2020. december 1. kedd Elza

Pénzcentrum fórum

Itt a bejelentés: hamarosan változhat a KRESZ Magyarországon (1)

Tulajdonos: wenton, létrehozva: 2019. október 10., csütörtök 10:53

Kapcsolódó cikk itt...

wenton, 2019. október 10., csütörtök 10:53

Hát én nem értem ezt a KRESZ értelmezést, mitől lenne gyalogosan közlekedő pl. az elektromos rolleres??
A KRESZ 2.§ II. a) pontja szerint: ... "A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék - ha sík úton önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska - azonban nem minősül járműnek. Az ilyen eszközökkel közlekedő személyek gyalogosoknak minősülnek".
Tehát a taxatív felsoroláson kívül gyalogos az, aki gyalog közlekedik. Én itt nem tudom értelmezni, hogy ezek az elektromos járgányok vezetői gyalogosok lennének, álláspontom szerint NEM gyalogosok.
Az más kérdés, hogy nem sorolhatóak be közlekedési eszközük (nem írok járművet) "tökéletesen" sem a kerékpár, sem a segédmotoros kerékpár kategóriába, bár a seagwayk inkább a segédmotoros kerékpár (mivel ember nem hajthatja) az elektromos rollerek inkább a kerékpár kategóriába tartoznak (mert lábbal is hajthatóak).
Üdvözlendő és helyénvaló lesz egy jogi szabályozás, mert jelenleg a rendőr így érti (és büntet), a user meg úgy, és értetlenkedik. Nagy ügyet nem kellene ebből csinálni, igazodni kellene a már több EU országban meglévő szabályozáshoz.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS