2019. augusztus 20. kedd István

Pénzcentrum fórum

Tanársors: délelőtt a gyereked oktatja, este a lakásod takarítja (23)

Tulajdonos: tavasz2, létrehozva: 2019. január 31., csütörtök 7:41

Kapcsolódó cikk itt...

tavasz2, 2019. február 10., vasárnap 15:50

Medve: pályázatok, amik igencsak megdobják a fizetést.

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2019. február 10., vasárnap 15:49

Batyának igaza van néha: a tanítási napok száma 185. A z év fele. De a másikra is jár a fizu, ugye, kedves videki ?

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2019. február 10., vasárnap 15:42

A feleségem tanár .
Ált isk. Több, .int 300 ezret hoz haza. Kis vidéki iskola. Akkor ugye, a kormány nem tesz semmit?
Tanár vagyok én is, (info, orosz, technika, fizika...)bár nem tanítok, mert egy 56 éves lány lett a főnököm, és az összes férfit partvonalra tette. Az egyenlő bánásmód hatóság csak hümmögött.
Azóta persze van kereső foglalkozásom, de elég nehéz a tanárokkal versenyezni.

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2019. február 10., vasárnap 15:37

Videk...
Tipikus komcsi-libsi elégdetlenség.
Nincs rátok szükség.

Válasz erre | Előzmény

nmedve, 2019. február 10., vasárnap 12:23

Említene néhányat a "kiegészítő bérekés juttatások ból"!

Válasz erre | Előzmény

nmedve, 2019. február 10., vasárnap 12:16

Egyetlen kérdésem lenn. Minden foglalkozásról így gondolkodik? Ha találkozik egy rossz autószerelővelakkor minden autószerelő gazember? Sajnálatos ha belefutott kutyaütő pedagógusba, de azért mert van ilyen akkor mindenki más fogja be a száját?

Válasz erre | Előzmény

nmedve, 2019. február 10., vasárnap 12:04

Engedje meg hogy a fél illetve teljes valótlanságokat korrigáljam abban amit írt. A Medgyesi féle 50 százalékos emelés átlagos 50 százalék volt ezért mivel egy időben vezették be a diplomás minimálbérrel így nekem gyakorló tanárként alulról súrolta a 30 százalékot. További béremelésről nem tudom hol hallott mert Magyarországon semmilyen emelés nem volt ezt követően, a ballib időszak végéig, viszont elvették a 13. havi bért. Mellékesen nem érzi kissé röhejesnek hogy 2019 ben egy 2002-es báremelésre hivatkozva vitatja a pedagógusok igényeit? A 100 naptári napot nem tudom honnan vette és hogyan számította ki de ne haragudjon ez tömény ostobaság. Egy évben az összes munkanapok száma 240-250. Az összes szünet napra kiszámolva a szabadságból levonva.Az osztályozó konferencia maga szerint nekünk munkaszünet? A kirándulás amikor több tucat gyerekért felel egy tanár magának pihenés? Igen 46 nap a pedagógusok szabadsága ez több mint a munka törvénykönyve szerinti. Nekem most 54 évesen kb 10 nappal kevesebb lenne a szabadságom ha történetesen nem tanár lennék. És mennyit is keresnék ha mérnök, informatikusként a verseny szférában dolgoznék? Ami a két hónapmunkát illeti Mivel általában július első napjaiban kezdhetem meg a szabadságomat és augusztus 20.-a után egy két nappal már az iskolában kell lennem hová is fér ide be két hónap? Másrészt Ön mennyit áldoz be a fizetett szabadságából a megélhetésére? Vagy úgy gondolja nekem tanárként nem jár szabadság? Én fogjam be a számat mit akarok hiszen a szabadságom alatt ki tudom egészíteni a béremet. Úgy gondolja az főben járó bűn hogy szeretnék megélni a fizetésemből, anélkül hogy a fizetett szabadságomat erre beáldozom? Már csak egyet áruljon el : Ha ennyire nyerő tanárnak lenni hiszen dolgozni sem kell, meggazdagodunk a bérünkből akkor gondolom tanárként dolgozik.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. február 10., vasárnap 10:29

TSÓKOLOM,AZT ÉRTEM,HOGY LÉPTEN-NYOMON TERMÉK-ÉS CÉG NEVEKKEL TALÁLKOZUNK ITT. JÓ NEKIK,NEKEM NINCS FIZETVE A REKLÁM. AZ ÖNÉ,A HOZZÁSZÓLÁSOK OLDALON VAN. ITT KORREKT AZ ÖN HIRDETÉSE? BIZTOS,HOGY JÓ HELYRE TETSZETT ÍRNI? NEKEM NEM JÖN KI A TANÁRSORS TÉMÁHOZ. A TÉVEDÉS JOGÁT FENNTARTOM. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

lakatostunde280, 2019. február 9., szombat 21:48

Ha sürgős hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldásához, akkor 2000$ és 50 000 000$ dollár közötti hiteleket tudunk nyújtani. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus 100% -os garantált kölcsönökkel. Érdeklődés esetén a hitelek kamatlába (3%) kérjük, forduljon hozzánk e-mailben: lakatos.tundeincorp@gmail.com

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. február 8., péntek 17:09

AZUTÁN ,IGEN.CSAKHOGY ÖNKÉNTESEN ÉS ,IGAZ SZABADNAP TERHÉRE,DE 1200 FORINTÉRT,AMIKOR A MINIMÁLBÉR 4000 FORINT VOLT. ÉN 7000 FORINTOT KERESTEM A NYOLCVANAS ÉVEK ELEJÉN. MOST,AZOK AKIK 5!2 MUNKARENDBEN DOLGOZNAK,MEGSZAVAZNÁK,HOGY A BOLTOK LEGYENEK NYITVA VASÁRNAP IS! ARRÓL NINCS SZÓ,HOGY A HIVATALOK,MEG AZ ISKOLÁK IS! MIÉRT??? TOVÁBBÁ EGY MAGÁT KÖRNYEZETVÉDŐNEK NEVEZETT PÁRT SEM ÁLL KI A VASÁRNAPI BOLTZÁR MELLETT! AKKOR MILYEN KÖRNYEZETVÉDŐ? PEDAGÓGUSOK TANÍTOTTÁK ŐKET IS. ERRE? MEG AZOKAT IS AKIK CSAK VASÁRNAP TUDNAK BEVÁSÁROLNI. ÉRVEIMET LÁSD,MÁS CIKKEKNÉL. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. február 8., péntek 17:01

TSÓKOLOM,MÉGIS,NEM TEGEZEK ISMERETLENÜL. ALIBENKUKA ÉS A TÖBBIEK,IGEN. MI JOGOSÍTJA ÖNÖKET ERRE,ILLETVE,HA NINCS IGAZAM,AKKOR MIÉRT VAN EZ? IGEN, NINCS PEDAGÓGUSI VÉGZETTSÉGEM,UGYANIS, NEGYEDIKBEN,FÉLÉVKOR AZT MONDTA AZ OSZTÁLYFŐNÖK,HOGY AKI TOVÁBB AKAR TANULNI ÉS TOVÁBBRA SEM HAJLANDÓ BELÉPNI A KISZ TAGJAI KÖZÉ,ANNAK TELJESEN FELESLEGES BEADNI A JELENTKEZÉSI LAPOT. ÖTEN VÁLLALTÁK,MI HUSZONÖTEN,NEM. ETTŐL MÉG KIVÁLÓ IFJÚ SZAKEMBER,SZAKMA IFJÚ MESTERE ÉS KIVÁLÓ DOLGOZÓ IS VOLTAM. MEG BOLTVEZETŐ-HELYETTES IS,MEG BOLTVEZETŐ IS. A TÖRTÉNET ÚGY KEZDŐDÖTT,HOGY MINEK LENNÉNK NYITVA VASÁRNAP?

Válasz erre | Előzmény

pmksz, 2019. február 6., szerda 13:25

videk, 2019. február 1., péntek 0:20

Pajtás, ne olyan hevesen. Aki a tanítási idő alatt is el tud menni síelni, wellnessezni, stb, stb, az ne sírjon nyilvánosan.

Válasz erre | Előzmény

pmksz, 2019. február 6., szerda 13:22

Kedves drága pedagógusok ! Két nagykamasz unokám jár középiskolába, mindkettő a városi helyi "elit"-be. Ott, ahol ezek a szegény pedagógusok dolgoznak. Akik 10 perccel később mennek be az órára, gondolom az igazgató hívatta őket vagy gyermekvédelmi feladatot láttak el a szünet után. Aki saját bevallása alapján azért írat csak dolgozatokat és nem feleltet, mert idegesíti, hogy mit makognak össze a gyerekek. Azok a gyerekek, akik a tietek is, nem pedagógusok. Akiket nem tanítottatok meg tisztességesen viselkedni, sem otthon, igaz az iskolában sem, hiszen te apuka mentél neki a pedagógusnak, te vontad felelősségre, amiért tündér gyereked egyest kapott, te pedagógus pedig még mindig a "Kádár-rendszer" sírod vissza, ahol mindenkinek ötöst kellett adni, igaz ez látszik is a mai apukákon, anyukákon. Ma pedig értékelni kellene a gyereket, osztályozni. Felkészíteni, nem pedig azon vitatkozni, hogy ez a hülye Gárdonyi vagy Mikszáth mi az istennek van a tanmenetben. Tehát ha kevés a havi 250 00, akkor menj el máshova, de haladjatok már egy kicsit a korral, még ha nehéz is szellemileg. Ehhez kívánok mindenkinek nagy erőt, egészséget és egy csipetnyi észt.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. február 1., péntek 13:10

T. BATTYA64!
Tudod, hogy mi a különbség a pénztáros és a pedagógus, vagy mondjuk közted és a pedagógus között?
Az, hogy a pedagógus tud pénztáros lenni, de a pénztáros viszont nem tud pedagógus lenni, mint ahogy Te sem!
Azért tudom neked ezt határozottan állítani, mert veled ellentétben, én voltam pedagógus is.

Válasz erre | Előzmény

videk, 2019. február 1., péntek 0:20

Folytatás:
Mindenféle tankönyv, szakmai anyag, felkészítés vagy tanfolyam nélkül. Míg egy Pitagóraszt csak egyszer kell megtanulni, vagy mondhattam volna épp magyar, vagy történelem példát is erre, az informatika folyamatosan változik. 2 évente új, ismeretlen tananyag, készítsünk hozzá órai anyagot, feladatsort, tanítsuk is meg a gyereket rá és készítsük fel őket a kemény vizsgára is. Nem sok ez egy kicsit? A gyakorlatban egy rémálom diáknak, tanárnak egyaránt. S még csodálkoznak, hogy nincs tanár. Nem is lesz.
Szabadság. Honnan vette ezt a 100 naptári napot? Évi 46 nap szabadságom van, amelyeket csak szünidőkben lehet ki venni. Max hivatalos helyre engednek el szabadságra, a többire marad a betegszabi - amelyekből egyre több van a nagy leterhelés miatt. Ekkor a bent lévő kollégák helyettesítenek puszira, (van hogy több osztály összevonásával) mert helyettesítési pénz sincs már. A tanár se mehet el szabira, mert épp véget ért a tanév. Ott van az érettségi, a nyári gyakorlat, amikor heti 35 órát kell letolni egy huzamba, meg készülni a következő tanévre, tanmenetek írása stb., agyon bonyolított adminisztrációs felesleges munkák. Ha máshol dolgoznék 35 nap szabim lenne. Ez 11 nap különbség, amiből nyugodtan lehúzhatunk sok hétvégét, amikor az egyes órai anyagokat, témazárókat készítjük vagy javítjuk, vagy egyéb más kötelező dolgot csinálunk.
Ha kihagytam valamit, sorry, de így is elég hosszúra sikeredett. Mindenkinek elege van. Fáradtak, kiégettek vagyunk. Az ország többsége szid minket alaptalanul, a megbecsülésünk, fizetésünk meg a béka segge alatt. Nem csoda ha többünket is a lelépés gondolata foglalkoztat, mert elegünk van a sok ígérgetésből, hamis szózatból, abból meg főleg, hogy még 10 év alatt se tudja majd a kormány az ígéreteit betartani. Erre aztán semmi, de semmi értelme várni. A lelépésen gondolkodók jó esetben még megvárnak egy sztrájkot, aztán ha akkor sem lesz előrelépés (mi sem hisszük már) akkor még nagyobb tömegben fognak lelépni a tanárok. Az oktatás meg össze fog roskadni, mert már lehet szeptemberben is óriási gond lesz a tanár ellátás. Aki meg mindezek ellenére is marad és nem nyugdíj előtt áll, az meg is érdemli, hogy kizsigerelje, megalázza és terelgesse megvalósíthatatlan célok felé és alamizsnáért dolgoztassa ez a felelőtlen kormány. Lehet ez is a cél...

Válasz erre | Előzmény

videk, 2019. február 1., péntek 0:19

Kedves Battya64!
Több szempontból is téved. A kormány félre vezette a népet és ellenünk fordította a közvéleményt.
Tegyük tisztába a dolgokat! Nem lesz rövid.
Egy vidéki középiskola informatika tanára vagyok. 18 évem van tanárként ledolgozva. Végzettségek időrendben: informatikus mérnök, mérnök-tanár, informatika szakos tanár (egyetem), szakvizsga, ped.II minősítés. Full óraszámban a bérem nem éri el a nettó 230-at. Semmilyen plusz járulék nem társul a fizetéshez. Cafetéria sosem volt, kajajegy 4.500 Ft volt amikor kezdtem és lassan elvonták azt is. A 2013-as életpálya modell bevezetésekor mindenkit ped I-be sorolt a kormány , ezzel a lépéssel tőlem havi nettó 20 ezret vett el. Ez volt a kormány szerinti közvélemény felé kommunikált 50%-os béremelés. A túl órákat nem fizetik, 26 lett a kötelező, amit sok esetben megfejelnek akár heti 10 óra helyettesítéssel is, plusz korrepetálás, ügyelet, szülői és egyéb értekezletek, fogadónap, miegymás.
Mikor rákérdeztem, hogy mikor lesz rendezve a bérünk azt felelték, hogy majd ha megcsináltuk a minősítést (ami szerintük csak egyszerű kollégák közti mosolygás lesz ). Gyorsan beiratkoztam a minősítésre, amit a portfólió leadása után 12x-erre, másfél év elmúltával voltak hajlandóak csak lebonyolítani. A minősítési eljárás egy főiskolai diploma védésnek felelt meg. (Gyakorlatilag megakartak szívatni, csak nem jött össze nekik. Az más kérdés, hogy hogy jön ahhoz egy óvoda pedagógus, hogy kétségbe vonja van e jogosultságom informatika tanárként dolgoznom ?!)
Miután meg lett a minősítés (márciusban), a következő év januárjától lett több a fizetésem. Havi nettó 8-al. Vicc. Még azt se kaptam vissza, amit elvettek. Ha ezt az elején tudom, kiröhögtem volna őket, ahogy sok kolléga máig csinálja.
Ennyit a béremelésről meg az életpálya modellről. Béremelés akkor lett volna , ha a bértáblát a mindenkori minimálbérhez igazítják. Gyakorlatilag 2014 óta havi 100 ezressel rövidítettek meg. Az alsó hangon is 5 misi.
Folytatom. Folyamatos a kollégák pálya elhagyása. Az iskolában nincs 40 év alatti kolléga, és mi 40-sek is alig vagyunk, a többség 50 fölött, vagy 1-2 évvel nyugdíj előtt. Néhány évvel ezelőtt arra gondoltam, hogy ha ez így megy tovább 5-10 év múlva bedőlhet az oktatás. Ma már szerintem 2 év se kell hozzá, sőt úgy lehet a szeptemberi tanévkezdés is országos hiányt fog jelezni, már kormány szinten is.
Nincs utánpótlás, senki nem jön. Aki most végez a főiskolán, egyetemen majd hülye lesz 150 ezerért elmenni szívatni . magát. A kollégák egyenesen menekülnek a pályáról, 18 év alatt 11 egyidős informatika tanárkollégám volt, mára összesen 2-en vannak közülük pályán. Gond a matek, informatika, nyelvtanár találása, még magánórákra is. A nyugdíj előtt állók is a lelépést fontolgatják. Én is. Egyedül a végzős diákok miatt vagyok még ott, mert a kormány nem fog semmin javítani, ezt aki nem látja vegye figyelembe a jelentéseket, miszerint még a 2021-es költségvetésben sem szerepel az oktatás támogatása.
Órára való információk beszerzése. 18 év alatt 2x volt informatika könyv. Egyszerű Office programokhoz nincs is szükség, de aki tisztában van, hogy milyen a mai kötelező szakmai informatikai vizsga, az már felhúzza a szemöldökét. Főiskolai szintű programozás kell már oda, 4 programozási nyelven. (szakmai könyv 10 ezer fölött kerül / db. Nincs az a vidéki szülő, aki egy tantárgyra bevállalna 40-60 ezer Ft-ot tankönyvre. De tanár se.) Mindenféle tankönyv, szakmai anyag, felkészítés vagy tanfolyam nélkül. Míg egy Pitagóraszt csak egyszer kell megtanulni, vagy mondhattam volna épp magyar, vagy történelem példát is erre, az informatika folyamatosan változik. 2 évente új, ismere

Válasz erre | Előzmény

Valsacor, 2019. január 31., csütörtök 20:01

Én egyet tudok... Amikor munkanélküli voltam, a tanítónő ismerősöm teljesen átlagosan, "jól" keresett. Emellett nyáron eljárt dolgozni mellékállásba, ahol most kb. nettó 200 ezret kínálnak... Délben (délután kettőkor max) hazament, megfőzött, délután kijavította a dolgozatokat.. Készülni csak az első néhány évben kellett.. A gimnáziumi tanár esete más. Nem tudom mennyi a bérük, du. 16 óráig bent vannak, és végzik a többi feladatot. Ne feljetsük el, hogy a bértábla mellett vannak kiegészítő bérek, juttatások... Mit nem adtam volna egy tanári fizetésért, amikor munkanélküli voltam... Mostmár, mérnöki diplomával, 36 év után tényleg többet keresek mint bármelyik tanár... DE!! Miért nézik le a szülőket?? Amikor bemegy szülőire egy mérnök, aki hazavisz nettó 400-at, azt tapasztalja, hogy az osztályfőnök lenézi mint értelmiségit, hiszen "csak" mérnök!! Nem jogász, vagy orvos...Nem kell őket sajnálni, bár lehet, tényleg többet érdemelnének.. Na de ki az aki nem???

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. január 31., csütörtök 18:21

TSÓKOLOM, BEVALLOM,EZ MEGHALADJA A KÉPESSÉGEIMET! ADDIG STIMMEL,HOGY MIHEZ,KIHEZ KÉPEST? ÉN IS EZT KÉRDEZEM. ADVA VOLT EGY VAGY TÖBB SIRÁNKOZÁS,MIRE MELLÉ TETTEM A TÉNYEKET. EZT IGYEKEZTEM MINDEN TÁRSADALMI RÉTEG RÉSZÉRE ÉRTHETŐEN KÖZÖLNI. ÚGY ÉRTELMEZEM,HOGY MÉGSEM MINDENKI ÉRTI. MÁS SZAVAKKAL IS LE TUDOM ÍRNI,DE TUDNOM KELLENE,HOGY MELYIK LEÍRT GONDOLAT NEM VILÁGOS? INDULJUNK EL A KÁLYHÁTÓL! LEGYEN A VASEDÉNYHEZ KÉPEST! TÁN KOLLÉGA. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

fikusz, 2019. január 31., csütörtök 15:25

Mihez, kihez képest, kedves - tán kolléga????

Válasz erre | Előzmény

fikusz, 2019. január 31., csütörtök 15:23

Gondolom, minden vágya, hogy a pedagógus pályára lépjen. Tegye meg minél hamarabb, várja katedra, kiváló fizetés, a rövid munkaidő és a rengeteg szabads8!

Válasz erre | Előzmény

NÉPSZERŰ
FRISS