű munkahely jöjjön létre az országban. Szó szerint összeszerelő és közmunkás ország legyünk, alacsony képzett, a világon folyó eseményekről keveset tudó és ezekhez érdektelenül álló emberekkel, akiknek elég annyi, hogy éppen van mit enni és (talán) nem fagynak meg télen. Akiknek a szavazatát egy doboz cigarettával vagy pár ezer ft-os utalvánnyal meg lehet vásárolni. Egy szóval BIRKÁKRA, csőcselékre van szüksége a kormánynak.
E mellett egy nagyon szűk réteget felemel, gyakorlatilag kiskirályokat hoz létre. Lásd Mészáros Lőrinc és a "slepp".
Ezek után korlátlanná válik OV és barátai hatalma, kényük kedvükre uralkodhatnak, bármit megtehetnek büntetlenül.
Ha normális életre vágyik valaki az nem marad sokáig ebben az országban. Az értelmes, tudni akaró emberek mind elhagyják Magyarországot.
Ez a szomorú jelen és jövő is. :(

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. február 8., csütörtök 19:15

TSÓKOLOM, NEM TELJESEN! SZERINTEM A CIKK ALAPJÁN AZ JÖN KI,HOGY NEM FELTÉTLENÜL ÉRI MEG KIMENNI. A MINIMÁLBÉR EMELÉSÉVEL MEG MAJD PLÁNE NEM. AZ ITTHON MARADÓ SZAKEMBEREK PEDIG A NAGYOBB KONKURRENCIA MIATT JOBB MINŐSÉGBEN FOGNAK DOLGOZNI. TOVÁBBÁ TÖBB BEVÉTELÜK LESZ,TÖBBET FOGYASZTANAK,TEHÁT TÖBB MEGY A KÖLTSÉGVETÉSBE. VAGYIS TÖBB JUT MINDENRE. EGYÉBKÉNT PEDIG A MŰSZAKI CIKK,AUTÓ,ÉLELMISZER ÁRA EGÉSZ EURÓPÁBAN KÖZEL AZONOS.MOST IS.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

Joe36, 2018. február 8., csütörtök 14:51

Valóban az ilyen összehasonlítás matek szerint csak is matekos. Tény,hogy drágább ott a lakásban élés, drágább az üzemanyag a biztosítás is. De főleg számszakilag. De számszakilag is ma itt kereshetsz a matek szerint kijött 355 000 forintot? Nem. A felét. Tehát itt is drága így a lakás 160 ból. Itt is drága a nélkülözhető összevetett sör meg hamburger. Így se itt se ott nem vehetsz sört mint luxust. A végleges kimenetel az főleg abból adódik,hogy az itteni befizetett adóból stadion lesz. Nem út és nem megfizetett orvos. Kint se kolbászból van a kerítés. Tehát itt a felét kapod mint ott. És itt e mellé sok, sok vegzálást kis büntik, kis figyelmeztetések sok NAV felesleges felszólítást - sok hivatali packázást. 1956 ban se azért mentek ki mert kint olcsóbb az élet. Megéltek volna itt is, csak hát a hatóság "egrecíroztatta " az emberek sokaságát. Így marad két tény. Itt nem keresel 355000 csak a felét. Itt agyon hajszol a "vezető" réteg azaz nyúz és ebből stadion lesz meg kisvasút. USA ban is meg Angliában is van hajléktalan a híd alatt. De itt egy fiatalnak a legtöbbnek nincs jövőképe, mert elvették. Kint sokkal nagyobb valószínűséggel lehet. Ez ám nem csak vonzó, ahogy mondják agyelszívás van. Inkább agy elküldés . Ez az ország mai állás szerint mint jövőkép csak egy összeszerelő üzemmé degradálódik. Bérrabszolgák, közmunkások országa, melyet földesurak "irányítanak"

Válasz erre | Előzmény

miserables, 2018. február 8., csütörtök 14:29

Mindig fogom a fejemet ilyen hülye statisztikákon.A lakhatás ami általában a fizetés 60-100 % egy büdös szó nincs.Valamint a betegbiztosítás .Például Hollandia ahol egyénileg kell fizetni havi 120-500 euró havonta.De ez arra elég hoyg a háziorvos 10 percet fogadja.Ha labor,ct,röntgen ,szakorvos kel azt már külön kell fizetni !Mellé élete végéig fizet betegbiztositást a nyugdijas is és a nyugdij általában a fizu 70 % de ha házastársa van még kevesebb !

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS