2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Pénzcentrum fórum

Rommá keresheted magad, ha kertésznek állsz: fűnyírásból is simán megélhetsz (5)

Tulajdonos: efi99, létrehozva: 2019. március 10., vasárnap 16:24

Kapcsolódó cikk itt...

elhetetlen, 2019. április 21., vasárnap 16:05

Ez viszont húzós: „Tudom, ha valami bajom lenne, ne adj’ isten meghalnék, hetekig észre se venné senki.”. Szóljon már valaki a művésznőnek, hogy egyszeri beruházás 35 eft, utána havi 3500 ft, és megnyom egy gombot. Vagy, ha elájul, van elesés érzékelő funkciója is (azt még nem próbáltam). Két hónapja vettem, miután 36 órát töltöttem pucéran a hideg kövön (a lábammal, és a gerincemmel van probléma, nem tudtam felállni), azóta sajnos volt szerencsém kipróbálni, (elment alólam a gurulós szék), és fél órán belül felszedtek. Tény, hogy ahogy az ember öregszik, fogy a segítség, de nem azért mert kevésbé szeretnek, csak már a munka mellé jönnek az unokák is, stb., az idő kevesebb. Attól, hogy valaki nem jön hetente, mert nem ér rá, azt azért többen vállalták be, mint szükséges (4 ember kell), hogy vészhívás esetén jönnek, és vagy kezdenek velem valamit, vagy mentőt hívnak.

Válasz erre | Előzmény

elhetetlen, 2019. április 21., vasárnap 15:46

„még "poén" is az egész”. Ne a saját élethelyzetedből indulj ki. Van olyan, mikor valaki valamit már nem képes megcsinálni. Nemhogy egy fűnyíró traktorra nem tudnék felmászni, Balatonra sem tudok lemenni. De rendben kell tartani, különben büntetnek. Eszi a pénzt. (tavasszal 18 eft volt a sövénymetszés, permetezés, most lealkudtam a 10 naponkénti fűnyírást hét hetenkéntire, így „csak” havi 10). És csak 150 négyszögöl. El kéne adni, de ahhoz találni kéne egy megbízható ingatlanost, aki nem vár a vevőtől is pénzt, hogy csak olcsón tudja eladni.

Válasz erre | Előzmény

werinter, 2019. március 11., hétfő 6:20

Ennyi erővel már vehetne bárki egy kisebb fűnyírótraktort, akár használtan is. Hamar megvan vele a fűnyírás és még "poén" is az egész. Ilyen baromságokra pénzt kiadni...

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. március 10., vasárnap 16:56

Van az a réteg Magyarországon, akinek nem számít a pénz. Ezen kívül például nincsen ideje foglalkozni a kertészkedéssel, de megkeresi a rávalót, hogy szép birtoka, kertje legyen.
Anno még a múlt században, fiatal koromban, falun én is inkább fizettem a kertem megműveléséért, - nehogy megszóljanak a rendetlen porta miatt, - mert olyan sokat dolgoztam és jól kerestem mással, hogy simán kicsengettem a fogadott kertésznek akár egy akkori teljes havi fizetést is.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2019. március 10., vasárnap 16:24

Na, hát az se normális, aki több száz ezret képes kifizetni a füvesítésért. 500 m2-re kell kb 15 kg fűmag ez 25 E Ft. Ezen felül fizetnek még 2-3-4 száz E-t 2 napi melóért???

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS