2019. február 18. hétfő Bernadett

Pénzcentrum fórum

Ennyiért költöznének vissza Magyarországra a külföldön dolgozó magyarok (9)

Tulajdonos: Joe36, létrehozva: 2018. július 9., hétfő 12:12

Kapcsolódó cikk itt...

balojazz, 2018. július 13., péntek 8:19

Átlagbér és bruttó 340e , az nettó 226e. Átlag nem egyenlő mediánnal: utóbbi az "igazi átlag", ahol az emberek fele kevesebbet, a másik fele többet keres, ez sok tízezerrel kevesebb nettóban is, a medián kb. 140-190 között lehet nettóban. Az, hogy a környezetedben senki sem keres annyit, csak a környezetedről szól: az emberek hajlamosak általánosnak, többségnek érezni azt a pár tucat életet/véleményt, amit maguk körül látnak, ez torzítja az észlelést. Bp.-en a legutolsó gyári melós is (raktáros, szerelő, forrasztó, vagyis betanított munkás) bruttó 220-270 br. alapbérrel él (plusz műszakpótlék, cafeteria, bónusz és munkaköri pótlék), így nekik is megvan az átlagbér. Egy szakember (nem diplomás, hanem pl. technikus) már br. 300-350 alapbéren van (kb. 450-500 br. teljes bér).

Válasz erre | Előzmény

pacsni, 2018. július 11., szerda 13:32

amit a kulfoldon dolgozo magyarok mondanak semmi se igaz.
43 eve lakom olaszba (Firenzebe) es dolgozom, a munkaugyi irodaba, tudom, hogy ki mennyit keres, a takaritonok, csak 800-900 eurot kapnak havonta de az is csak kb. attol fugg, hogy ki mennyi orat dolgozik naponta. aki apolonokènt dolgozik, azok csak palyazattal talalnak az egèszsègugyben munkahelyet. Torinoba volt az utolso palyazat 2 helyre es 5000 volt a jelentkezo, tehat termeszetesen nem a magyarokat veszikfel, hanem az olaszokat. A magyar vizsga az elismert olaszba, de kulon meg 2 èv egyetemet kell elvegezni, mert az az uj rendelet, mert a sima àpolonoi kèpzès, mar az semmit nem èr.
Amikor azt irjak, hogy 2000 eurot keresnek nem kell soha elhinni.Tapasztalatbòl beszelek.

Válasz erre | Előzmény

alibenkuka, 2018. július 10., kedd 15:50

T. werinter!
Ha valóban igaz, amit írsz, miszerint "...nem bírom felfogni, hogyan jön ki a havi 340 ezres magyar átlagbér. ", akkor neked sohasem lesz átlagfizetésed (sem)! Ez 5-6. osztályos egyszerű matematikai anyag.
Azért bízom benne, hogy nem erről van szó, talán csak nem jól fejezted ki magad...

Válasz erre | Előzmény

werinter, 2018. július 10., kedd 11:15

Elég durva számokkal dobálóznak ebben a cikkben. Én nettó 200-nak már nagyon-nagyon tudnék örülni és szerintem a magyar lakosság nagy része így van ezzel, főleg ha mellé stabil munkahely, normális munkakörnyezet, beosztás és nyugalom társul. A mai napig nem bírom felfogni, hogyan jön ki a havi 340 ezres magyar átlagbér. A környezetemben senki nem keres ennyit, de még csak ennek a számnak a közelében sincsenek a fizetések.

Válasz erre | Előzmény

Icu52, 2018. július 10., kedd 10:21

Nagyon jó és pontos megfogalmazás.

Válasz erre | Előzmény

kocsmaros60, 2018. július 9., hétfő 22:46

Arra lennék kíváncsi hogy a kint dolgozók közül mennyi a SZAKMUNKÁS ...Mert a takarító nőkből itt is van elég .. Szakmunkások közzül már itthon is vannak 300 --500 ezer forintos munkahelyek ..Kőművest , burkolót 300 ezer alatt ne is keres .. DE LESZ EZ MÉG TÖBB IS ha munkaerőt akarnak ..

Válasz erre | Előzmény

jeles, 2018. július 9., hétfő 15:48

Minden szava igaz, felesleges erről beszélni is, hogy aki elment innen, költözne haza?... Innen meneküljön, aki képes és tud, minél előbb, mert nincs sem jelen, sem jövő. Az agymosottak szavazzák meg ezt a stadionországot, meg az 5 millió Ft-os fizetésű felső réteget, akik maguknak minden béremelést megszavaznak...

Válasz erre | Előzmény

ghost127, 2018. július 9., hétfő 13:27

Jelenlegi Magyarországnak nevezett helyre semennyiért nem jönnék haza.
orbánotok agymosása olyan sikeres, hogy a népesség nagy része gyűlöletben él.
Egy hibás mozdulat vagy szó és árad rád a gyűlölet.
Azt már megszoktuk régen, hogy közömbösek az emberek, csak saját magukkal vannak elfoglalva, más kárára is. Az úton keresztbe állnak, az utcán vagy az áruházakban csak a testükkel vagy a bevásárlókocsival úgy helyezkednek el, hogy más ne férjen el mellettük.
Mindenki be akarja csapni, kihasználni a másikat.
Megszoktuk, hogy a kisebbségnek nevezett réteg lett a leghangosabb, másokat akár megfélemlítő, ahol megjelennek, nincs pihenés, nyugalom.
Megszoktuk, hogy a lopott pénzünkből épülő új gazdag réteg lenéző, undorító öntelt barom, és buták is.
Megszoktuk, hogy a vezéretek a fejében hemzsegő hangyák által vezérelve állandó forradalomban akarja tartani a buzgó híveit.
Megszoktuk, hogy szétlopják az országot, a fejlődés helyett felesleges dolgokra költenek, a többit elpocsékolják.
Megszoktuk, hogy az ország visszafelé alakul, semmilyen az embereknek, az utódoknak fontos része, az oktatás, egészségügy nem fejlődik, sőt.
Ez nem az a Magyarország, nevezheted orbánországnak.
Ez nem az a Magyarország, ahol ha van jó fizetésed, nyugodtan, kényelmesen, gondtalanul töltheted a munkaidődet, és a szabadidődet.
Ez nem az az ország, ahol a gyerekeket, unokákat egy pozitív, békés, szeretetteljes irányba lehet nevelni.
Ez nem az a hely, ahol nyugalomban élheted a majdani idős korodat.
Nincs annyi pénz, amennyiért megéri.

Válasz erre | Előzmény

Joe36, 2018. július 9., hétfő 12:12

A pénz nem minden. Ez tény. Felhozzák a nyugalmat mint egyik fontos tényező, hogy ezért is éri meg külföldön. Ha elfogadjuk, ha nem a magyar jogszabályok a minden napi felszólítás, kilakoltatási félelemkeltés a sok hatósági fenyegető levél pont a lényeget veszi el Magyarországon a nyugalmat. Ha arra kell a kis pénzből koncentrálni az 5 darab 10 centis lukat hogy tömöm be az 1 darab 1 centis dugóval az félelem. És mivel nem megy és lehetetlen a hatóságok folytonos zaklatással fizess, fizess, mert különben elvesszük, lesittelünk, stb. Így nem lehet élni a folytonos bünti árnyékában. Mivel az ember önértékelése is elvész,hogy képtelen megoldani. Képtelen mert túlzó az elvonás, ahogy közgazdászok fogalmaznák meg. Itthon Magyarországon még a kabaré műsorszáma is a mutyizó hozzá nem értő okoskodó szakember. Az a szakember aki a fejekben a gondolatokban egy svájci sapkás kókler. Az kimegy és hirtelen jó szakember lesz. Azaz még a Magyarországi fejekben is csak a kókler szakember képe él aki nem szakember. Kicsit távolabbra utazik és azonnal azzá vál. És tényleg, nem nézik le, nem nézik ostobának és tudja végezni a dolgát. Tehát nem is volt kókler, csak a környezet a sok jogszabály a mindent maga adminisztrál és anyagbeszerző és egyszerre titkárnő is meg sofőr is meg minden és így a környezet ahogy a sivatag se teszi lehetővé a növények, fák kivirágzását létrejöttét életben maradását.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS