2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Pénzcentrum fórum

Megdőlt a rezsimítosz: maga alatt vágja a fát, aki így fűt (7)

Tulajdonos: cito, létrehozva: 2019. január 21., hétfő 23:52

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2019. január 27., vasárnap 0:05

Már hogyne lehetne csinálni kereszthuzatot? Van a keleti és van a nyugati oldalon is ablak, így lehet huzat is, ha szükséges. Nyáron délelőtt a keleti oldalon van lehúzva a redőny, délután pedig a nyugati oldalon és azon az oldalon, ahol épp nem süt a nap, ott nyitva vannak az ablakok. A lépcsőház felé csak a bejárati ajtó van, azt nem kell nyitogatni.
A szomszédos lakások falai a szélső lakások kivételével, mind hasonlóan jól szigeteltek és ugyanolyan fekvésűek, vagyis náluk sincsen kánikula, ha jól árnyékolnak és szellőztetnek. Tapasztalatból beszélek, én már több lakásban és több családi házban is éltem, élek immár évtizedek óta. :) Állítom, hogy a klíma csak luxus és fölösleges pénzkidobás, ha megfelelően odafigyelsz a lakás kiválasztásánál!

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2019. január 26., szombat 23:26

A lakások nagyobb része emeleti lakás, mindenképpen meleg. Kereszthuzat nem csinálható, max a folyosóra. Amikor nyáreste 18-20 fok van, nem tud rendesen hűlni, mert 75%-át a mellette lévő 25-30 fokos lakások veszik körül. Ha az egyetlen szabad oldala meg ráadásul dél fele néz, dupla szívás. Sokkal több lakáson látni klímát, mint családi házon, vajon miért ?
Nyilván fűtik egymást a lakások, így a fűtésköltség az kisebb. De nyáron megdögleni bennük.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. január 26., szombat 22:37

Nagyon tévedsz efi99!
Egy jól szigetelt lakás télen fűt, nyáron pedig hűt!
Természetesen téglából kell lennie a lakásnak, nem pedig betonból. Nyáron megfelelő árnyékolással és szellőztetéssel elérhető, hogy teljesen szükségtelen a klíma használata, mert a több napos kánikulában sem megy föl a hőmérő 24-26 fok fölé, ami még kifejezettem kellemes kellő páratartalom mellett, amit a tégla alapból biztosít.

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2019. január 25., péntek 21:02

Ja, nyáron meg szauna, mert pont emiatt hűlni sem tud.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2019. január 22., kedd 18:47

Nem kell a fűtéssel bajlódnod, ha ésszel vásárolsz magadnak lakást! Olyat kell választani, amelyik minden oldalról körbe van lakva.
Ezt én már negyven évvel ezelőtt is tudtam, aztán húsz évvel ezelőtt is és most is olyan lakást vettem, ahol, ha egész nap nem fűtök, akkor is a munkából haza jövet 17,5 - 18 fok fogad. Amikor leveszem a cipőm, kellemesen langyos a parketta a lában alatt, mert az alsó szomszédtól áramlik a meleg. Nálam a lépcsőházban is 18 fok van! Amikor otthon tartózkodom, 20-22 fokot tartok rendszeresen, vagyis max. azt a 4 - 4,5 fokot kell nekem hozzáfűteni és akkor már egy kellemes nyáresti szabadidőruha viselete is elegendő.
Karácsonytól mostanáig, vagyis pont egy olyan hónap alatt, amikor az ünnepek miatt szinte állandóan otthon voltam, a jelenlegi gázfogyasztásom úgy, hogy a meleg víz is gázról megy, mindössze 77 köbméter, ami forintban számolva kb 8.000 FT!

Válasz erre | Előzmény

nauseeka, 2019. január 22., kedd 13:54

Akárhány réteg ruha lehet rajtad, ha a ki...szott fal okádja a hideget, és a házban az egyetlen lehetőség a fűtésre egy hősugárzó. Volt "szerencsém" egy hónapot eltölteni egy ilyen házban, természetesen télen. Nem hogy az ottlétem alatt de még egy hónapig utána is beteg voltam. Semmit nem ért a 4 réteg ruha.

Válasz erre | Előzmény

cito, 2019. január 21., hétfő 23:52

Hihetetlen találmány, ha nem fűtesz, inkább öltözz fel.
Ennyi hülyeséget.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS