2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Pénzcentrum fórum

Nagyot buknának a gyermektelenek az új nyugdíjrendszeren (3)

Tulajdonos: szilvike49, létrehozva: 2012. május 21., hétfő 19:44

Kapcsolódó cikk itt...

Magdus09, 2012. május 22., kedd 11:18

Úristen mit fognak még kitalálni? Nekem egy gyerekem van, és nagyon nehéz. Nem csodálkozok, hogy a mai világban nem vállalnak gyereket! Nagyon szeretnék másikat, de nem merek. Pláne itt Borsodban nem. Vidéken lakok, az egyik várostól 15 km-re. Nem nagy távolság. Nem egy munkahelyre voltam jelentkezni, és kerek-perec megmondták, hogy helyieket vesznek fel, mert így is nagy a túljelentkezés, és legalább nem kell bérletet fizetni. Ja, a vidéki dögöljön éhen!!! Munkahely kéne, hogy tudjak normálisan gyereket nevelni. A másik meg az, hogy az egyik ismerősömnek nem lehet gyereke. Akkor őt is büntetni fogják? Gyalázat ami ebben az országban folyik. Szégyellem, hogy itt élek, és ezért aki akar leköpködhet, nem érdekel!!!

Válasz erre | Előzmény

kizsu8, 2012. május 22., kedd 6:54

Nagyon sajnálom ami veled történt:( :(
Eddig bármilyen intézkedést hozott a kormány,egyik sem volt igazságos.Már kezdjük megszokni.
Akár az egy kulcsos adó,akár a különadók,munka törvénykönyv megváltoztatása,nem a kis embereknek kedvez.
Lassan közeleg a mandátumuk vége,vagy süllyed a hajó és menekülnének a patkányok,szépen visszavonják a végkielégítés 98%-os adóját,nehogy már rosszul járjanak ha menni kell.

Válasz erre | Előzmény

szilvike49, 2012. május 21., hétfő 19:44

Azzal egyet lehet érteni, hogy a kormány ösztönzi a gyermekvállalást, de sajnos megintcsak nem a kormány teremti elő az ösztönzéshez szükséges forrásokat, hanem büntet, azoktól veszi el, akiknek nincsen gyermekük. A nyugdíj a szolgálati idő és a befizetett járulékok függvénye, és az is kell maradjon. Támogassa a kormány a gyermekeket vállalókat egy erre a célra elkülönített forrásból akkor, amikor gyermeket nevelnek. Éppen a gyermektelenek azok, akik dolgoznak a kismamák helyett is, lehetővé téve nekik a gyes és gyed igénybevételét. Én jómagam egész életemben azt kaptam minden vezetőtől a munkám során, hogy - neked kell túlóráznod, mert xy-nak kiskorú gyerekei vannak. És én helyettesítettem mindenkit, aki a gyerekek miatt betegállományba kényszerült. Amúgy az egész nyugdíjrendszer megrendülését jelentené ez a "pompás ötlet", az embereket arra késztetné, hogy más módon próbáljanak az idős korukról gondoskodni. Még hátravan ez a két társadalmi csoport, akiket még nem sikerült eddig összeugrasztani egymással. Nekem ikreim születtek és meghaltak. Elég volt a fájdalmat feldolgoznom, valóban büntetést érdemlek? Ahhoz nem kell valóban több száz parlamenti képviselő, hogy kitalálják, kitől vegyenek el és kinek adják oda. Most már meg kéne mutatniuk, mire képesek önerőből, miként tudják a gazdaságot fellendíteni, munkahelyeket teremteni.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS