2018. december 14. péntek Szilárda

Pénzcentrum fórum

Kiderült: ennyi nyugdíjat kap 2018-ban Paudits Béla (11)

Tulajdonos: menekse, létrehozva: 2018. január 13., szombat 16:24

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. január 15., hétfő 22:39

TSÓKOLOM ,VÉLHETŐEN NEM AZ SZÁMÍT, HANEM A PLECSNIVEL PÉNZ IS JÁR-T- , MELY NYUGDÍJALAPOT NÖVEL-HETET-T VOLNA. AZ INKÁBB FONTOS, HOGY MI AZ A HALASZTHATATLAN PROGRAM,AMI MIATT NEM VESZNEK ÁT - BÁRMILYEN- DÍJAT? FŐLEG ÁLLAMIT. EGYÉBKÉNT PEDIG AKINEK NEM KELL DÍJ,ESETLEG NEM ÉR RÁ. SZÓLJON. ÉN ÁTVESZEM. BIZTOSAN ÁT TUDOM SZERVEZNI A PROGRAMOMAT. KIVÉTEL PERSZE, HA A MŰTŐBEN VAGYOK BETEGKÉNT, ESETLEG SZÍV INFARKTUST KAPOK ÉS AZÉRT KÜZDENEK,HOGY HÁTHA NEM HALOK MEG.BÁR EZ UTÓBBI ESETBEN IS ,HA MÁR STABIL VAGYOK,IGYEKSZEM ELMENNI A DÍJAT ÁTVENNI. PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

Aradsega, 2018. január 15., hétfő 18:21

menekse, miből gondolja, hogy a nyugdíj szempontjából számít a tartalékos főhadnagyi rang?

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. január 14., vasárnap 13:12

TSÓKOLOM, BÉLA BÁCSI ÉS ÍRÓK! ÚGY LÁTOM,HOGY EZ ÚJDONSÁG. VAN OLYAN ROKKANTNYUGDÍJAS,AKI 30000 FORINTBÓL ÉL,ÉS NEM TÁJOLT,MINT MŰVÉSZ. ILLETVE MA MÁR 45000 FORINTBÓL.AZ SEM SOK,DE AZ 50 SZÁZALÉKOS EMELÉS. TEHÁT ÚJABB 50 SZÁZALÉK KELLENE AHHOZ,HOGY A 70000 FORINTOT ELÉRJE,AMIRE A MŰVÉSZ ÚR SÍR. NAGYON ELÉGEDETTEK LENNÉNK A TOVÁBBIAKBAN, HA EZ AZ ÜTEM FOLYTATÓDNA ,DE MOST SEM VAGYUNK ELÉGEDETLENEK. AMENNYIBEN MEGISMÉTLŐDIK A MŰVÉSZEK SIRÁNKOZÁSA,AKKOR A HOZZÁSZÓLÁS IS MEG FOG ISMÉTLŐDNI.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

gyulabacsi, 2018. január 13., szombat 22:21

https://velvet.hu/celeb/hvspb061109/

Válasz erre | Előzmény

gyulabacsi, 2018. január 13., szombat 21:42


Nincs értelme élni - ezt mondta Paudits Béla, aki súlyos gerincbetegsége miatt nem tud kimozdulni a lakásából. Ráadásul azt mondja, meg sem tud élni az 53 ezres rokkantnyugdíjából. Karsai József, Battonya polgármestere most úgy döntött, hogy segít a színésznek. Három hónapon keresztül pénzt utal neki. Azt mondta, hogy cserébe annyit kért, hogy Paudits bontsa ki a csomót, amit már megkötött a kötélen, amivel fel akarta magát akasztani.

A Halló Bárral mi lett ?

Válasz erre | Előzmény

gyulabacsi, 2018. január 13., szombat 21:01

Más: A Művész úr évek óta kunyerál lehet, hogy kukázik, de még nem halt éhen! Valami nem gömbölű?

Válasz erre | Előzmény

gyulabacsi, 2018. január 13., szombat 20:49

Azért a nagy sajnálkozás közepette azt is kellene tudni , hogy a művész úr sok mindenen keresztül ment a saját hülyesége miatt amikor megtagadta a magyar valóságot és elment Amerikai milliomos barátnője árnyékába, mert akkor nagyon ment a verkli. Amikor kiesett a pixisből akkor kezdtek gondjai lenni. Nagyon sokan tengetik sok 10 ezeren az életüket 70 ezer Forintos nyugdíjból!
Amikor nagyon ment akkor csak a mának élt és nem a jövőnek!

Válasz erre | Előzmény

gregaba, 2018. január 13., szombat 19:44

kocsmaros60, ez egy elég paraszt kommentre sikerült. A felsorolt művészek nem voltak nagybetegek, viszonylag egészségesek maradtak és nyugdíjasként is el tudtak járni haknizni -- amivel kiegészítették a nem túl nagy nyugdíjukat. Paudits emellett elmagányosodott öregkorára, az most mindegy, hogy önhibájából vagy azon kívül.
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem.

Válasz erre | Előzmény

raczandris, 2018. január 13., szombat 18:55

Sokan talán nem is tudják , hogy ha 1988 előtt ledolgozott valaki 20-25 évet és fizette utána a nyugdíj járulékot, hiába volt magas keresete ,hiába fizetett be sok nyugdíj járulékot azt NEM VESZIK FIGYELEMBE a nyugdíj megállapításakor csak szolgálati időbe számítják be.
1988 után pedig már 40-50 évesen nehezen tudott elhelyezkedni , munkanélküli lett , vagy betegsége kora miatt csak könnyebb munkát tudott vállalni és ezért csak a minimálbérnél nem sokkal magasabb fizetést kapott azoknak csak az 1988 tól a nyugdíjba vonulásig elért jövedelmét veszik alapul és ezért kapnak sokan 50-60 ezer Ft nyugdíjat .
DE ha 1988 után egyáltalán nem dolgozott volna egy napot sem akkor már figyelembe veszik az 1988 előtti kereseteket azért , hogy meglegyen az öregségi nyugdíjhoz szükséges legalább 20 éve. Mivel az 1988 előtti átlagkeresetek az inflációs (valorizációs) szorzóval korrigálva ma kb nettó 180-200 ezer Ft-ot érnének , így az alapján járna 200 ezer x 60%-al = 120 ezer Ft nyugdíj.
Tehát a rádolgozott + 20 évvel nem ,hogy több hanem inkább kevesebb lett sokak nyugdíja . Ez a nyugdíjtörvény visszássága, hibája . A művészek ,zenészek is hiába kerestek jól a rendszerváltás előtt, hiába fizettek sok járulékot azokat az állam nem veszi figyelembe . (ellopta) .

Válasz erre | Előzmény

kocsmaros60, 2018. január 13., szombat 17:48

Mikor fiatalon jól kerestek , jól éltek akkor kellett volna erre gondolni ...ÉRdekes Oszter Sándornak van Pesten , Balatonon meg a BÖrszönybe is ingatlana .. De az Araczky , a Korda meg a müvészvilág jórésze nem panaszkodik ..Az élhetetlenek sírnak mindig ..

Válasz erre | Előzmény

menekse, 2018. január 13., szombat 16:24

Egy évben elég lenne ezt a történetet egyszer megírni. A nyugdíjat egy elég részletes számtan alapján számolják ki. Aki sokat dolgozik, sok pénzt kap, sokat adózik és az akkor még plafonnal rendelkező járuléka sem volt kevés. Aki kap egy díjat és nem tudja átvenni azonnal, bizonyára van máskor ideje, amikor nem annyira foglalt. Én is így jártam, amikor tartalékos főhadnaggyá léptettek elő. Nem tudtam elmenni az ünnepségre, majd később sem siettem beíratni a katonakönyvembe. Amikor nyugdíjas lettem, el kellett mennem a kiegre egy igazolásért. Kértem, hogy írják be az új rendfokozatomat, de megtagadták. Most már így fogom leélni az életemet és nem panaszkodom.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS