2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Pénzcentrum fórum

Öregségi nyugdíjkorhatár 2020: mennyi a nyugdíjkorhatár Magyarországon? (4)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2020. augusztus 7., péntek 13:46

Kapcsolódó cikk itt...

Joco-2, 2020. augusztus 9., vasárnap 18:51

Egyértelmű "alibenkuka". Ön leírta a lényeget.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2020. augusztus 8., szombat 21:40

T. chsaba54!
"Aki 20 évet tud dolgozni hivatalosan, papírokkal igazoltan fizette a járandóságokat, az miért ne kapjon arra a 20 évre nyugdíjat?" - Azért ne kapjon, mert az kevés munka egy élet során, mert aki csak annyit dolgozik, az kevéssel járul hozzá a társadalom működtetéséhez! Ha én tudtam 44 évet hivatalosan ledolgozni, akkor tudjon más is! Egyébként a koromnál fogva még mindig nem vagyok nyugdíjjogosult, pedig én is elfáradtam ám a fizikai munkában az évek során és betegségeket is szereztem, de a rendszer majd csak pár év múlva fog nyugdíjat adni, addig meg oldjam meg magam ahogy tudom. Feketén dolgozni és dolgoztatni pedig törvényellenes, akárhogy is szépítjük a dolgot! Aki nem adózik és nem fizet maga után TB járulékot, mert feketén dolgozik, az a becsületesen dolgozóktól veszi el a pénzt, mert azt mindig a hivatalosan dolgozók fogják helyettük is megfizetni.

Válasz erre | Előzmény

chsaba54, 2020. augusztus 8., szombat 17:06

Alibenkuka. Aki 20 évet tud dolgozni hivatalosan, papírokkal igazoltan fizette a járandóságokat, az miért ne kapjon arra a 20 évre nyugdíjat? A mai nyugdíjasok java még az átkosban dolgozott, vagy tanulta meg, hogy dolgozzon a megélhetésért. Nekik általában 30 év fölött, sokaknak 40 év fölött van a hivatalosan elszámolható munkaidejük. Remélem tőlünk nem irigyled a nyugdíjat és a közben megszerzett betegségeket, melyre egyre több pénzt kell fordítanunk ? Nagyon sokan vannak főként vidéken, építőiparban, mezőgazdaságban, akik örülnek, ha nem hivatalosan bejelentve, de dolgozhatnak, hogy munkával keressék meg a család megélhetését fedező anyagiakat. Talán jobb lenne, ha ők is lopni járnának munkás évek helyett, aztán a nyugdíj helyett is?

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2020. augusztus 7., péntek 13:46

Én nem a nyugdíj korhatárt emelném, hanem az öregségi nyugdíjra való jogosultság szolgálati idejét emelném meg drasztikusan, minimum 30-35 évre a mostani 20 év helyett!
Már most is nagyon kockázatos például egy autóbusz-vezetőt 60 évesen, vagy a fölött dolgoztatni. Mutatja ezt egy a napokban történt eset is a Budapest - Balassagyarmat vonalon, amikor is egy kisebb fajta infarktuson esett át a buszvezető menet közben és csak egy akkor épp szolgálaton kívüli rendőr közbelépésének köszönhetően nem lett tragédia!
Az íróasztal mögül a törvényhozóknak könnyű eldönteni, hogy akkor most emeljük a nyugdíjba vonulás korhatárán, de aki pl. fizikai munkát végez, az már 50 évtől elkezd fáradni és még egy-két évig elhúzza ugyan a munkát, de nem 15-20 évig!
Ugyanakkor a nyugdíjasok eltartása egyre nagyobb terhet jelent a dolgozók, így a társadalom számára. Ha a jogosultsághoz szükséges szolgálati időn emelnének a nyugdíjba vonulási életkor helyett, akkor kevesebben lehetnének nyugdíjjogosultak, vagyis kevesebb kiadása lenne az ellátásokra az államnak, ugyanakkor nem kellene tovább emelni a korhatárt.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS