2018. december 13. csütörtök Luca, Otília

Pénzcentrum fórum

Jöhet az új nyugdíjkorhatár: 70 éves korunkig dolgozhatunk (7)

Tulajdonos: zentai1950, létrehozva: 2017. november 14., kedd 13:30

Kapcsolódó cikk itt...

miserables, 2017. november 15., szerda 10:07

A korhatárral semmi gond általában 65-67 éves korukban mennek nyugdijba általában az emberek sok országban.A magyar emberek sajnos sokat dohányoznak,isznak alkoholt és az erre költött pénzt az egészséges élelem elől veszik el .Nem sportolnak .Magam 65 éves vagyok egész életemben épitőiparban dolgozom 1967-l mint ács ,kömüves.Mivel ezeket az életemből kihagytam nem élek egészségtelenül ,10 éve voltam utoljára orvosnál izomhuzódás miatt .De táppénzen munkahelyi baleset miatt 1992 -n !Minden reggeli futással kezdem a napot, vérnyomásom 130/60 szivem mint egy 30 évesé !Fiam szintén egészségesen él, hasonloan keményen dolgozik ,tanul estin.

Válasz erre | Előzmény

miserables, 2017. november 15., szerda 9:23

Hollandiában élek 11 éve.Itt csak bankszámlára szabad utalni cégeknek bért,anyag vagy szolgáltatást.De mivel sok a bérelt dolgozó ( nem az fizeti ahol dolgozik ) ezért heti fizetés van.AMit csak bankszámlára tesz .De megelőzendő a sunnyogást weboldalra kell felrakni amit kóddal tud a dolgozó és a cég megnyitni de az adóhivatalnak meg kell adni a kódot.Az oldalon fel kell tüntetni a brúttó nettó bért az adot befizetni .Betegbiztositás egyénileg van de ezt is ellenőrzik .Tehát heti fizu van péntekig ott kell lenni a bérnek még akkor is ha a cég nem utalt az irodának !Igy ez sem gond én 10 évig dolgoztam iylen cégnek és egy alkalommal csúszott a fizu .... a bank hibálya miatt.Adóhivatal nem jár cégekhez mindent le tud interneten ellenőrizni nagyon hatéákonyak .Mondjuk ez köünynü amiatt is hogy a készpénz " nem divat " én évek óta nem használok ,mindenütt káryta vagy netbanki utalás.Viszont ha elcsip egy vállalkozót fekete munkásokkal ,MEGBILINCSELI és 3 napig bent van a cellában .Azonnal blokkolja bankszámláit minden ingó és ingatlan vagyonát.Még a feleésg magánvagyonát is ,ami tabu válás esetén ha van házassági szerződés .Ha gáz van viszi a feleség különvagyonát is az adóhivatal.Jó esetben ha nem talál mást mint fekete munkát 5000 € pénzbirság és a melósok is fizetnek vagy kitoloncolja.Második esetben már börtönt kap és eltiltja a vállalkozástól X időre de végleg is megteheti.Betegbiztositás " meglógása " keméynebb itt a hollandot letőltendő börtönre itéli a külföldit kitoloncolja ,még akkor is ha Uniós állampolgár.Magyarországon 200 000 ingyenélő vállalkozó számlázgat vagy épitési vállalkozóként élősködik !

Válasz erre | Előzmény

mufflinca, 2017. november 15., szerda 6:43

Itt aztán mindenki keveri szezont a fazonnal...
- A komcsikat kár megint gyalázni, ugyanis akkor volt utoljára tisztességes nyugdíj.
- Iparosból, sofőrből, pénztárosból sincs kevés, csak munkaadóból aki tisztességes. Csak ki kell menni az utcára délelőtt. Dugó van és tömött plázák. Az emberek inkább lézengenek, mint dolgozzanak ilyen körülmények közt. A komcsi időkben nem volt ember munkaidőben az utcán. Simán lehetne most is a napi csellengőket bevezényelni egy kis robotra!
- Az meg külön érdekes, hogy a penzcentrum napi rendszerességgel buzdít az öngondoskodásra, önkéntes nyugdíjpénztárra, most meg lerántja a leplet, hogy hiába fizet valaki oda pénzt, azt soha nem látja majd viszont! Az öngondoskodás pénztári kifizetése ugyanis a nyugdíjba vonuláshoz kötött, ami ezek szerint elérhetetlen távolságba tűnik majd akkorra.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2017. november 14., kedd 23:42

TSÓKOLOM,HOL VAN AZ A SOK LÉHŰTŐ? MINDEN IPAROSBÓL KEVÉS VAN,KAMIONOSBÓL KEVÉS VAN ,POSTÁSBÓL KEVÉS VAN,HÁZIORVOSBÓL KEVÉS VAN,BOLTI ELADÓBÓL KEVÉS VAN.A MUNKAKERESÉSI JÁRADÉK MEG CSAK EGY PÁR HÓNAPIG VAN.MIBŐL ÉL,HA NEM DOLGOZIK? INKÁBB AZOKAT A NŐKET KELLENE VISSZAVINNI A MUNKAERŐ-PIACRA,AKIK 40 ÉV MUNKA UTÁN ELMENTEK NYUGDÍJBA,HOLOTT TUDNÁNAK DOLGOZNI.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

farkasne63, 2017. november 14., kedd 20:07

Az egyik komoly gond, hogy miközben egyre több az idős ember, alig születik 1-2 gyerek családonként, ahol meg sok a gyerek, ott általában komolyan nélkülöznek, nem dolgoznak, segélyért tartják a markukat. Akik nem hajlandók sem tanulni, sem képezni magukat, azok mindig is a társadalom terhei lesznek, azok gyerekei pedig - látva az otthoni mintát - ugyanúgy nem fognak dolgozni, és így a nyugdíjat sem kitermelni. Első körben itt kellene rendet rakni, azaz szigorúan leállítani a megélhetési gyerekvállalást, mert demográfiai katasztrófa fenyeget. 3 gyerek után megszüntetni a családi pótlékot, és inkább családi adókedvezményt adni, ezzel is munkára ösztönözve a szülőt. Ha meg nem hajlandó dolgozni, ne kapjon egy fillért sem. Nem a nagy létszámú nyugdíjas a legnagyobb probléma, hanem az a több százezer, rohamosan szaporodó léhűtő, akiket szintén el kell tartani, mert generációkon át csak a henyéléssel, csalással, mások meglopásával akarnak életben maradni. Ami meg a feketén foglalkoztató cégeket illeti, valóban keményen meg kellene büntetni azokat, akik feketén foglalkoztatnak dolgozókat. S ugyan lehet emelni a világba a nyugdíjkorhatárt, a papír mindent elbír, de van az emberi teljesítőképességnek is egy határa, és azt gondolom, Magyarország már bőven elérte ezt.

Válasz erre | Előzmény

kingbubu, 2017. november 14., kedd 16:44

Végre talán fölfogják a magyarok is,hogy mennyibe is kerül a sok dologtalan szarházi sumák lenyugdíjazása, amit a komcsik csináltak anno. Vagy azt hitte valaki,hogy azt majd a kommunista barmok fizetoik ki az elprivatizált nép-vagyonból ?Itt közlöm,hogy ma no.ban 21-millió nyugger van a 82-millió lakosból,(amelynek 30%-a idetelepült ruszki-román-lengyel német,aki soha egyetlen büdös vasat ebbe a rendszerbe be nem fizetett,de kap !)és nagyon aggódnak a szociális hálóért! Akkor a magyar orvosok által,borravalóért árúlt rokkantságikat anno a kommunista kormány jóváhagyásával,nyugodtan lehet egy szándékos "idözített bombának"nevezni a magyar nyugdíj rendszerben ! Minden esetre,itt a taps nem segít,ha közben senki sem akar dolgozni.

Válasz erre | Előzmény

zentai1950, 2017. november 14., kedd 13:30

Én ezt nem így csinálnám, igaz én csak egy két nyelven író nyugdíjszakember vagyok. Ha rajtam állna, azokat a cégeket, akik zsebből fizetnek a dolgozóiknak és nem járulnak hozzá a nyugdíjkassza megőrzéshez, azonnali hatállyal bezárnám. Nem mennék messzire, csak a sógorokhoz. Ott a munkaügyi hivatal azonnal felfüggeszti a cég működését, ha feketén dolgoztatnak, akárcsak egy (1) dolgozót is. A nyugdíjkorhatár emelést már két szocialista kormány elvégezte, először Bokros Lajos idejében, a nőknek 55 évről, a férfiaknak meg 60 évről megemelte 62 évre, aztán 2009-ben újra a Gyurcsány-Bajnai kormány egységesen mindkét nemnél 65 éves korra emelték a nyugdíjbavonulás lehetőségét. Magyar viszonyok között a 67 éves nyugdíjkorhatár már a férfihalandósági mutatók alapján komoly veszélyt jelentene, hiszen a férfiak születéskor várható élettartama már ma is alig több, mint 67 év.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS