2019. március 22. péntek Beáta, Izolda

Pénzcentrum fórum

Kritikus a helyzet 331 településen: a magyarok egészsége a tét (3)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2018. július 16., hétfő 13:19

Kapcsolódó cikk itt...

krislaci, 2018. július 17., kedd 12:18

Szomorú helyzet, egyszerűen még csak nem is sejthető, hogy kik fogják a mai középkorúak vagy a fitalabbak gyerekeit, unokáit alapszinten (meg persze feljebb is) ellátni. Talán a magán egészségügy? Háziorvosi szinten kétlem.
Az viszont sokmindent megmagyaráz, ha a térképeken megnézzük, hogy az ország mely területein a legnagyobb a probléma: van, ami a pénznél is fontosabb!

Válasz erre | Előzmény

poliglot, 2018. július 16., hétfő 18:48

Így van,+a gyereke is kátrnyos helyzetü iskolába fog majd járni.Még ha nincs is cigány fertőzöttség,akkor is oriási hátrány egy falusi iskola.Enyhitené a helyzetet,ha a falusi orvos gyereke ingyenes kollégiumot és menza ellátást kapna.Akár hiszik, akár nem, ilyen volt az átkosban, az állatorvosok esetében

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2018. július 16., hétfő 13:19

"Települések, ahol 2005 óta tartósan betöltetlen a háziorvosi praxis" - térképen jól láthatóan zömmel azon területek vannak jelölve, ahol a magyar népességen belül súlyozottan nagy számban, jellemzően roma lakosság él.
Nem véletlen, hogy a fiatal orvosok ódzkodnak ilyen területeken háziorvosi praxisokat működtetni.
Ha valaki jár rendszeresen olyan egészségügyi intézménybe betegként, ahol sok roma ember várakozik orvosi ellátásra az tudja, hogy miről beszélek. Ezek az emberek jellemzően mosdatlanul (tisztelet a kivételnek), büdösen jönnek a vizsgálatokra, a várótermekben hangoskodnak, nem tudják türelmesen kivárni a sorukat, állandóan a jogaikat hangoztatják, miközben a kötelességeiket nem ismerik és nem egy esetben van képük még az orvosokat verbálisan is megtámadni!
Ki az az épeszű, egyetemet végzett orvos, aki ilyen munkakörülmények ismeretében háziorvosi praxist szeretne ott működtetni?!
A probléma az, hogy ezeken a területeken élnek más, dolgos és magukra igényes emberek is, akik az említett trehány emberek miatt nem jutnak az őket joggal megillető orvosi ellátáshoz!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS