2019. március 20. szerda Klaudia

Pénzcentrum fórum

Ezzel te is rommá keresheted magad: legális, 25 százalékot hozhat évente (21)

Tulajdonos: DrNemoda, létrehozva: 2018. március 16., péntek 10:56

Kapcsolódó cikk itt...

BATTYA64, 2018. március 19., hétfő 23:39

TSÓKOLOM, GRATULÁLOK A PÉNZCENTRUMNAK! OLYAN CIKKET SIKERÜLT ÍRNI,AMIHEZ, SZOKATLANUL MAGAS A HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA. PONT.JÓZAN SZÁMÍTÁS SZERINT,EGYETLEN BEFEKTETŐ SEM FOG PÉNZT TENNI EGY OLYAN VÁLLALKOZÁSBA,AMELYRŐL CSAK EGY CIKKET LÁT. EGYÉBKÉNT ,HA EGY CÉG,TÖBB ÉVEN ÁT TARTÓ VESZTESÉGET,TOVÁBBRA IS FINANSZÍROZ,AKKOR CSAK BÍZIK A JÖVŐBELI NYERESÉGBEN? AMENNYIBEN PEDIG HOSSZABB TÁVON SEM VÁRHATÓ NYERESÉG- MÉG ELMÉLETBEN SEM-,AKKOR TÉNYLEG DILETTÁNSOK! ESETLEG,NEM CSAK RUHÁT MOSNAK.PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 18., vasárnap 12:42

A Bubblessel nem az a gond, hogy az első évben nem hozott 20-at, hanem az hogy a 7. évben is 20 mínuszt hoz, ezért a kezdeti 700.000.000 millióból mára 1.200.000.000-ban van és 2017-et mégnem is láttuk. 2017-ben valószínűleg ezt is megfejelik egy kb 250.000.000-300.000.000 Ft.os veszteséggel.
Ahogy elnéztem a facebookon az értékeléseket, a kezdeti lelkesedés is elszállt. 2015-2016-ban az átlagpontszám 4.6 volt, de az utolsó 40 értékelés átlaga már csak 2.7 csillag.
Kezd összedőlni a kártyavár. A management töketlen, a kutyámat egy hétre nem bíznám rájuk. Olyan egyszerű feladatokat nem tudnak megoldani, mint a tisztaság, a jó illatú mosószerek, a hajléktalanok, az udvarias helpdesk. Persze nyílván nehéz pénz nélkül, de így csak egyre lejjeb merűlnek a mocsárban.

Válasz erre | Előzmény

pmksz, 2018. március 18., vasárnap 10:28

vafe, 2018. március 17., szombat 21:39

Tehát nem tagadod.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 17., szombat 23:15

Mindkét cég létezik,. de csak az egyik működik. Az amelyik vastagon veszteséges! A másik alvó cég aki áadott minden jogot a másiknak- Ennyi.
Nem kéne elvinni a beszélgetést más irányba, a cikk kamu! A Bubbles egy szar vesztességes cég, amelyik sohasem lesz nyereséges. Bármit is erölködik. Addig tart a csőd mentes állapot ameddig lesz aki beletolja a havi 20-30 milliót.
Nagyon tisztességtelen úgy franchise partnereket átverni, hogy egy olyan cég ami 1 milliárdban van és soha egyetlen forint nyereséget sem termelt, - sőt hhavi 20+ millió veszteséget termel- kamu cikkel próbál partnereket átverni.
Mondjuk aki az üzleti világban egy ilyen cikk alapján fektet be az egyébként is idióta pozitív.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 21:39

pmksz: Ismét csak rágalmazni tudsz. Arról mesélj, mi van Kósa elvtárssal! :D

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 21:34

Mindkét cég létezik, együtt üzemeltetik.
Nem lehet a zrt a kft jogutódja.
De neked ez jogutód... mert te olyan jogi és pénzügyi szakértő vagy, hogy neked ez jogutód.
Nincs is több kérdésem.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2018. március 17., szombat 20:49

TSÓKOLOM,INDULJUNK EL A KÁLYHÁTÓL! ÁLTALÁBAN SOKAT KELL BELETENNI, MONDJUK SZÁZAT. EZT KI KELL FIZETNI. KÖZBEN HOZ ÉVENTE HÚSZ NYERESÉGET. ETTŐL MÉG AZ ELSŐ ÉVBEN NYOLCVAN VESZTESÉGE VAN,MERT SZÁZAT TETT BELE, HÚSZAT VETT KI. AZ ÖTÖDIK ÉV UTÁN,AMIKOR SZÁZAT TETT BELE,SZÁZAT VETT KI,EGYENLEG NULLA. ONNAN HOZ HASZNOT. A HATODIK ÉVBEN SZÁZAT BELERAKOTT,SZÁZHÚSZAT VETT KI. PERSZE,HA MINDEN ÉVBEN HOZTA A HÚSZ NYERESÉGET. ETTŐL MÉG NEM FOG AZ A HÚSZ,HÚSZAT ÉRNI,MERT INFLÁCIÓ IS VAN. AMENNYIBEN NEM STIMMEL,AKKOR HOL,HA STIMMEL,AKKOR MI A GOND? PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

pmksz, 2018. március 17., szombat 18:28

Fölösleges vitatkozni vele, ő szokta írni a cikkeket.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 17., szombat 15:18

"A Zrt kezdett új mosodákat nyitni 2014-ben. Értelmetlen a korábbi éveket a Zrt eredményéhez számolni. Miért is teszed?"
Azért mert jogutód. A Kft találta ki a dizájnt, a franchiset., abból lett az egész. A Venturio, csak megfinanszírozta. Látod, semmit sem tudsz.
"Vagyis te ugyanannyi bevételt vársz el akkor is, ha januárjában és akkor is, ha decemberben nyílik a mosoda. Mondjuk 5-5 milliót?"
Ezt ki mondta neked. Ha decemberben nyílik a mosoda akkor is időarányos az értékcsökkenés, tehát akár 1 napos is lehet, pont ezt magyaráztam, de látom neked felesleges mert szart sem értesz a könyveléshez.
"Nekik kellett próbálgatni és bevezetni a szolgáltatásukat, biztos voltak tévutak, de ez azért kell, hogy a későbbi franchise partnernek ne járjanak így."
Így fognak járni. Mindenki megszívja aki ezt a franchiset választja. Ez egy halott dolog Magyaországon.
"És persze továbbra sem tudod mire mennyit költöttek, lehet több százmilliós berendezés porosodik a raktárban, ami nekik még évekig mínusz, de ha új mosodát nyitnak, akkor egyből plusz lehet.
Befektetés? Azt se tudod, mi fán terem."
Ha megnézed a számokat a mérlegben -amihez nyilvánvalóvá vált hogy fingod sincs- láthatod, hogy nem erről van szó. A nagy része üzemeltetési veszteség. Még a Bubbles sem olyan ostoba, hogy amortizálja az új gépeket ha nem helyezte üzembe, -nem aktíválta- még ha meg is vette, bár nyilvánvaló hogy az óriási dilettantizmus lenne. Még annál is nagyobb mint aminek így látszik ez az egész mosodásdi. Ekkora veszteséget semmi értelme papíron görgetni, ergo a VESZTESÉG VALÓS. A részvénytársaságok mindig azért szoktak könyvelést hamisítani, hogy nyereségesnek tünjenek papíron. Gondolom erre nem kell példákat hoznom.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 11:53

A Zrt kezdett új mosodákat nyitni 2014-ben. Értelmetlen a korábbi éveket a Zrt eredményéhez számolni. Miért is teszed?

Vagyis te ugyanannyi bevételt vársz el akkor is, ha januárjában és akkor is, ha decemberben nyílik a mosoda. Mondjuk 5-5 milliót? Ez önmagában egy orbitális, irreális elvárás és akkor még ott van az egyéb költség, bevezetés, marketing és egyéb költség. Nekik kellett próbálgatni és bevezetni a szolgáltatásukat, biztos voltak tévutak, de ez azért kell, hogy a későbbi franchise partnernek ne járjanak így.
És persze továbbra sem tudod mire mennyit költöttek, lehet több százmilliós berendezés porosodik a raktárban, ami nekik még évekig mínusz, de ha új mosodát nyitnak, akkor egyből plusz lehet.
Befektetés? Azt se tudod, mi fán terem.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 17., szombat 10:56

"ÚJABB HAZUGSÁG! 2014-ben alakult, hogy lenne több mint 7 éve a piacon???"
A bubbles elődje ami Bubbles néven jött ki az 2011-ben már volt ebből kinőtt a bubbles az ami most van. Nézzu utána mielőtt hülyeséget beszélsz.
" A hozam az hozam, a nyereség meg nyereség! "
Akkor hozamként az árbevételről beszélünk? :D
Ne viccelj ! Annyit értesz a bizniszhez mint hajdú a harangöntéshez.
TANULJ a hozamról: "Hozamnak nevezzük a különböző befektetések eredményéül kapott tőkenövekményt. Rendszerint százalékos formában adják meg, előnye, hogy könnyedén összehasonlíthatóvá teszi a különböző típusú befektetéseket."
Látod, itt százalékosan adták meg hogy 25%-ot hoz, közebn pedig a valóság hogy -40% hozamot hoznak ezek a mosodák.
"Hozhat úgy is hozamot, hogy közben veszteség van, és ez természetes is, ha közben újabb és újabb mosodákat nyitnak. "
Látszik hogy lófaszt sem értesz a könyveléshez. Ha megnyitnak egy új mosodát, akkor az befektetés, ami 10-20 évre elosztva jelenik meg a könyvelésben, tehát időarányosan, azaz nem okoz a befektetés veszteséget már az első évben sem egy jól működő cégnél . TANULJ egy kicsit hogy ne írj ekkora sületlenségeket.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 17., szombat 9:44

roadster68:
"Ne legyél ilyen ostoba, hogy semmit sem tudsz a Bubblesról, de okoskodsz. A Bubbles több mint 7 éve a piacon van"

ÚJABB HAZUGSÁG! 2014-ben alakult, hogy lenne több mint 7 éve a piacon???

"NE LÓDITS, ne szépíts, mert arról volt szó a cikkben hogy 25% hozamot hoz. Ehhez képest 40% a veszteség 7 év után."

HAZUDSZ! Te tényleg ennyire értetlen vagy? A hozam az hozam, a nyereség meg nyereség! Hozhat úgy is hozamot, hogy közben veszteség van, és ez természetes is, ha közben újabb és újabb mosodákat nyitnak. Ha mosodánkénti költség és bevétel adatok lennének, akkor tudnál objektív értékítéletet hozni. Addig te továbbra is csak egy adatból vonsz le hibás következtetést.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 17., szombat 0:34

" Számításaik bejöttek, a vásárlóközönség szépen lassan átszokott a nagyobb kapacitás - az otthoni 5-6 kg-os helyett 11 és 16 kg-os - ipari gépekkel dolgozó mosodára."
Mellesleg ez a mondat is kamu, mert a mosomedve mosodának is 10-20-30 kg-s gépei voltak, nem 5-6 kilósak, csak így szebben hangzik a történet. A mosomedvének a Kárpát utcai üzletét nem a Bubbles miat zárták be, hanem mert nem hosszabbították meg a bérleti szerződésüket a házban lakók.
"A teljesen automatizált mosoda esetében ezzel nem kell bajlódni, hiszen egyáltalán nincs személyzet, a napi üzemeltetéshez pedig elég napi egyszer-kétszer felmosni, időnként után kell tölteni a mosószert és az aprópénzt, amelynek esedékességéről a rendszer értesíti a tulajdonost."
Persze nem kell alkalmazott :D, Nyílván a tulaj fog felmosni, meg számolgatni az aprót, meg töltögetni a mosószert, meg vezetni a céget, meg könyvelni, meg mindent :DD Ahogy azt Móricka elképzeli...
"Eddig egy üzlet volt, ami nem hozta a hozzá fűzött reményeket,"
Hát, nem lehetnek túl nagyok a remények, meg megfelel a napi 27.000 Ft-os veszteség is :D

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 16., péntek 23:57

Ne legyél ilyen ostoba, hogy semmit sem tudsz a Bubblesról, de okoskodsz. A Bubbles több mint 7 éve a piacon van. Minden évben veszteséges volt. A Jeremy alap tartja életben folyamatos pénzpumpával. A veszteségessége egyáltalán nem csökken az évek múltával sem, sőt....
De gondolj csak bele, ha most hirtelen elkezdene egy kis nyereséget termelni akkor is kellene hozzá 10-20 év mire ledolgozná az addig felhalmozott veszteségét.Nem hiába Lengyelországban 1800 Ft egy mosás. Kb annyi kellene itt is ahhoz hogy nyereséges legyen, na meg ember aki annyiért bemegy :D Mivel ez lehetetlen ezért a Bubbles soha az életben nem fog pénzt termelni, hiába a HAZUGSÁG arról hogy milyen jó üzlet.
Ha értenének a bizniszhez a Bubbles tulajdonosai akkor rég bezárták volna ezeket a veszteséges mosodákat, sőt ki sem kellett volna nyitni ezeket. Egyszerűen erre nincs fizetőképes kereslet, ezt tudomásul kell venni.
A cikkhez:
NE LÓDITS, ne szépíts, mert arról volt szó a cikkben hogy 25% hozamot hoz. Ehhez képest 40% a veszteség 7 év után. Nincsenek csodák, a mosodabiznisz nem lesz soha nyereséges Magyarországon. Ha megnézed a az első önkiszolgáló mosodát az országban a mosomedvét akkor láthatod hogy ők is mindig veszteségesek voltak, kivéve amikor átálltak a KIVA-ra, és könyveléstechnikailag abban az egy évben nem voltak vesztességesek. Azt is el szeretnék adni, de a kutyának sem kell ;) A mosomedvéék is akartak nyitni 20-30 mosodát, csak mikor látták hogy nem működik akkor felhagytak a tervvel. Volt olyan mosodájuk ami csak minden másnap nyitott ki, mert akkor nem volt vesztességes amikor zárva volt, tehát így csökkentették a veszteséget.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 16., péntek 23:15

roadster68:
"A mérlegböl egyetlen sor mindent elmond. Bocs tényleg kicsit lódítottam, mert a 2015-ös veszteséget írtam, de 2016-ban annak a duplája lett a veszteség a mérleg szerint. Dupla mosodaszám=dupla veszteség."

Nem értesz hozzá, egy sor nem mond el sok mindent, csak te azt hiszed, hogy önmagában a nyereség/veszteség a lényeges.
Valóságban egy cégnél a tulajdonosok pontosan tudják, hogy a befektetés megtérüléséhez idő kell, ha nyitnak x mosodát egy évben (vagy bármi másra költenek, amiről te nem tudsz semmit) és ez y millióba kerül, akkor irreális az általad gondolt elvárás, vagyis hogy még abban az évben nyereség legyen.
De ez történik mindig, ha új mosodát nyitnak, meglódul a kiadás, miközben a bevétel nem olyan arányban nő (abban az évben).
A cikkben a franchise üzletnél is 4 évről szól a megtérülés, az első évben óriási mínusz lesz, nyereség csak a következő években lesz (illetve lehet, ha jól csinálják).
De te nem HAZUDSZ, csak LÓDÍTASZ, mert nem értesz hozzá.
Elég baj az, hogy egy pénzügyi bulvároldal cikkéhez ilyen tudatlanul szólsz hozzá! Halovány fingod sincs a vállalkozásról...

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 16., péntek 22:20

Veszteség mosodánként : kb 10 millió Ft/év azaz nemhogy nyereséget nem hoz, de 40% bukó van mosodánként átlagban a befektetett összeg arányában.
Napi netto bukó 27.000 Ft/mosoda
TÉNYLEG NAGY BIZNISZ! Bubbles = hazudtok éjjel-nappal.

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 16., péntek 22:16

Itt a könyvvizsgálói jelentés is 2016-ról

« M O B I L C O N S U L T »
K Ö N Y V V I Z S G Á L Ó É S G A Z D A S Á G I T A N Á C S A D Ó K F T
A L A P Í T Á S É V E : 1991
1106 Budapest, Fehér út 10. (WHITEOFFICE II.em 206.)
Telefon/Fax: 215-2543; E-mail: mobilconsult@mobilconsult.hu
Cg.: 01-09-079760
FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS
A Bubbles International Zrt tulajdonosainak
Vélemény
Elvégeztük a Bubbles International Zrt ("a Társaság") 2016. évi egyszerűsített éves beszámolójának
könyvvizsgálatát, amely egyszerűsített éves beszámoló a 2016. december 31-i fordulónapra
készített mérlegből – melyben az eszközök és források egyező végösszege 1 017 539 eFt, az
adózott eredmény – 232 427 eFt veszteség -, és az ugyanezen időponttal végződő üzleti évre
vonatkozó eredménykimutatásból, valamint a számviteli politika jelentős elemeinek
összefoglalását is tartalmazó kiegészítő mellékletből áll.
Véleményünk szerint a mellékelt egyszerűsített éves beszámoló megbízható és valós képet ad a
Társaság 2016. december 31-én fennálló vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint az ezen
időponttal végződő üzleti évre vonatkozó jövedelmi helyzetéről a Magyarországon hatályos, a
számvitelről szóló 2000. évi C. törvénnyel összhangban (a továbbiakban: „számviteli törvény”).
A vélemény alapja
Könyvvizsgálatunkat a Magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standardokkal összhangban és a
könyvvizsgálatra vonatkozó – Magyarországon hatályos – törvények és egyéb jogszabályok alapján
hajtottuk végre. Ezen standardok értelmében fennálló felelősségünk bővebb leírását jelentésünk
„A könyvvizsgáló egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálatáért való felelőssége” szakasza
tartalmazza.
Az egyszerűsített éves beszámoló általunk végzett könyvvizsgálatára vonatkozó, Magyarországon
hatályos etikai követelményeknek megfelelve, függetlenek vagyunk a Társaságtól, és ugyanezen
etikai követelményekkel összhangban eleget tettünk egyéb etikai felelősségeinknek is.
Meggyőződésünk, hogy az általunk megszerzett könyvvizsgálati bizonyíték elegendő és megfelelő
alapot nyújt véleményünkhöz.
A vezetés felelőssége az egyszerűsített éves beszámolóért
A vezetés felelős az egyszerűsített éves beszámolónak a számviteli törvénnyel összhangban
történő és a valós bemutatás követelményének megfelelő elkészítéséért, valamint az olyan belső
kontrollért, amelyet a vezetés szükségesnek tart ahhoz, hogy lehetővé váljon az akár csalásból,
akár hibából eredő lényeges hibás állítástól mentes egyszerűsített éves beszámoló elkészítése.
Az egyszerűsített éves beszámoló elkészítése során a vezetés felelős azért, hogy felmérje a
Társaságnak a vállalkozás folytatására való képességét és az adott helyzetnek megfelelően
közzétegye a vállalkozás folytatásával kapcsolatos információkat, valamint a vezetés felel a
vállalkozás folytatásának elvén alapuló számvitel egyszerűsített éves beszámolóban való
alkalmazásáért, azt az esetet kivéve, ha a vezetésnek szándékában áll megszüntetni a Társaságot
vagy beszüntetni az üzletszerű tevékenységet, vagy amikor ezen kívül nem áll előtte más reális
lehetőség.
A könyvvizsgáló egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálatáért való felelőssége
A könyvvizsgálat során célunk kellő bizonyosságot szerezni arról, hogy az egyszerűsített éves
beszámoló egésze nem tartalmaz akár csalásból, akár hibából eredő lényeges hibás állítást,
valamint az, hogy ennek alapján a véleményünket tartalmazó független könyvvizsgálói jelentést
bocsássunk ki. A kellő bizonyosság magas fokú bizonyosság, de nem garancia arra, hogy a Magyar

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 16., péntek 22:02

Jaja, persze hogy én nem tudom értelmezni. Te ezt hogyan értelmezed?
A mérlegböl egyetlen sor mindent elmond. Bocs tényleg kicsit lódítottam, mert a 2015-ös veszteséget írtam, de 2016-ban annak a duplája lett a veszteség a mérleg szerint. Dupla mosodaszám=dupla veszteség.
"A társaság 2016-ben 232 427 eFt, míg 2015-ben 118 559 eFt veszteséget realizált"
azaz 2016-ban 232 millió Ft volt a veszteség.
Ti szándékosan hazudtok az olvasóknak vagy a NAVnak, vagy mindenkinek.

Válasz erre | Előzmény

vafe, 2018. március 16., péntek 21:11

roadster68: Láthatóan nem tudod értelmezni a mérlegadatokat, pedig az hasznos lenne a pénzügyi bulvár értelmezésében.
Ne HAZUDJ!

Válasz erre | Előzmény

roadster68, 2018. március 16., péntek 20:43

Persze hogy az, fizetett hirdetés, ráadásul érdemes megnézni a cégadatokat amelyből kiderül hogy évek óta vastagon RÁFIZETÉSES a Bubbles. Tavaly pl 120 milliót fizettek rá, azaz mosodánként és naponta átlag kb 10.000 a ráfizetés. Hogy is van ez? Rommá keresed magad csak a hivatalos mérlegből ez nem látszik? KI HAZUDIK, miért és mikor?
Ha vastagon nyereséges akkor csak a NAVnak van beadva hogy veszteséges? Ezt jó lenne átgondolni hogy mikor, kinek és mit hazundunk Bubbles, nem? A számok nem hazudnak, csak az ügyvezető?

Válasz erre | Előzmény

NÉPSZERŰ
FRISS