2017. november 24. péntek Emma

Pénzcentrum fórum

Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban (9)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2017. január 9., hétfő 15:10

Kapcsolódó cikk itt...

tavasz2, 2017. január 11., szerda 7:07

Az nem eleg, amit irtam? Nem kell harcolni meg digitalisfotozni...

Válasz erre | Előzmény

DrAgy, 2017. január 10., kedd 15:05

Amennyiben a bírságot befizeted, azzal a mai magyar jogállás szerint elismerted a szabály sértést, további keresetnek helye nincs. Ha nem látható egyértelműen a jelzés ( tábla és útburkolati jel) Kresz! Néhány digitális fotó és nyerhetsz a hatósággal szemben. Nekem már sikerült...

Válasz erre | Előzmény

tavasz2, 2017. január 10., kedd 6:52

A Tesco parkolo at van adva kvazi kozteruletnek. Igy buntethet a rendor. A parkolas viszont nem tartozik az objaektiv felelosseg korebe tehat nyugodtan mondhatod hogy valamelyik csaladtagod vezette az autot. Ezt probalta a rendorsegi kozlemeny sugallni de nem ilyen nyiltan. Tehat ha a rendor buntetett meg ne fizesd be hanem irj egy levelet. Ha a kozteres az baj... az az autot bunteti nem a sofort..

Válasz erre | Előzmény

ferences, 2017. január 10., kedd 0:06

A büntetés befizetése a szabálysértés elismerését jelenti, utána szerintem már nincs helye a határozat ellen fellépni.
Amennyiben a cikkben közölt kép az eset színhelye, akkor szerintem ez amúgy sem járna sikerrel. Való igaz, hogy erősen megkopott a felfestés, és az üzemeltetőnek kutya kötelessége lenne a karbantartás, melyet elmulasztott, de mégsem olyan mértékben tűnt el, hogy ne lehessen egyértelműen felismerni (én abszolút elfogadom, hogy a szemből napsütés ezt lerontja, de ez szerintem nem áll meg sem a rendőrség, sem a bíróság előtt).
Az sem segít a helyzeten, hogy a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolók - ahogy az a mellékelt képen is jól látszik - összetéveszthetetlenül szélesebbek, mint a normál, szabvány szerinti - és ezért mindig ugyanakkora - parkolók, amivel minden autósnak tisztában kell lennie és ebből következtetnie arra, és fokozott gondossággal eljárnia, hogy valószínűleg nem normál parkolóhelyről van szó.
Ezen túl a KRESz szerint az útburkolati jel ebben az esetben önállóan is alkalmazható, nem együttes a követelmény a táblával.
Biztos vagyok benne, hogy az autós véletlenül állt meg rossz helyen és szurkolok neki, ha megtámadja a határozatot, de véleményem szerint nemigen van esélye törölni a bírságot.

Válasz erre | Előzmény

Parkolo123, 2017. január 9., hétfő 22:14

Szerintem is magánterület, bár érvényesek a KRESZ szabályai. De: a magyar szokások szerint nagyon sok olyan "rosszul látó" sofőr van, aki az áruházak parkolójában a mozgássérült parkolóba parkol, mindegyik megérdemli ha megbírságolják. Ezen kívül sajnos a Kresz nem szankcionálja a családos parkolóba (amely szélesebb a normálnál, hogy a gyerekülésből kényelmesen ki tudd venni a gyermekedet) beálló, egyedül közlekedő bunkókat sem, pedig ők is megérdemelnék. És nem beszéltem a tűzoltóságnak fenntartott helyekről stb.. (jó példa mindegyikre a Váci úti Tesco parkoló, akit érdekel ott ellenőrizheti, hogy nem én találtam ki)

Válasz erre | Előzmény

efi99, 2017. január 9., hétfő 18:45

@obsitos
Az attól függ, mekkora az össz terület

Válasz erre | Előzmény

EriBabuka, 2017. január 9., hétfő 18:26

ha jól tudom, a parkoló magán terület, a tesco tulajdona, ott, hogy bírságol a rendőr?

Válasz erre | Előzmény

obsitos, 2017. január 9., hétfő 17:30

Egyetértek, DE : Aki nem először jár Magyarországon bevásárló helyen, az tudhatja, hogy az első 4 (négy) parkoló roki és családi hely !!!

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2017. január 9., hétfő 15:10

"Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot."

- Én azt javaslom, hogy előbb fizesse be a bírságot és majd aztán próbálkozzon érvényt szerezni a vélt, vagy valós igazának. Így elkerülhető az esetlegesen magasabb, pótlékolt büntetés, amire nem kizárt, hogy kifejezetten utaznak az illetékesek!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS