2020. július 8. szerda Ellák

Pénzcentrum fórum

Nyílt lehúzás megy a magyar patikákban: csökkentett hatóanyag, sokszoros áron (6)

Tulajdonos: DrNemoda, létrehozva: 2019. október 22., kedd 8:40

Kapcsolódó cikk itt...

kocsmaros60, 2019. december 14., szombat 19:20

Nem csak a Magyar patikában hanem az egész világon a legnagyobb maffia a GYÓGYSZER IPAR .....

Válasz erre | Előzmény

kocsmaros60, 2019. december 14., szombat 18:42

Nem akarok lázítani de valahol halottam hogy a világ legnagyobb maffiája a GYÓGYSZERIPAR és ez nem csak Magyarországon van így .......

Válasz erre | Előzmény

andork, 2019. október 22., kedd 11:05

Kedves Resetke, na ez a leggázabb, ha valami egyszerre szabadáras meg vényköteles... milyen jogon támasztanak extra elvárásokat a vásárlóval szemben, ha kontra nem adnak semmit???
(ugyanez áll az összes fogamzásgátlóra, az összes potencianövelőre, némelyik gyulladáscsökkentőre ill fájdalomcsillapítóra, stb... amiből a leggázabb az első 2 kategória, mert ott nincs is másmilyen)
Aztán csodálkoznak, ha a magyar a netről rendel....

Válasz erre | Előzmény

Resetke, 2019. október 22., kedd 10:42

Kedves andork!

Az Algopyrin augusztusban szabadáras lett és már a legtöbb gyógyszertárban nem 398 Ft. Magyarországon a vényköteles gyógyszerek nem reklámozhatóak. A vénykötelesség egyúttal egyfajta kontrollt is jelent. A gyógyszer a jogszabály szerint különleges termék, nem teljesen ua. a szabályok vonatkoznak rá mint egy élelmiszerre, vagy mint egy informatikai termékre.

Válasz erre | Előzmény

andork, 2019. október 22., kedd 10:08

Szerintem a cikkel az a baj, hogy nem lehet ilyen módon összehasonlítani a vényköteles és a szabadon vásárolható gyógyszereket, ugyanis a vénykötelesnél befigyel az az idő (mondjuk + 2 óra) amit azzal töltök, hogy feliratom.
Szóval ha veszek 10 tabletta Algopyrint (398 Ft) + 2 óra időt illetve ezzel ekvi hatóanyagú 20 tabletta Nodoryl Dolo-t (607 Ft), nagyon kicsi az esély rá, hogy valóban az elsővel járjak jobban.
Az igazán irritáló dolgok a vénykötelesek között vannak, pl. 10 szem anno békebeli Postinor mai árfolyamra átszámolva kontra a vele tökéletesen ekvivalens hatóanyagtartalmú 5 tabletta Escapelle mai ára.

Válasz erre | Előzmény

DrNemoda, 2019. október 22., kedd 8:40

Ez csak felszíni kapirgálás, ennél sokkal ellentmondásosabb amagyar patikai forgalom és árazás. A támogatott gyógyszerár melletti változatlanul magas dobozdíj, stb. sokkal inkább irrátlja a bőrt !

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS