2020. június 1. hétfő Tünde

Pénzcentrum fórum

Durva lehúzás: ezért ér 100 ezer forint csak 90 ezret a bankokban (6)

Tulajdonos: salwa01, létrehozva: 2019. február 20., szerda 12:03

Kapcsolódó cikk itt...

tavasz2, 2019. február 27., szerda 7:06

Komoly cikk, olyan, mint a Pc....
Gagyi.

Válasz erre | Előzmény

BATTYA64, 2019. február 25., hétfő 13:41

TSÓKOLOM,A CIKK UTOLSÓ MONDATA,AZ AZ ÉLET! MIÉRT TAGADNÁK MEG? EBBŐL IS LÁTSZIK,HOGY KI JÁR EMBEREK KÖZÉ. UGYANIS,AKKOR MÁR A POSTÁN IS TALÁLKOZOTT VOLNA AVVAL A JELENSÉGGEL,HOGY KÉRIK AZ APRÓT. A BOLTBAN NEM KÉRDÉS.AZ MÁR INKÁBB,HOGY KÉSZPÉNZES VÁSÁRLÁSNÁL,HA ELDÖNTÖTTEM,HOGY NAGY CÍMLETTEL FIZETEK,AKKOR MIÉRT MEGENGEDETT A KÉRDÉS,HOGY VAN-APRÓJA? MITŐL NEM SÉRT EMBERI MÉLTÓSÁGOT A KÉRDÉS? AKÁR APRÓVAL,AKÁR NAGY CÍMLETŰ PÉNZZEL FIZETEK,AZ AZ ÁLLAMPOLGÁRI AKARATOM,HOGY AVVAL EGYENLÍTEM KI A VÁSÁRLÁSOMAT. EGYÉBKÉNT,MIÉRT NE VEHETNÉK EGY GYUFÁT,AMIT EGY HÚSZEZRESSEL FIZETEK? VÁSÁRLÁS. AMI PERSZE,A FŐ KÉRDÉS: HONNAN JÖN ÖSSZE A SOK APRÓ? MIÉRT NEM ADJA KI FOLYAMATOSAN? PONT.KÖSZ.

Válasz erre | Előzmény

salwa01, 2019. február 20., szerda 23:36

A Postan nem ez a szabaly! Keszpenz atutalasi megbizasnal azaz a sarga csekknel a feladando osszeg hataraig el kell, hogy fogadjak az apropenzt. Darab szamtol fuggetlenul. Legfeljebb azt mondhatjak, hogy csucsidon kivul meg fogjak szamolni az apropenzt es kesobb menjen vissza es a feladovevenyt megkapja.

Válasz erre | Előzmény

imee01, 2019. február 20., szerda 15:25

"Egészen pontosan akkor tagadhatja meg az apróval történő fizetést, ha az egy címletből eléri az 50 darabot."
Ez nem így van, az MNB honlapján elérhető tájékoztatás szerint:
"Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. "
https://www.mnb.hu/archivum/Bankjegy_es_erme/informaciok-kereskedelmi-szervezetek-szamara/tajekoztato-a-bankjegyek-es-ermek-elfogadasi-szabalyairol

Válasz erre | Előzmény

salwa01, 2019. február 20., szerda 12:21

Azzal se foglalkozzunk, ha a hatunk mogott a sorba 50-en allnak, mert minden postan van olyan lehuto csoportvezeto vagy postavezeto, aki hattermunkaba meg tudja szamolni az apropenzunket, az ablakban ulo kezelo meg tovabb tudja folytatni a munkajat es megy a sor.

Válasz erre | Előzmény

salwa01, 2019. február 20., szerda 12:03

Ingyen van az, ha a postán csekket fizetünk be az apro penzunkkel. Aki átutalással fizeti a szamlait, annak érdemes kérni a bankjatol egy befizetési postautalvanyt, ami a saját bankszamlajara szól, ezt elviszi a postára és az apró pontos összeget rairja a csekkre. Így a postán ingyen elveszik az aprojat és a bankszamlajara pár napon belül rakerul a befizetett összeg. A postanak kötelessége bevenni a csekk osszegeig az aprópenzt. Ezt sokan nem tudják, de a Postatorveny ezt írja elő!

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS