2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Pénzcentrum fórum

Ez az igazi rezsicsökkentés: feltétlenül vedd igénybe az állami támogatást (1)

Tulajdonos: alibenkuka, létrehozva: 2020. november 26., csütörtök 16:50

Kapcsolódó cikk itt...

alibenkuka, 2020. november 26., csütörtök 16:50

"...a gázkonvektoros lakások piaci ára és keresettsége az egyik legalacsonyabb, egyrészt az üzemeltetés körülményessége, másrészt az alacsony biztonságérzet miatt. "
- Elárulom, hogy a gázkonvektoros lakások üzemeltetése az egyik legegyszerűbb valamennyi Magyarországon elterjedt fűtés kialakítások közül! Az egyik legfontosabb, hogy nincs szükség kéményre a konvektor működéséhez, ami néhány éven belül igencsak meg fogja emelni az ilyen lakások keresettségét, mivel nem kell a kéményt és a kazánt az uniós előírások miatt horribilis összegekért felújítani, újra cserélni!
Nem is értem, milyen körülményesség rejlik abban, ha bekapcsolunk egy konvektort és a kellő hőfokra tekerjük a hőérzékelős kapcsolóját? Aztán miféle biztonságérzeti probléma adódhat egy konvektor esetében, hacsak nem a kattogásra gondolhatott a szerző, de az azonkívül, hogy zavaró lehet, míg meg nem szokja az ember, semmiféle gonddal nem jár?! Az tény, hogy a hatásfoka gyengébb, mint a vízfűtésnek, de az ára is lényegesen kedvezőbb, továbbá sokkal egyszerűbb egy konvektort ki-be kapcsolni, mint egy kazánt ki-be kapcsolgatni. (Az utóbbit nem is nagyon szokták, az megy egész fűtési szezon alatt.) Ha a konvektoros lakás körbe lakott, ami egy körültekintő lakásvásárlónál alapvető szempont, akkor a legjobb választás lehet a konvektoros fűtésű lakás annak, aki napközben dolgozik és csak aludni jár haza, mert bőven elég akkor bekapcsolnia a konvektort, amikor megérkezik, továbbá, ha néhány napig nem tartózkodik otthon, nem kell, hogy folyamatosan üzemeljen a fűtés. Ha viszont egész nap a lakásban van, akkor sem megy följebb egy 40-50 nm-es lakás esetében napi 2-3 köbméternél egy átlagos hideg téli napon a gázfogyasztása és mégis kellemes 19-23 fok közötti hőmérsékletben tartózkodhat, napszaktól függően, éjjel kevesebb, nappal több hőmérsékleten, ami mindössze 60-70 ezer forintot jelent egy fűtési szezont figyelembe véve! Az viszont tény, hogy családi ház fűtésére szerintem sem alkalmas a konvektor, mert a körbelakottság hiánya miatt a levegős fűtéssel képtelenség felfűteni 80-100, vagy még több nm-es házat.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS