2020. január 19. vasárnap Sára, Márió

Pénzcentrum fórum

Tej, sajt, tojás: a németeknél, briteknél annyiba van mint nálunk. Mi folyik itt? (3)

Tulajdonos: DrNemoda, létrehozva: 2019. június 23., vasárnap 7:25

Kapcsolódó cikk itt...

TrickIT, 2019. június 23., vasárnap 20:21

Jaja, át kell gondolni, miért van egyesek fejében káosz, és miért hisznek el mindent, amit az interneten olvasnak. Talán egy percig s tartott kikeresni, véleménynyilvánítás előtt másnak is lenne lehetősége meggyőződni, hogy mekkora marhaságot készül írni, de úgy létszik, nem mindenki érzi ezt a részt fontosnak. Íme, az angol tescoban akciós a tojás, 6 db 1.5 GBP, akárhogy számolom, 85Ft-ra jön ki darabja. Itthon is ennyi, ugye? Lehet tovább nézelődni. Egy liter rendes tej (nem a permeátumos kamu) 1.5 GPB, 500Ft fölött van. Lehet nézegetni, mi mennyi. http://www.mysupermarket.co.uk/shelves/Eggs_in_Tesco.html A munka azért értékelődik le, mert a magyar ember 10-kor már az óráját nézi, mikor mehet haza, délben másfél óra ebédszünet, kettőkor már azt figyeli, mit lehetne ellopni.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. június 23., vasárnap 15:59

TSÓKOLOM,STIMMEL. AMENNYIBEN A FRANCIA-NÉMET ELKÉPZELÉST, JÓL ÉRTELMEZEM,AKKOR ÍGY IS MARAD. NEM IS TITKOLJÁK A KÉTSEBESSÉGES EURÓPAI UNIÓT. BÁR, A MUNKA ,SZERINTEM FELÉRTÉKELŐDIK,MERT TÖBB HÓNAPI ELŐJEGYZÉSSEL DOLGOZIK,MA MAGYARORSZÁGON EGY JÓ IPAROS. AZ ELLENÉRTÉKE,LEHET FELE A NÉMETNEK. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

DrNemoda, 2019. június 23., vasárnap 7:25

Már régen át kellett volna gondolni ezt a káoszt, amit évtizedek óta mesterségesen teremtenek a magyar piacon. Alacsony bérek, csökkenő béren kívüli jövedelmek, szabályozatlan piac, kalandorok és nyerészkedők minden szinten. A munka az, ami leértékelődik, de folyamatosan. miközben dumálnak a munka társadalmáról (mintha lehetne más is egy társadalom alapja).

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS