2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Pénzcentrum fórum

Rengeteg autós kgfb-díja ugorhat a duplájára: elég egy apró hiba, jön a csekk (3)

Tulajdonos: gegrus, létrehozva: 2020. október 19., hétfő 10:41

Kapcsolódó cikk itt...

gegrus, 2020. október 20., kedd 0:12

Oszimre, egészen biztos. Az is nagyon régóta lévő dolog, hogy ha biztosítós káresemény van, akkor simán többszörös vastagsággal fog a ceruza...

Válasz erre | Előzmény

Oszimre, 2020. október 19., hétfő 12:40

Semmi nem áll távolabb tőlem, mint hogy a biztosítókat védjem, de látni kell azt is, hogy a szervizek árazási magatartása sem minden esetben tisztességes. Saját tapasztalatom volt, hogy egy viszonylag apróbb sérülés javításáról a biztosítóm kiküldte a partner autójáról készült árkalkulációt. Szerintem az autó értékét megközelítő, irreális számláról volt szó. Meg akartam kifogásolni, de az én autóm javítását végző szerviz kért, hogy ne tegyem. Az indoklásuk az volt, hogy ők is másképp számolnak, ha biztosítós autóról van szó. Hát az ilyen magyaros gondolkodás mód sokat drágít a biztosítós karosszéria javítási árakon, de végső soron lehet, hogy a biztosítási díjakon is.

Válasz erre | Előzmény

gegrus, 2020. október 19., hétfő 10:41

Akkor még mindig van ez a szemét köcsögség?Aszittem, már kibrusztoltak az autósok valami emberibb számítási módszert.(13 éve nincs magyar rendszámú kocsink.)Akkoriban az is volt, hogy 4 koccanással a legnagyobb bónus fokozatból is át lehet kerülni a legnagyobb malus fokozatba, amiért minimum a kurva nayját az összes biztosítónak és a felügyeleti szerveiknek.Ez akkoriban bonus10-ből malus10-et jelentett vagyis húsz szint ugrását.Hogy rohadnának meg.
A másik barmot, akit agyon kéne verni az az, aki kitalálta a fényezett lökhárítót.Érted, ez az az alkatrész, aminek ütődést kell elnyelnie, erre fel még ezt is szép festetté alakítják.A vásárlók meg megették, ehh.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS