2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Pénzcentrum fórum

Nagy a gond a régi panelházakkal: szinte mindegyik fertőzés-, és tűzveszélyes (3)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2019. augusztus 23., péntek 9:04

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2019. szeptember 28., szombat 12:53

A kérdésedre a válasz, íme: Igen éltem kb 5 évet 10 emeletes panelházban, egy megyeszékhelyen. Nem szoktam valótlan dolgokat állítani.
A lift sűrűn elromlott és olykor több napba is tellett, mire megjavították! Akkoriban az ott élő emberek nem voltak ilyen trehányak, mint amit Te most tapasztalhattál. Az a rész, ahol éltem, akkortájt elit környéknek számított és még a panelházakba is többnyire normális emberek jutottak.
Szerencsére ma már nem szorulok rá, hogy ilyen helyen éljek, ezért nem ismerhetem az általad felvázoltakat.

Válasz erre | Előzmény

3m88, 2019. szeptember 25., szerda 12:59

Engem csak az érdekelne, hogy Te éltél-e már életedben panel házban és ha igen, akkor hol?
Én éltem Csepelen, Káposztásmegyeren és most Újpalotán, de olyat 17 év panel-élet alatt soha de soha nem tapasztaltam, hogy a liftet ne javították volna meg még aznap. Pontosan abból kifolyólag, hogy egy lépcsőház általában 10 emelet, emeletenként 3-6 lakással (átlagoljuk 4-re, mert az a gyakoribb). Ez 40 lakás, átlag 2 emberrel. 80 embert nem ültetnek szopórollerre nem hogy hetekre, de napokra sem. Innentől kezdve az érvelésed irreleváns. Gyakorlatilag elképzelhető amit mondasz, de nem fedi a valóságot.
Nálunk is van egy nyugdíjas csoport akik pont erre hivatkozva vétózták meg fél évvel ezelőtt a lezárást, hogy "de mi van, ha elromlik a lift". Akkor tetszik várni fél napot ameddig megcsinálják. :) Akkor jött az, hogy "de hát az plusz séta". Na most a legtöbb épületben a szemétledobó a lift mellett van, vagy legalábbis annak közelében. Beszállni a liftben és kiszállni a földszinten ÉS ott besétálni a szemétledobó helyiségbe - mert hogy a kukákat ott szokás tárolni az olyan épületekben ahol volt valaha szemétledobó - az nem egy nagy séta, gyakorlatilag +2 méter.
A kamerázás -büntetés az szintén értelmetlen, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy azok a renitens lakók akik szarnak bele mindenbe, azok pont fizetésképtelenek. Nálunk most volt a szokásos éves tűzvédelmi ellenőrzés. A közös képviselő végigjárta a lépcsőházat egy hónappal előtte és a folyosókon található minden egyes "elemre" ráragasztott egy A4-es méretű lapot, hogy "tiltott tárolás, kérem szüntesse meg". De tényleg mindenre. Ahol kint volt egy vasbetonból hegesztett virágállvány, ott minden egyes cserép kapott egy lapot, és így tovább. Mondanom sem kell, a valós ellenőrzéskor még a papírok is ott voltak, mert ezek a dafke típusú emberek soha a büdös életben nem fognak szabálykövető magatartást tanúsítani, mert nekik ne mondja meg senki. Az emeletünkön van egy idősebb úr, ő ugyanilyen. Ő telerakta a dolgaival a szemétledobó helyiséget, van ott krumplis ládától kezdve a festékeken át minden. Amikor szóltunk neki, hogy talán az ő érdekében be kéne vinni a lakásba, vagy le a pincébe, akkor habzó szájjal kikérte magának, hogy a szemétledobó az az övé is, azt rak be oda amit akar. Most az ilyennek magyarázza el akárki, hogy az osztatlan közös tulajdon és amúgy legyen kedves ne dobja be kislapáttal a kutyaszart a szemétledobóba (valós sztori).
Egy szó mint száz, a szemétledobó kényelmes, de az emberi nemtörődömség miatt megérett a pusztulásra.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. augusztus 23., péntek 9:04

A panelházak jelentős része többnyire 10 emeletes, az ötödik emelettől fölfelé még a fiataloknak is kihívás a lépcsőn le-föl, gyalog a lakásból a földszintre való közlekedés, nem is említve az ötven fölöttieket.

Gondoljuk csak el, mi történik, amikor a ház egyetlen liftje elromlik és napokba, olykor hetekbe is telhet a kijavítása!
A keletkező háztartási hulladékot, szemetet naponta a földszintre levinni, mondjuk a 8-10. emeletről egy idősebb embertársunknak, bizony szinte lehetetlen feladat. Nos, ezért is tervezték oda a szemétledobókat. Ha egy ilyen házban élnék, én sem egyeznék bele, hogy megszüntessék ezt a kényelmi szolgáltatást! Inkább bekameráztatnám a szemétledobó helyiségeket és a szabálytalankodókat büntetném ezerrel. A szelektív-hulladék gyűjtésénél pedig anyagilag érdekeltté tenném a társasházat.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS