2018. december 14. péntek Szilárda

Pénzcentrum fórum

Kiszivárgott titkos jelentés: óriási bajban a kormány nagy terve (4)

Tulajdonos: krislaci, létrehozva: 2018. január 12., péntek 10:11

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. január 14., vasárnap 13:16

TSÓKOLO, A SZAKMUNKA MAJD VONZÓ LESZ, MERT REZSIT FIZETNI KELL ,AHHOZ MEG DOLGOZNI.MINDENKI NEM MEHET NÉMETORSZÁGBA,TEHÁT ITTHON MARAD. ITT FOGYASZT,ITT FIZET ADÓT. AMENNYIBEN EZ MÉG NEM A JELEN,AKKOR A NAGYON KÖZELI JÖVŐ.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

kocsmaros60, 2018. január 13., szombat 17:58

Az egész Pisa teszt semmire se jó ..A szakmunka még mindig nem fizet jól ezért nem vonzó ..nagyon is értik a fiatalok miért is nem vonzódnak a kétkezi munkához .. ERRŐL NEM A KORMÁNY TEHET ::

Válasz erre | Előzmény

pmksz, 2018. január 13., szombat 13:26

Tudod, politikai észjárásod alapján neked mindig igazad van. Csupán egyetlen dolgot nem fogsz sohasem kimondani. Azt, hogy te mint szülő, hogyan segíted a hülye gyerekedet, hogy nem legyen analfabéta. Mikor ellenőrizted a leckéjét? Mikor kérdezted ki a másnapi feladatairól? Mikor nézted meg az ellenőrzőjét , hogy miért nincs beírva 5 hónapja egyetlen osztályzat (1-es) sem ? Mikor voltál utoljára szülői értekezleten, ahol elmondták volna neked, hogy gyermekednek 35 igazolatlan órája van? Mert ezeket a gyerekeket nevelni kellene, neked, a szülőnek, hogy okos, értelmes tanuló legyen. Nem csak a születést kellene elősegíteni! Remélem érted az utolsó mondatot?

Válasz erre | Előzmény

krislaci, 2018. január 12., péntek 10:11

Ez már hosszú ideje tart, és ha a tendencia így folytatódik, nemsokára Magyarország lakóinak egynegyede funkcionális analfabéta lesz. Aki pedig nem tudja értelmezni az életviteléhez, munkájához kapott szöveges anyagokat, az gyakorlatilag csak kolonc lesz a társadalom nyakán, hasznos munkát nem fog tudni végezni, mások eltartására szorul.
Mivel ez a jelenség dinamikusan növekszik (a Pisa tesztek évtizedek óta mutatják fokozódó lemaradásunkat), figyelembe véve a 2021-el kezelődő új, 7 éves uniós pénzügyi időszak várhatóan csökkenő anyagi támogatásait ( aminek jelentős részét eddig is ellopták a "közeliek"), valamint a képzésekből kikerülő legjobbak, akik várhatóan hasznos húzóemberek lennének, várható külföldre települését, szerintem néhány év múlva recesszióba fordulhat a gazdaságunk!
S az oktatás? Teljesen kontraproduktív szervezeti és jogi környezet, száz évvel ezelőtti szemléletet tükröző tananyag, amelynek jelentős, főleg humán részeit többször is, brutális részletessel tanítják, miközben a természettudományok oktatásában, teljes eredménytelenséggel, hozzá nem értő kavarás-kutyulás folyik, értelmes, megvalósítható célok kitűzése nélkül.
Sok a motíválatlan, csak "túlélésre" játszó, korszerűtlen tudással rendelkező pedagógus; belső összetételük kritikus, óriási a hiány a kurrens nyelveket és a természettudományos tárgyakat oktató felkészült tanárokból.
Az ágazat irányítása hozzá nem is konyító politikusok (pl.EMMI, Balogh miniszter!) kezében van; tevékenységük hatása egyszerűen tragikus!
Ennek eklatáns példája az iskolák irányításának, felügyeletének kiszervezése az azok problémát közelről ismerő önkormányzatok alól inkompetens állami intézmények alá.
Tehát: az oktatás rossz és egyre romló teljesítményének az oka nem az, hogy nincs szerencsénk, hanem az ezen a területen dolgozók jelentő részének kompetencia hiánya!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS