2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Pénzcentrum fórum

Rengeteg magyar dolgozót keresnek: 500-700 ezres fizetés, végzettség sem kell (7)

Tulajdonos: tavasz2, létrehozva: 2019. március 17., vasárnap 8:47

Kapcsolódó cikk itt...

klos, 2019. március 19., kedd 12:43

KatonaPali, feltételezem régen volt 1800 Euró a fizetésed (tán még akkor márkában kaptad?), mert manapság az inkább a szakmunkások (vagy inkább a szaktalan munkások :D) fizetése. Mérnökként annál azért többet illene (most) kapnod.
De abból a pénzből még most is jól meg kéne élned, ha nem egy drága városban élsz. Ha nem is luxus életet, de egy sokkal jobbat fent lehet belőle tartani, mint a netto 250 ezer Forintból Magyarországon. Bár hozzá tenném, hogy az a fizetés sem egy mérnöki (legyen középvezetői) fizetés. Egy pénztáros némi túlórával már közelíti azt a bért...

Válasz erre | Előzmény

Auslander, 2019. március 19., kedd 11:13

Kamu hirdetésekre kamu cikk...
A bristoli raktárosi melókról tudok nyilatkozni, a négy említett helyből háromnál dolgoztam.
Culina: ügynökségnél kezdhetsz, azt ha már nincs mit csinálni (5-6 óra meló) mehetsz haza fizetetlenül.
Nekem szerencsém volt, szerződéssel a maradék 6-7 órában takaríthattam :)
Sainsburys: csak ügynökség, az is DHL alvállalkozó, teljesítménybér van
ASDA: csak szerződéssel, mostanában ha nem vagy angol, esélyed sincs
TESCO: ASDA-hoz jöttek át sokan, olyan fos
Ha a többi is ennyire "valós"...

Válasz erre | Előzmény

werinter, 2019. március 18., hétfő 8:47

Azért azt érdemes hozzátenni, hogy a "kimegyek külföldre dolgozni" általában annyit jelent, hogy gyorsan összeszedjen az ember egy kis indulótőlkét. Akár lakásra, tanulásra, kocsira stb. Ezek a cikkben említett színvonalú, többnyire betanított munkákat jelentik. Sokszor csak pár évet, vagy pár hónap az egész. Egy nyarat bárki kibír extrém spórolással és sok munkával, hog utána könnyebben induljon neki az életnek. Mert lássuk be, ma Magyarországon, normális szülői támogatás nélkül szinte lehetetlen megalapozni már egy átlagos életet is!

Válasz erre | Előzmény

pacsni, 2019. március 17., vasárnap 18:34

"Katona Pali"
Teljesen eggyettèrtek amit maga e irt, ez mind igaz.Nem igen lehet sporolni azoknak a Magyarokna akik ki mennek dolgozni es lakbert kell fizetni stb. avegen csak fillerek maradnak.
En 44 eve vagyok olaszba, de azèrt en nem megyek haza csak latogatoba, ami pedig az elelmiszer arakat illeti Mo-gon sokkall dragabak mint nyugaton. Az arak eurohoz vannak merve es a fizetes meg forintba. Nekunk mikor hazamegyunk mindig kerdezem, hogy a magyarok, hogy tudnak keves fizetes mellett megvenni az ilyen draga elemiszereket. minden duplajaba kerul mint olaszba.
A fizetesek nem emelkednek, addig mig viktor ott lesz a parlamentbe Udvozetem

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. március 17., vasárnap 12:51

Értem, akkor az a több százezer kint dolgozó magyar, az mind azért húzott el Magyarországról, mert sokkal rosszabb nekik külföldön élni és dolgozni, mint idehaza! :)))

Válasz erre | Előzmény

KatonaPali, 2019. március 17., vasárnap 10:53

KatonaPali

Ezek a cikkek arra jók hogy a magyar dolgozók külföldre menjenek dolgozni, felégetni az esetleg kiépített itthoni életét. Saját példám: még 1988 elején "disszidáltam" Németországba. A végzettségem és munkához való pozitív hozzáállásom miatt kaptam tartózkodási engedélyt. Statikus tervező irodában dolgoztam, CAD konstruktőr-ként. Időközben elvégeztem kint a főiskolát (Hochbauingenieur für Bauwesen) a meglévő magyar építész üzemmérnöki diplomám mellé és természetesen a használt CAD softwerek használatát is elsajátítottam magas fokon, mert ugye ezek nélkül repültem volna ki a "pénzes nyugati világból". Tehát nem képzetlen, nyelvet nem tudó sarokba támasztott "seprő"voltam. Most a száraz tények Euróban kifejezve. Ahhoz képest hogy több millió Eurós projekteket terveztem, koordináltam, vittem végig, a fizetésem nettóban nem érte el az 1800 Eurót. Ebből kb. 800 Euró volt a lakhatásom, egy 2 szobás lakásban. Hozzá teszem, nem drága nagyvárosban éltem.Kb. 600 Euró volt az étkezés stb. Jelzem, soha nem dohányoztam-ittam. A maradék meg elpárolgott ruházat, hazautazás stb. Hónapról.hónapra éltem, félre tenni semmit nem tudtam, autóra sem tellett. 22 év után visszatelepültem Magyarországra. Most középvezetőként dolgozom egy szolgáltató cégnél, havi 250 000 Ft nettó fizetésért. DE!! Van autóm, a párommal gyönyörű kis házunk Bp. mellett, van magánéletem, semmiféle anyagi problémám, részletek, van egy költséges hobbym, és sokat utazunk. Évente minimum 4 alkalommal. Igaz a párom is jól keres. A tanulság: itthon is meg lehet élni, szerintem jobban mint külföldön mert irdatlan magasak a megélhetési költségek, ezeket semmiféle cikk soha nem emleget, csak a forintban elérhető jövedelmet amik közel sem igazak. Azokban a foglalkozásokban amelyeket a cikk említett a kinti tapasztalataim szerint max. 1200 Eurót lehet keresni, de inkább kevesebbet. Tehát vigyázat a külföldön sokkal többet keresek-fizetnek mondatokkal, mert az nem igaz. Mindenkinek javaslom nagyon gondolja meg a külföldi munkavégzést. Nekem 2 házasságom és majdnem az egészségem ment rá a semmiért.

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2019. március 17., vasárnap 8:47

Németország csak hallgasson, van nekik elég erős fiatalemberük.
Igaz, négerek, és dolgozni nem akarnak. Tessék őket befogni!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS