2021. március 2. kedd Lujza

Pénzcentrum fórum

Nyakunkon a sírig tartó munka: könyörtelen évtizedek várnak az idős magyarokra (4)

Tulajdonos: efi99, létrehozva: 2021. január 25., hétfő 17:26

Kapcsolódó cikk itt...

jo_hir_meseorszagbol, 2021. január 28., csütörtök 22:00

Teljesen mindegy hány éveseket dolgoztatnak, amíg ilyen óriási elvonások vannak mindenféle adók és adósságszolgálatok miatt. Kb 80-90% az adó, 10% növekedéshez 50-100% munkatöbblet kell. Az egész fejtegetés egy pszichopata képzelgése. Gondolom, nem 65+ éves, hanem 30-as aktatologató.

Válasz erre | Előzmény

szokratesz, 2021. január 26., kedd 14:01

Egyet értek az előttem szólókkal. Alapból nem azokat kellene munkára buzdítani, akik életük során 40-50, vagy több éveket igazoltan ledolgoztak, fizették az adóka, a járulékokat, hanem azokat, akik életükben talán soha nem dolgoztak, mégis kapnak nyugdíjat. Sajnos hibás döntés volt a kormányzat részséről a szociális ellátást összemosni a nyugdíjjal. Aki egészségi állapota, vagy más komoly ok miatt nem volt alkalmas munkavégzésre, azoknak járna a szociális ellátás, akik meg kihúzták magukat a munka elől, egyedi elbírálás alapján kapjanak szociális ellátást. Mert jelen helyzetben az életüket végigdolgozottaktól veszik el azt, amit más célra használnak fel. Anno a nyugdíjjárulék csak és kizárólag nyugdíjra volt fordítható, amióta azonban adóvá minősítették, bármire felhasználható, gyakorlatilag elszámolűási kötelezettség nélkül. A 65 éven felüli igazi nyugdíjasokat meg békén kellene hagyni,ők átlag 20 évre előre befizették a teljes nyugdíjuk összegét, és azt a kort csak töredékük éri meg....

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2021. január 25., hétfő 22:11

Nem az időseket kellene csesztetni állandóan, hogy életükben keveset dolgoztak, dolgozzanak még 72 éves korukig!
Kedves lángelméjű "szakértők" tudják-e önök, hogy Magyarországon Nógrád megyében például a férfiak átlag életkora mindössze 70 év!? Mi van azzal a rengeteg cigánnyal, akik sohasem dolgoztak, de eltartatják magukat a dolgozókkal? Tessék őket munkára fogni! A miniszterelnök úr is Magyarország rejtett tartalékának nevezte anno őket, hát hajrá, dolgoztassák meg őket is, ne mindig csak azokat piszkálják, akik már amúgy is egész életükben becsülettel teljesítettek!

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2021. január 25., hétfő 17:26

Na de hol van és mit csinál az a 10-ből az a hiányzó 4,3 50-64 éves? Miből él? Nekik kéne dolgozni, a 65 év felettit viszont el lehet felejteni.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS