2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Pénzcentrum fórum

Giganyugdíj? Ugyan már: több százezer magyar aggódhat a jövőjéért (6)

Tulajdonos: tavasz2, létrehozva: 2018. február 1., csütörtök 6:51

Kapcsolódó cikk itt...

kelemenjanos, 2018. február 2., péntek 14:41

Tisztel Uram! Olvasni tudni kék'!:
Ami a grafikon felett van:
"...Ha a bruttó 323 ezret és a bruttó 500 ezret kereső családokat vesszük szemügyre, azt találjuk, hogy mind a két esetben bruttó 254800 forintnyi támogatást kapnak a családok, plusz ebben az esetben is igényelhetik a csecsemőgondozási díj kifizetését is.

A jó helyzetű család tehát mintegy 200 ezer forinttal többet kap az államtól havonta a gyerekei felnevelésére, mint a szegény család, de a minimálbéres is 100 ezer forinttal kevesebb támogatásban részesül, mint a magasabb keresetű...."
Amúgy, közvetlenül felette!
De, ha nem menne az olvasás és az értelmezés: Nem ezen két (kreált) kereseti és jövedelmi kategória kapcsán vonnak le a nyilatkozók megállapításokat, hanem "Vannak annál lejjebb, még sokan mások!"
Javallat: Csak nyugodtan és végig olvasva, nem elveszítve a fonalat! Menni fog, csak akarni kellene!

Válasz erre | Előzmény

kelemenjanos, 2018. február 2., péntek 14:29

Engedtessék meg: A cikk és a "lányok" sem hatásvadászok! Nagyon jól, tömören vázolják / elmondták, miért növekszenek a tizedek közötti különbségek! Bárcsak a pártok is ....., mert akkor nyerési esélyeik meglennének!
Egyetlen hibát vélek felfedezni, ez pedig a 90-es években munkába állók kapcsán az alacsonyabb foglalkoztatási szintről vallott nézetükkel nem értek egyet: A korábban munkába állókat jobban súlytotta a munkanélküliség, számukra lesz kevesebb munkában eltöltött idő kimutatható, hiszen az akkori munkavállalók immár dolgoznak ("Teljes foglalkoztatottság"???) és meglesz a szükséges évek száma is!!!
Sokkal nagyobb gond a külföldön (is) nem bejelentett dolgozók, vagy az őstermelők, a minimális béren avagy közfoglalkoztatottak nyugdíjba vonulásakor a nyugdíjaik nagyon alacsony mértéke, minden tőkefelhalmozás nélkül!

Válasz erre | Előzmény

sziszi050, 2018. február 2., péntek 9:35

Együttérzés, empátia = 0! Sajnálatos! :(

Válasz erre | Előzmény

Joco-2, 2018. február 1., csütörtök 18:01

Egyetértek! Pont ezek jutottak azonnal az eszembe nekem is. Ez már megint egy hatásvadász cikk. Arról nem is beszélve, hogy pont ez a kormány emelte meg ezeket a juttatásokat, előtte inkább elvették. Persze az jobb volt biztosan....

Válasz erre | Előzmény

leleszy, 2018. február 1., csütörtök 11:12

Ez kb olyan igazságtalanság, hogy aki dolgozik, vagy jobban el tudja adni magát, az miért keres többet.
Ennyi erővel visszamehetnénk a szocializmusba is.
A társadalmi egyenlőtlenségeket nem az ingyenes juttatásokkal lehetne csökkenteni, az maximum az infláció növelésére lenne jó. Hanem aaz emberek magasabb hozzáadott értékű munkához juttatásával és képzésével.
Nem azt kellene gyermek vállalásra ösztönözni, akinek nincs munkája, képzettsége, hanem lehetővé kellene tenni, hogy a ezt munka mellett is meglehessen tenni.
Ennyi blődséget egy cikkben már rég olvastam. Megmondom őszintén, nem is olvastam végig, mert már ott elszakadt a cérna, ahol a grafikon is egyértelműen megmutatta, hogy ugyanannyi juttatást kap a 323.000-et és az 500.000-et kereső is, mégis azt ecsetelte, hogy nincs felső plafonja a juttatásoknak :)

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2018. február 1., csütörtök 6:51

Ennek a ket lanynak van gyereke? Vagy csak tudoskodnak?

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS