2020. július 13. hétfő Jenő

Pénzcentrum fórum

Rengetegen rendelnek csomagot Kínából: elkaphatják a koronavírust? (2)

Tulajdonos: kuksika, létrehozva: 2020. január 28., kedd 16:19

Kapcsolódó cikk itt...

Scansat, 2020. január 31., péntek 1:00

Nem tévedés! Kínából rengeteg úton és módon jön csomag de a zöme hajón mert ez a legolcsóbb. Vásárláskor már választható is hogy melyik szállítóval és mennyiért/milyen úton kéred. Magyarországra nem jellemző, hogy 20-30 USD plusz költséggel DHL vagy egyéb szállítót válasszon valaki ha van olcsóbb 1-2 hónapos szállítási határidővel..pláne ingyen.
Az viszont igaz, hogy a drága és pláne kis méretű eszközöket sok cég alapból CSAK bizonyos nemzetközi futárcéggel hajlandó küldeni aki aztán 100% hogy vámolja is, de cserébe az áru biztonságban megérkezik. Meg olyanra is volt példa, hogy adott 2 USD termék megérkezett (nem tévedés) 9 nap alatt a rendeléstől a postaládámba. Ez esetben akadt hely és benyomták a légi postába. De a csomagok zöme konténerezve jön a nagy konténerszállítók mint az Estonian Post hozza őket Hamburgig ahol konténerbontás és szortírozzák az EU országokba tovább. Ha pl. a címem sérült, a Magyar Posta Logisztika is az Estonian Post-nak adta vissza a Kínai feladóhoz visszaküldésre.
Tehát a szerintem kritikus időszak az a 9 nap minimum...ezt képes-e a koronavírus túlélni a nejlon csomagolásban? Én biztos ami biztos gumikesztyűben bontom ki és tiszta szesszel áttörlőm az elektronikai cuccaim amik jönnek. A 99,96%-os szesz kinyír minden rohadékot. Ruha meg megy a gőz-mosásba rögtön bontás után.

Válasz erre | Előzmény

kuksika, 2020. január 28., kedd 16:19

Sajnos az egy tévedés, hogy ezek a csomagok hajóval jönnek. De remélem a légi szállítás és a belföldi kiszállítás is elég hosszú idő.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS