2019. március 27. szerda Hajnalka

Pénzcentrum fórum

Lesújtó jelentés: szétlopják a gyárakat a magyar melósok (9)

Tulajdonos: artilla, létrehozva: 2018. március 16., péntek 15:16

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. március 17., szombat 20:16

TSÓKOLOM,ITT AZÉRT SOK MINDEN KEVEREDIK. ADVA VAN EGY MUNKAVÁLLALÓ,MEG A MUNKA. MIÉRT ÉRDEKES AZ,HOGY AKI BETANÍTJA,ANNAK MILYEN VÉGZETTSÉGET IGAZOLÓ PAPÍRJA VAN? AMENNYIBEN NEM TUDJA ELVÉGEZNI,HIÁBA KEDVESKEDIK. AMIKOR MEG EL TUDJA LÁTNI,AKKOR MEG NEM KELL,HOGY KEDVESKEDJEN. ÁRTANI NEM ÁRT,MERT KELLEMESEBB MUNKAHELYI LÉGKÖRBEN,JOBBAN MEGY A MUNKA,NEM VISZI HAZA A ROSSZ LÉGKÖRT,LELKI BAJOK NEM FOGNAK TESTI BAJOKKÉNT ELŐJÖNNI STB. TEHÁT,HA A MUNKA NINCS ELVÉGEZVE,BÁR A MUNKAVÁLLALÓ OTT VAN, AZ ANNYIT ÉR,MINTHA NEM LENNE OTT. MIRE FIZESSÉK? PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

salwa01, 2018. március 17., szombat 13:45

Középfokú vegzettseggel megpróbáltam a gyári munkát. Hozzáteszem, természetesen nálam nincs gond az írással-olvasassal, sőt, meg magasabb kepzettsegeim is vannak. Betanított gepkezelo, bruttó 145.000.- Ft. A ,,fonokok,, szakmunkasok, lakatosok. Két hét eltelte után ok eldontottek, hogy nem vagyok erre a ,,pályára,, alkalmas. Igaz, szóvá tettem, hogy miért ok a fonokok, miért nem egy technikus vagy mérnök, aki hozzaertesevel segítene a betanulast?! Ez persze a szakiknak nem tetszett. Szakmunkás bizonyítvánnyal fonoki rangba helyezték őket és aki nem kedveskedett nekik az már egybol nem jó dolgozó. Különben úgyis egy hét múlva felmondtam volna, mert akadt ennél jobb hely is. A gyarakba az a legnagyobb probléma, hogy a 8-10 éves általános iskolát végzett dolgozók fonokok, mert régóta ott vannak és azok dirigalnak a magasabban kvalifikált ,,új,, dolgozóknak. Ez természetesen osszeferhetetlenseget eredményez. Ez a vandorlasoknak a fő oka.

Válasz erre | Előzmény

lutria, 2018. március 17., szombat 11:14

Ha már a címben az áll hogy "szétlopják a gyárakat" akkor több konkrétumot vártam volna a cikkből annál a szónál hogy "a lopások",érdekelt volna hogy milyen az amikor 2018-ban az ex-közmunkások szétlopnak több gyárat is...
Bulvársajtós címadás...

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 16., péntek 22:17

TSÓKOLOM,IGAZ,DE. VALÓBAN A TÖRZSGÁRDA NINCS MEGBECSÜLVE.EZ AZÉRT BAJ,MERT AKI 10 ÉVE BIZONYÍTOTT,A MÁSIK MEG CSAK EGY ÉVE.ETTŐL MÉG AKI EGY ÉVE VAN OTT,LEHET RÁTERMETTEBB.ÖNMAGÁBAN,ÁLTALÁNOSSÁGBAN NEM ELDÖNTHETÓ A KÉRDÉS.MÁSRÉSZT PEDIG,HA EGY MUNKAHELYRŐL ELMEGYÜNK,MAJD NÉHÁNY ÉV MÚLVA VISSZATÉRÜNK,AKKOR MAGASABB LESZ A BÉRÜNK,MINTHA MARADTUNK VOLNA. EZ AZÉRT VAN,MERT ARRA A HELYRE,AHONNAN ELJÖTTÜNK,AKKOR A HELYÜNKRE CSAK DRÁGÁBBAT KAP A CÉG. A TULAJDONOSI SZERKEZET,VALÓBAN,NEM BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐ. EGYENLŐRE,ENNYI.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 16., péntek 21:31

zentai1950:
Az állam, mint munkaadó olyan ösztönzést alakított ki, ami a munkatapasztalatra, a végzettségre épül. Ennek ellenére a közalkalmazotti rendszer sem mondható igazságosnak. Miért kellene igaznak lenni, hogy egy 20 éves viszony többet ér, mint egy 10 éves? Ráadásul nem is veszi figyelembe a munkakört, lehetsz X helyen 19 évig, aztán 1 évig Y helyen, mégis olyan érdemeid lesznek Y helyen, mintha mind a 20-at ott töltötted volna el. Ha egy művezető nem kap többet mint egy gépkezelő, akkor persze baj van, de miért kellene számítani az időnek, ha a két gépkezelő ugyanazt a munkát végzi, de az egyik csak 1 éve, a másik pedig 10 éve?

Nem multi és nem multi kérdése ez. Ha egy magyar munkaadó is csak minimálbért ad, akkor miért adna a multi többet?

Nincs olyan, hogy extra profit. Profit van. A vállalkozó azért alapít céget, mert profitot akar. A magyar is, a külföldi is. Nyilván maximalizálni akarja, de ezen nem kell meglepődni.

Azt írod egyre csökken a közteher, de ez valójában nem igaz, legalábbis a minimálbér közelében nem. A kötelező béremelés ugyanis éppen hogy emeli a cég közterhét, nem csökkenti, így azt képtelenség béremelésre fordítani.

Válasz erre | Előzmény

zentai1950, 2018. március 16., péntek 21:05

Bizonyosan van ebben is igazság, de visszakérdezek: A vállalatok miért nem a munkaerő árát vásárolják meg, miért nem a szakképzettségen és hosszú gyakorlattal rendelkező embereknek fizetnek megfelelő bért? Azért, mert akkor nincs extra profit, nem jön a multinacionális tőke! De, ha a magyar munkaadók az egyre csökkenő közterhek mellett sem a munkaerő árát emelik fel, akkor nem lesz betanított emberük sem!

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 16., péntek 20:55

Amikor a "szakember" azt mondja, hogy fel kell ismerniük a cégeknek, hogy képzetlen, feladatot értelmezni nem képes, olvasni-írni alig tudó munkaerőt alkalmaznak, akkor azért erősen felmerül, hogy csak a jól ismert marketingdumával állunk szemben. És mit ad isten, tényleg.

Arra meg nincsenek szavak, hogy valaki Magyarországról azt állítja, hogy a jó munkaerő már kiment és csak a trágyadombi legalja maradt ott... bár... lehet...

Válasz erre | Előzmény

teketoria, 2018. március 16., péntek 19:49

Tökéletesen megfogalmaztad, hogy miként is kerültek a gyárak ebbe a helyzetbe. Annyit még hozzá tennék, miként lehetséges, hogy olyan embereket alkalmaznak akik irni olvasni nem tudnak.
Valamikor hajdanán 16 éves koromban pár hónapos átképzésen vettünk részt, tanuló bérért, gyakorló szakemberek tanitottak. Később kiderült, hogy voltunk olyan jók, talán jobbak mint a 3 évet járt tanulók.

Válasz erre | Előzmény

artilla, 2018. március 16., péntek 15:16

Egyetlen vállalatot sem sajnálok, mert vastagon benne voltak a magyarság rendszerváltás utáni rabszolgásításában, emberi-erkölcsi lezüllesztésében. A humán tőke állapota pontosan azt tükrözi vissza, hogy mennyit és hogy fektetett belé a család, a társadalom, az állam. Olcsó, manipulálható, személyi és anyagi függésbe taszított lakosságot akart és nevelt a politika és a vele szövetséges gazdasági érdekcsoportok közössége - hát meg is kapta. A jó munkaerő lelépett nyugatra ötször több fizetésért, itt maradt a trágyadombi legalja, és nem értem, hogy ezen mit kell csodálkozni? Örüljetek, hogy ez a tömeg még nem vert agyon benneteket, amiért tönkretették az életét, a kilátásait. Mindig oda lyukadunk ki, hogy a rendszerváltás mennyire el lett rontva, a politikusok mennyire korruptak, gátlástalanok és tehetségtelenek, mennyire gazember az elit - ezek után mégis mit lehet várni a társadalom peremétől?

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS