2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Pénzcentrum fórum

Ketyeg a nyugdíjbomba: sokan bukhatják az ellátásukat (3)

Tulajdonos: obsitos, létrehozva: 2020. február 3., hétfő 15:21

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2020. február 7., péntek 2:05

Nem igazán érthető, hogy miért tegyenek félre a nyugdíjas évekre a magyar férfiak. Jelenleg 65 éves korukig gürizni kell, amit nem kizárt, hogy pár év múlva ismét följebb emelnek majd, mondjuk 68 évre. Csakhogy a magyar férfiak átlagéletkora 70 év körül van, Nógrád megyében még annyi sincs és a prognózis szerint nemhogy növekedne az átlagéletkor, inkább az évek előrehaladtával nálunk csökkenni fog! Vagyis gyakorlatilag a férfiak életük végéig dolgozni fognak, azaz nem élik meg a nyugdíjat, akkor meg, mi a francnak tegyenek félre a nyugdíjas évekre? De riogatni az lehet!

Válasz erre | Előzmény

elhetetlen, 2020. február 4., kedd 2:02

Ne menjünk ennyire messze. Csak ma és itt. Spóroltál nyugdíjas korodra, majd a kamat kiegészíti a nyugdíjadat. Most nincs kamat. Már nyugdíjasként nem veszel szuper államkötvényt, mert akármikor kellhet a pénz, pl. orvosra, ellátásra, és már nem tudsz elmenni eladni sem. Gyűjtsél húsz évig, aztán nézd meg, hogy húsz év múlva mit kapsz az összegyűjtött pénzedért. Mert inflálció alig van, de csak a KSH szerint, árfolyam cél meg nincs is, csak senki nem kérdezi meg, hogy miért nincs. Mert Matolcsy így látja jónak. Vegyél ingatlant, mint befektetés? Csak addig működik, míg ki nem találnak egy olyan adót, amitől gazdaságtalan lesz a fenntartása. Aztán eladhatod fillérekért, mert nem tudod fenntartani, karbantartani meg még annyira sem, ha megöregszel. Gondoskodj magadról, de hogyan?

Válasz erre | Előzmény

obsitos, 2020. február 3., hétfő 15:21

Nagyszerű REKLÁM, csak miből tegyenek félre, ha azt olvashattuk, hogy a nagyon-nagymenő Ausztráliában a lakások 70-80 %-a nincsen biztosítva, vagy alulbiztosított ?????
Ja, és most égett körbe a partvidék.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS