2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Pénzcentrum fórum

Miért nem maradnak otthon a nyugdíjasok, amikor miattuk van minden korlátozás? (18)

Tulajdonos: Kutya52, létrehozva: 2020. március 26., csütörtök 6:07

Kapcsolódó cikk itt...

kimi52, 2020. március 31., kedd 15:18

1. A korlátozások nem a nyugdíjasok miatt vannak, hanem a járvány terjedésének -és az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozásáért vannak. Javítson ki valaki, ha rosszul tudom: nemcsak nyugdíjasok haltak meg a világon emiatt a járvány miatt!
2. Ha a gazdaság összeomlik, lehet, hogy nyugdíj sem lesz!
3. Végül azt kívánom azoknak, akik az öregek ellen uszítanak, hogy sose legyenek nyugdíjasok!

Válasz erre | Előzmény

alex1953, 2020. március 29., vasárnap 21:47

Szia, Kutya52!
Az én apám éppen 67 (Azért alex1953 a név amit használok, mert közös)
Sajnos nincsenek nagyszüleink, nem vagyunk annyira szerencsések, de attól még segítünk ahol tudunk, igaz nem írjuk ki, csak szép csendben.
Az viszont nem a mi hibánk, hogy a Pénzcentrum oldalán ilyen szintű valami megjelenhet!
Nagy hiba lenne egymásnak esni, mert mindenki tud ellenpéldákat hozni, de attól még....
Szóval érted?
Bunkó cikkre, így gondoltam én reagálni, mert apámnak elment a kedve elkeserédében, mert ilyen taplók is vannak!

Bár nem szakmám, tanultam 3 félévig pszichológiát, és komolyan mondom, ez a cikk erősen orvosi segítségért kiált!
Egyrészt azért, mert a hangulatkeltésnek a legocsmányabb, legundorítóbb formáját választották a szerzők. Ilyennek nem szabadna megjelenni! Vagy, ha ez megjelenhet, akkor Göbbels, Szálasi, és egyéb fasiszta előember írásait is szabadon meg kellene jelentetni, és hasonlóan „értelmes”, minden szakmai és tudományos alapot nélkülöző cikkekkel lehetne az emberek különféle csoportjait egymásnak uszítani.
Például: Öljük meg a daganatos betegeket, mert ők az okai a jelenlegi karanténnak!
[Éppen annyira nem igaz, mint amit a cikkben olvashatunk!]
Amúgy pedig, ha olvasna is, [Nem Blikk, és hasonló komolyságú oldalakat.] akkor tudnia kellene, hogy idiotizmus, amit ír, szinte minden ponton!
Mostanában, éppen a fiatalabb generációból is vannak nagy számmal halálos áldozatok, akik nem szenvedtek betegségben! Az orvosok keresik az okokat, még senki nem tud semmit!
Informatika témában is mellényúlt a vaskos megállapításával, mert nem feltétlenül generációfüggő a tudatlanság, vagy tudás!
Ismerek jóval hatvanon túli embereket, akik 30-40 programot kezelnek, és az informatikába beleszületett fiatalokat simán lelépik tudásban, és persze ismerek sok fiatalt is, akiket nem igazán hoz tűzbe, ha számítógéppel kell dolgoznia, mert játszani sem szeret rajta, és nem is tud…
Az kétségtelen, hogy a kilencvenes évek eleje óta születettek többet kaptak ezen a téren, mert több volt a világon, de ebből ilyen következtetésre jutni…?!
Egyszerűen bűncselekmény, vagy gyógykezelésre (kényszer gyógykezelésre) szorul aki ilyeneket összehord!
Mi volt a cél?!

Válasz erre | Előzmény

alex1953, 2020. március 29., vasárnap 21:40

Szerintem annyi, hogy valami félig, vagy teljesen fasiszta bunkó, ki akarta fejteni a nézeteit olyan témában, amihez semmit nem ért...

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2020. március 28., szombat 18:37

És ennek most mi köze ahhoz, hogy otthon kell maradni ?

Válasz erre | Előzmény

Hermelin, 2020. március 28., szombat 13:20

A cikkhez:
Üzenem minden időskorút gyalázó fiatalnak: tartózkodjanak otthon,csináljanak minél több gyereket,mert a nemzet elfogyásáért -benne a nyugdíj kérdés is!!!- ők tartoznak felelősséggel.MI megtettük a magunkét,vannak gyerekeink,unokáink,ezért ne mondják meg nekünk,hogy mit és hogyan!Mi nem a mama hotelben szingliskedtünk,nem jártunk buliról-bulira,nem ismertük a semmittevést és már a hátralévő időben sem akarjuk megismerni.Foglalkozzatok csak magatokkal és gyereket,gyereket,gyereket!!!! Persze az nagy felelősség ugye? Mert,amint megszületik a gyereked,már soha nem vagy a magad ura.Ja,hogy ezt nem akarjátok feladni? Mindent alátok ad az állam,hát hajrá!Nem szeretnék a szülőtök lenni !

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2020. március 27., péntek 21:29

Nagyon is jól lehet tudni ennyi idő után, hogy melyik korosztály a veszélyeztetett. Úgyhogy a számok mondják meg, kik azok. Szerinted miért különítették el őket holnaptól a vásárlások során is (9-12 kontra többi időszak) ?
A nyugdíjuk természetesen valamilyen szinten terhel engem is, mivel a mostani befizetett járulékokból fedezik, ha esetleg újat mondtam. De nem is ez az igazi probléma, hanem hogy amíg nyugdíj lesz (és csökkenni sem fog), addig fizetés van, akinek nemsokára nem. És minél tovább tart ez a cécó, annál kevesebbeknek lesz.

Válasz erre | Előzmény

Rigoletto, 2020. március 27., péntek 7:54

Teljes mértékben ellentmondásos amiről írt. Ha a biztos nyugdíjat veszik figyelembe az idősek akkor valószínű, hogy vigyáznak az egészségükre és nem "hősködnek" ! A másik kérdés, hogy ki mondja ma meg: ki veszélyeztetett és ki nem! Az, hogy mikor lesz vége ma még senki nem tudja és igen, a nyugdíj még mindig jön (egyenlőre) habár ez Önt semmilyen mértékben nem terheli.

Válasz erre | Előzmény

Brumoka, 2020. március 26., csütörtök 22:11

A hozzászólás a cikkre vonatkozik, csak nem találtam meg az új hozzászólási lehetőséget.

Ilyen rosszindulatú marhaságot ritkán lehet olvasni! Lassanként kiderül, hogy a nyugdíjasok állították elő a vírust, miattuk döglődik a túrizmus, állnak le a termelő üzemek, stb. stb. Erősen sikerül a nemzedékeket összeugrasztani. A kormány, mint a papagáj hajtogatja hirdetésben, hogy az idősekre veszélyesebb, maradjanak otthon / nem gondolom, hogy rosszindulatból/ - és ezt sikerült elérni.

Válasz erre | Előzmény

Megnemnyugdijas, 2020. március 26., csütörtök 19:56

Marylex: egyetértek.
Helyzet az, hogy ez egy rendkívül rosszindulatú, abszolút kártékony megközelítés volt. A megfogalmazás ("az idősebb lakosság egy látványos része folyamatosan kint van az utcán") egyszerűen nevetséges lenne, ha nem füstölnék miatta reggel óta.
Kedves megfigyelő: az utcán levő idős lakosság nem folyamatosan van kint az utcán, nem egy állandó massza, hanem olyan csoport, amelynek egyedei folyamatosan cserélődnek. Kénytelenek. Lehet, hogy van egy-kettő, aki nem érti, nem hiszi, nem képes felfogni, de a javuk nem napi 24 órában van kint juszt is, hogy felbosszantsa a szerencsétlen fiatalokat. (Akik persze természetesen nem buliznak hetente többször is itt a házban is, hajnali háromkor is.)

Nem a nyugdíjasok repkednek a világ minden zugában évente többször is, nem ők hozták be a vírust az országba - ja, tényleg nem, hát épp fiatalok, illetve külföldön dolgozók.

Aztán: lehet kérni az önkormányzattól segítséget, de egy mostanában kapott ismertető szerint 70 év fölöttieknek vásárolnak be. A 69 évesek ezek szerint kénytelenek lemenni, ha nincs más.

Aztán: több házhozszállító bevásárló céghez is regisztráltam, hetekre előre nem lehet szállítási időpontot kapni.

Aztán: a postás nem hozza fel az ajánlott levelet, csak bedobja az értesítést. Nem szórakozásból küldték, fontos, de el kell menni érte.

Szóval: hogy is maradjunk otthon? (még nem vagyok nyugdíjas, de már majdnem...)

Válasz erre | Előzmény

Marylex, 2020. március 26., csütörtök 19:00

Rigoletto: Minden szavával maximálisan egyetértek !!!

Válasz erre | Előzmény

Marylex, 2020. március 26., csütörtök 18:55

Tisztázzunk valamit:
1. A járvány nem az idősek miatt tört ki, viszont könnyebben elkaphatják vírust, mit a fiatalabbak.( Ez immunrendszer kérdése)
2. A fiatalok és a gyerekek is elkaphatják, sőt adott esetben (sajnos) bele is halhatnak.
3. A nyugdíjas sem hülye, ha nem kell ételt vásárolni, nem mozdul ki. Persze biztos vannak kivételek.
4. Sok a magányos, gyermek nélküli, vagy gyermekétől távol élő nyugdíjas, akinek nem ajánlanak segítséget.
5. A legtöbb nyugdíjasnak nem eget-verő a nyugdíja, nem tudtak "bespejzolni", mint a nagyobb jövedelemmel rendelkezők.
Egyébként meg ez a "generációs balhét" is a FIDESZ indította be pár évvel ezelőtt, a járvány csak kapóra jött. Hőbörgés helyett inkább azt kellene nézni hogy hogyan segíthetjük egymást , például összefogni és segíteni - aki tud az élelmiszer vásárlásba az ismerősöknek, szülőknek, stb.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2020. március 26., csütörtök 15:02

Benne volt a cikkben is, egyesek egész egyszerűen nem hajlandóak lemondani arról, hogy kimenjenek. Könnyen hősködnek, a nyugdíj biztos, hogy jön, a munkabér viszont nem! A nénike meg 56-ban 20 évesen állt sorba és nem mellesleg valószínűleg nem a 70 éves öreganyját küldte oda! A vásárlásnak sem abból kellene állnia, hogy útközben még 3 trécsparti másokkal, meg padon sütkérezés.
Eleve miért kezelnek mindenkit egyformán? Annak kell otthon maradni, aki veszélyeztetett, a többit meg hagyják dolgozni. Teljesen lenullázzák a gazdaságot. Mindössze 40-esével fertőződünk, ennek így decemberig sem lesz vége. És a nyugdíj még mindig jön...

Válasz erre | Előzmény

Frank94, 2020. március 26., csütörtök 10:20

Egy arc a tv-ből azt tolja az arcunkba, hogy az idősek forduljanak az Önkormányzathoz, ha valamit be kellene szerezni nekik. Onnan meg elhajtják a betelefonálót. Hogy is van ez, a fényes elméjű még nem rendelkezett erről?

Válasz erre | Előzmény

complainer, 2020. március 26., csütörtök 7:51

Azt még érdemes lenne hozzátenni, hogy pont az ilyen cikkek mélyítik el az árkokat. Nem miattuk - hanem értük, ha értjük, kedves médiás kollégák! Persze az sem igaz, hiszen csak részben az idősekért vannak korlátozások, a fiatalokért ugyanúgy, mert bár talán kevesebb főt érint közülük a vírus, nem tudni, hogy te, vagy te, vagy te leszel az. Az lesz ebből, hogy ha lesznek fiatalabb halálos áldozatok, még azért is az időseket fogják okolni. Így akarunk rájuk vigyázni? Már most lincshangulat van az idősek ellen - úgy en bloc.

Válasz erre | Előzmény

Blacky135, 2020. március 26., csütörtök 7:38

https://hasznaldfel.hu/igazitsd-meg-a-koronadat-avagy-az-emberi-ertekeket-nem-virus-terjeszti/?fbclid=IwAR2oB3wUU49qhrCAAWxOousElBefhs0mww5lpLS1yjWJJzBAa9KkDGlqM_A

Válasz erre | Előzmény

Blacky135, 2020. március 26., csütörtök 7:34

Egyetértek. A fejekben nagyon nincs rend. Én elsősorban az országban a politikát hibáztatom. (gyűlölködés,...stb média...) Megváltozott értékrend....... https://filantropikum.com/mesterseges-boldogsag-a-21-szazad-fuggosege/?fbclid=IwAR2Hv7UXv9WYucRe1vM8qx8JTi6hiVqSXSkcSuoVJNoGFdlsy3yu7kwX-EMértékrend,..
https://filantropikum.com/mesterseges-boldogsag-a-21-szazad-fuggosege/?fbclid=IwAR2Hv7UXv9WYucRe1vM8qx8JTi6hiVqSXSkcSuoVJNoGFdlsy3yu7kwX-EM

Válasz erre | Előzmény

Rigoletto, 2020. március 26., csütörtök 6:28

Ez most komoly? Elhiszi bárki értelmes ember, hogy csak a nyugdíjasok miatt vannak a világméretű korlátozások? Ebben az országban valami miatt minden rossz történés miatt a nyugdíjasokat hibáztatják. Okozói a választások eredményeinek, a számukra fizetett nyugdíjaknak (amit évtizedeken át fizetett járulékok alapján kapnak) és most már ennek a vírusnak is! Úgy gondolom, valahol máshol kellene az intézkedések okát keresni. Tisztelettel egy nyugdíjas.

Válasz erre | Előzmény

Kutya52, 2020. március 26., csütörtök 6:07

Tisztelt háborgó fiatalok! Talán rémlik,hogy Önöknek is vannak nagyszüleik. Ha segítenének bevásárolni és az
ügyes-bajos dolgait elintézni a nyugdíjas hozzátartozónak,akkor talán nem menne az utcára a sok idős ember!!
A mi unokáink és gyerekeink segítenek és csak a kutyust visszük le a parkba!!!!
Sírással nem megyünk előbbre!!!!!!!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS