2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Pénzcentrum fórum

Nesze nektek, élettársak! Gyermekkel sem lesztek család (8)

Tulajdonos: BartaEgon, létrehozva: 2013. február 14., csütörtök 18:38

Kapcsolódó cikk itt...

BartaEgon, 2013. február 25., hétfő 8:36

"Szóval nem fekete-fehér, egyértelműen jó vagy rossz a családban élőket jobban támogatni."

Amit ön mond az egy csúsztatás, vagy inkább mellé beszélés, olyan mint v*éké!
A törvény a házasságban élők támogatását tartalmazza és nem általában vagyis a hétköznapi (emberi) értelemben vett családokét!

Jövő hónaptól pedig vasárnaponként elvárás lesz a templomba/imaházba/egyéb helyekre járás is, mert hiszen az istenben hívő emberek jobbak a többinél... Aki nem teszi az nem érdemli meg az életet ebben a szépen épülő hazában (mármint leépülő)... Igaz?

...és lehet majd verni a gyerekeket, mert egyes felmérések eredménye szerint az erősen hívő emberek többsége ezt elfogadható és megengedett eszköznek tartja a gyermeknevelésben! A magam részéről nem tekintem annak és nem is hiszem hogy értelmes ember így gondolná, akár hívő akár nem, akár házas akár nem...

Válasz erre | Előzmény

oregecskedo, 2013. február 18., hétfő 8:18

Bár tény, hogy a házasságot mellőző kapcsolatok világszerte tapasztalható, rohamos növekedését nem lehet jogi úton, drasztikusan megváltoztatni, attól még maga a jelenség nem feltétlenül előnyös az ebben résztvevők mindegyikének. Számtalan olyan nőt ismerek (férfit egyet sem), aki ha tehetné, azonnal megpecsételné a kapcsolatát az élettársával, de a párja házasságról hallani sem akar. Van köztük saját gyermekes, gyermektelen és mozaik családos egyaránt.

Tény, hogy a nyugati emberek közt (és most a nyugatiak közé kivételesen a magyarokat is beleértem) a férfiak felelősségvállalása, legalábbis családi téren sajnos gyermeki szintre süllyedt, amihez a nők nagyban hozzájárulnak. Az se normális, hogy szinte mindenki a más gyermekét neveli, hétvégén elvált apukákkal kell tölteniük a gyerekeknek a napot stb. Ügyvéd ismerősöm ezt "országos kupleráj jelenségnek" nevezte, és hát van benne valami. A házasságot mellőző együttélés általában - bár nem mindig - inkább rossz a gyerekeknek és a nőknek, mintsem előnyös. Ha tehát a Fidesz az értékrendje miatt az általa preferált családmodellben élők sokasodását kívánja elősegíteni, az valahol érthető. Az más kérdés, hogy attól ez még nem fog egy világjelenséget megfordítani, és nem válik családnevelő eszközzé, valamint hogy a nem így élő gyermekek anyagilag rosszabbul járnak. Viszont ha tetszik ha nem, a kiegyensúlyozott családból származó gyerekek jóval nagyobb eséllyel válnak hasznos, problémamentes tagjaivá a jövő társadalmának, mint akik másképp nőttek fel, és ez is egy érthető szempont. Szóval nem fekete-fehér, egyértelműen jó vagy rossz a családban élőket jobban támogatni.

Válasz erre | Előzmény

canadian, 2013. február 16., szombat 5:05

Az ország halad nagy lépésben, de hátrafelé. Száz évvel ezelőtt is így volt.

Válasz erre | Előzmény

Joco-2, 2013. február 14., csütörtök 22:34

Én a család híve vagyok, főként házassággal egybekötve, de ez nem jelenti azt, hogy az idők szavára nem kell figyelni. Sok barátom él élettársi kapcsolatban gyerekekkel együtt, tökéletes harmóniában. Ugyanakkor látjuk a problémás házasságokat is. Sajnálom, de azt kell mondanom, hogy ez az elképzelés egy nonszensz, nem a mai világba való. Így is, úgy is segíteni és nem büntetni kellene a családokat. Egyformán, mert mindkét formátumban CSALÁDOK vannak!
Hibás, maradi, akarati döntés lesz - sajnos.

Válasz erre | Előzmény

BartaEgon, 2013. február 14., csütörtök 19:08

Kíváncsi vagyok rá hányan szavaztak ezekre a degeneráltakra azon szülők közül akiket most meg akarnak fosztani attól, hogy családnak nevezhessék magukat?

"A 2011. évi népszámlálás előzetes adatai szerint ugyanakkor ma a gyerekek több mint 40 százaléka házasságon kívül születik - közölte korábban a Központi Statisztikai Hivatal."

Válasz erre | Előzmény

BartaEgon, 2013. február 14., csütörtök 18:56

++ A "család" elsősorban biológiai, másodsorban érzelmi, harmadsorban kulturális és sajnos gazdasági jelentéstartalommal is bíró fogalom!

A társadalom alapja az emberek összetartozás-érzése, kisebb (család) és nagyobb (haza/nép) egységeket tekintve is!

A cikkben vázolt elgondolás éppen ezt az összetartozás érzést igyekszik megtiporni és félelmet kelteni azon emberekben akik nem az ő álszent világképüknek megfelelően éli az életét.

Válasz erre | Előzmény

symple, 2013. február 14., csütörtök 18:55

A törvényhozók valószínű, hogy házasság alapú családban nőttek fel.
Csak reménykedem, hogy nem ez az oka, hogy ilyen hulladék és degenerált elméjű gyereket neveltek.

Válasz erre | Előzmény

BartaEgon, 2013. február 14., csütörtök 18:38

Úgy viselkednek mint az "elit" a Viktoriánus Angliában...
Nem hajlandók tudomást venni arról, hogy a valóságban az élet, mik a valódi problémák. A egyetlen szempont, hogy minden szó, írásban és kimondva is csak az álszent, megjátszós, kitalált világképüket tükrözze és eltakarja a valódi tetteik borzalmait.
GYALÁZATOS ÉS EMBERTELEN SZNOB BANDA!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS