2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Pénzcentrum fórum

Jönnek a betétdíjas, visszaváltható PET-palackok itthon: de lesz egy kis csavar (3)

Tulajdonos: obsitos, létrehozva: 2020. október 26., hétfő 6:54

Kapcsolódó cikk itt...

gegrus, 2020. október 27., kedd 4:24

Aki olyan hülye, hogy nem fog vele foglalkozni, az jól rábaszik, mert egy csomó pénzt nem kap vissza...Itt külföldiában simán működik a dolog, a hipermarketekben a bejáratnál van mindenhol 3-4 automata, vonalkód alapján felimeri a bedobott palackot, és a végén nyomtat egy blokkot, ami érvényes kábé egy évig és le lehet vásárolni bárhol.Nincs újratöltés, a gép bezúzza a flakoffot, az egész csak arra kell, hogy vissza legyen gyűjtve rendesen.Aki ezt nem érti meg, az egy barom, sőt mi több, bűnöző, a környezetkárosítást preferálja.Mi a tököm probléma van azon, hogy ha vásároltál ilyet, akkor a következő 7-en, amikor megint mész ugyanoda, magaddal viszed, és bedobod a gépbe?Olyan nagy elvárás ez, sült bolondok?
Végre már, hogy otthon is lesz ilyen, én még kiterjeszteném a mosószeres dolgokra is, meg a tetrapakra is, üvegekre is.Hajrá!

Válasz erre | Előzmény

szokratesz, 2020. október 26., hétfő 12:23

Sajnos tapasztalható, többször láttam már, hogy a külön tárolókba, szétválogatva gyűjtött hulladékot a szolgáltató emberei összeöntve hányták a teherautóra. Ha belegondolunk, nem kell csodálkozni, hogy sokan ennek láttán nem fogják külön gyűjteni a PET palackokat, a sörös-üdítős alu dobozokat és a kommunális hulladékot, hanem mindet, válogatás nélkül a kukába szórják...Ahhoz, hogy a lakosság partner legyen ebben (is) a szolgáltatónak is példát kellene mutatnia...Nálunk az alu dobozokat a szupermarket 5 db-onként 15 forintért beváltja és levásárolható, a pet palackra meg ingyen kaptunk 100 literes kukát,amelyet ingyen és külön szállítanak el... Talán így kellene elkezdeni....

Válasz erre | Előzmény

obsitos, 2020. október 26., hétfő 6:54

Csak ásványvizeket vásárolunk, de havonta megyünk bevásárolni, ritkán lakott körzetben élünk (hála a nagy eszünknek!), tuti nem fogjuk kiöblíteni-tárolni-hurcibálni a palackokat, amiket aztán éppen vagy visszavenni kegyeskednek, vagy éppen nem !!!!!
Ugyanekkora a lakosságszám 1960 óta, megszüntették a szódás üvegeket, a boros-sörös-tejes palackokat, jöttek a műanyagok!!!
Oldják meg akik engedélyezték, a csesztetésem nélkül !
Ja, a szelektív gyűjtő-szigeteket megszüntették pár éve, nem volt a kezelésükhöz elegendő kapacitás.
Majd a lakosság egyesével fog szállítani?

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS